1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, дванайсееееет! Щастлив и смел полет на младите птици!

• 55 154
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
  • Plovdiv
И аз предпочитам да разбера от темата, че са публикувани, за да се подготвя и отваряйки да знам, че ще видя резултат. Друго си е.Joy А, не, както си рефрешваш и бам....Grinning

# 481
Нинка , виж и нашите …😂.  Аз резултати , каквито и да било, трудно гледам … получавам моментално аритмия. Няма да забравя за 7 клас системата не ме допускаше и от работата на път до вкъщи щях да се стопя; прибирам се и казвам на набора, че има резултати, но аз не мога да вляза, а той супер спокоен, така както си цъкаше на телефона вика: споко, сега ще погледна… След 5 секунди -седнал и се ухилил като ряпа - мълчи, смее се и нищо не казва: направо щях да получа удар.  Да си ги гледа сам.

# 482
  • София
А след като всички висим и гледаме тук, кой ще ни каже, че има резултати????
JoyJoyJoy Будните набори, дето цъкат и те из сайта на МОН. ЕлиТ, честити чудесни резултати на сина ти! Браво ! Да повлече крак за цялата тема!
И за разсейване да започнем със серията рожденички в темата. То Близнаци многооо както стана ясно, ама някои назад във времето са си споделяли и баш датите, та днес ще поздравяваме Сънчо  Revolving Hearts
Честита да си, здрава, щастлива, обичана! Balloon Flowers Four Leaf Clover 12:00 мина. Наздраве! Champagne
Скрит текст:
И ако съм объркала нещо, си посипвам главата с пепел...

# 483
  • Бургас
Таксите са потресаващи - 3825 лв за Инженерна Физика

# 484
Нямаше ли да премахват таксите за държавните Университети? Имаше подобна идея?

# 485
Сайта на МОН не се отваря, само при мен ли е така или скоро ще обяват резултатите ?

Отвори се, няма още нищо

# 486
  • Разпиляна във въображението
Отваря се спокойно Simple Smile

ЕлиТ, браво на момчето! Дано да ни е на късмет!

# 487
  • някъде ... тук ...
Благодаря Simple Smile
Сънчо, да илядиш! Здрава да си!

# 488
На моя к-тър не се отваря - цикли. Детето отвори с телефон - няма качени оценки. Може би правим масирана атака и сайтът се бъгва. Дано пък да качват в момента.

# 489
  • В средата на времето
Тези такси са за обучение ДП ли? 😳

# 490
  • Варна
Май да- за ДП. Надявам се да попадат в това:

Скрит текст:
НПОСТАНОВЛЕНИЕ № 283 ОТ 19 АВГУСТ 2021 Г.
за приемане на Списък на професионални направления и защитени специалности по чл. 95, ал. 7, т. 8 от Закона за висшето образование
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
Чл. 1. Приема Списък на професионалните направления и защитените специалности по чл. 95, ал. 7, т. 8 от Закона за висшето образование съгласно приложение № 1.
Чл. 2. Студентите, приети от учебната 2021/2022 година в рамките на броя по чл. 9, ал. 3, т. 6, буква „а“ от Закона за висшето образование по специалности от професионалните направления и по защитените специалности, включени в приложението по чл. 1, са освободени от заплащане на такси за обучение за целия курс на обучението си.
Чл. 3. Средствата за компенсиране на разходите за освобождаване от такси по реда на чл. 2 се изчисляват въз основа на средния размер на таксата за обучение за предходните 4 учебни години по приоритетните професионални направления и защитените специалности от списъка по чл. 1, умножен по броя на приетите за обучение студенти в редовна и задочна форма съгласно данните, предоставени от висшите училища в регистъра по чл. 10, ал. 2, т. 3, буква „в“ от Закона за висшето образование, индексирана с процента на увеличение на средствата за издръжка на обучение, определени съгласно чл. 91, ал. 2, т. 1 – 3 от Закона за висшето образование за съответната бюджетна година спрямо предходната.
Преходни и заключителни разпоредби
§ 1. За компенсиране на разходите за освобождаване от такси за обучение на студентите по чл. 2, приети за учебната 2021/2022 година, на държавните висши училища се предоставят средства за първия семестър от обучението на студентите за сметка на предвидените разходи за 2021 г. по бюджета на Министерството на образованието и науката съгласно приложение № 2.
§ 2. Министърът на образованието и науката да извърши налагащите се промени по и между бюджета на Министерството на образованието и науката и самостоятелните бюджети на държавните висши училища за 2021 г. по реда на чл. 112, ал. 3 от Закона за публичните финанси.
§ 3. Постановлението се прилага от учебната 2021/2022 година.
§ 4. Постановлението се приема на основание чл. 95, ал. 7, т. 8 от Закона за висшето образование.
Министър-председател: Стефан Янев
и.д. Главен секретар на Министерския съвет: Красимир Божанов
Приложение № 1 към чл. 1
Списък на професионалните направления и защитените специалности по чл. 95, ал. 7, т. 8 от Закона за висшето образование
І. Професионални направления

по ред
Код на
професионалното
направление
Професионално
направление
1.
1.3.
Педагогика на обучението по…
2.
2.4.
Религия и теология
3.
4.5.
Математика
4.
4.1.
Физически науки
5.
4.2.
Химически науки
6.
5.10.
Химични технологии
7.
5.4.
Енергетика
8.
5.6.
Материали и материалознание

# 491
  • София
Е такива са само на СУ и то три факултета. Може пък да ги водят на практика в ЦЕРН.

# 492
  • Варна
Сървърът на МОН нещо ми зачезна…

# 493
  • В средата на времето
И в УНСС имаше дебелашки такси.Там пък може да ги водят в лондонското сити. 😂

Аз видях за специалностите, за които последно ще се бори наборът. Стават като цени, трицифрени са. 😊

# 494
Леле, това годишна такса ли е или семестриална?
А аз мислех, че НБУ е скъп.

Общи условия

Активация на акаунт