1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, дванайсееееет! Щастлив и смел полет на младите птици!

• 55 165
  • 757
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, има качени резултати от матурите, но не на всички. Нашите още не са, но съученици казаха, че вече имат оценки.

Най-вероятно се касае за професионални гимназии, където втората матура по професията се провежда и оценява от комисия от техни учители. При нас е такъв случая. Около седмица след матурата си знаеха оценките, като в някои училища даже са ги въвели в Школо. Но тези оцеnки все още не са качени в infopriem.mon.

Със сигурност тези оценки се коментират.
При нас вече са качени в школо
    Няма качени оценки нито в Школо ,нито infopriem.

# 421
    • Plovdiv
    Действайте по срещите, време ни е и ни се полагат. Аз миналата седмица бях на една, сега на втора. Мноооого приятно и разпускащо. Пък, как оклюкахме наборите. Joy
    Току-що от школо, прилагам тук. За осигуровките и процедурите иде реч. Имам файл, но не мога да прикача.
    Скрит текст:

Абитуриентите плащат сами здравните си вноски

Абитуриенти, завършвате скоро средното си образование и НАП напомня за вашите здравноосигурителни задължения!
    От началото на юли до момента на започване на работа или до стартиране на редовно обучение в университет трябва сами да внасяте здравните си осигуровки.
     Какво трябва да направите?
    👉 Подавате в НАП Декларация образец 7 (за възникване на задължение за внасяне на здравноосигурителните вноски).
    👉 Заплащате вноските за месеците от юли до започването на обучението Ви като студент.
    Какъв е размерът на месечната вноска?
    Към момента е 37,32 лв. (м. май 2024 г.). Преди да платите, проверете тук: актуалния размер или в здравноосигурителния калкулатор .
    Кога се прави вноската?
    До 25-то число на следващия месец (до 25 август трябва да декларирате и платите сами здравните си вноски за юли 2024 година).
    Къде?
    👉 в офис на приходната агенция
    👉 по пощата с обратна разписка
    👉 през портала с е-услуги на НАП чрез ПИК*: https://portal.nra.bg/
       подаване
       плащане

Важно❗️
    Повече от три неплатени вноски за последните три години водят до прекъсване на здравните права и до спрян достъп до безплатни здравни услуги, осигурени от Националната здравноосигурителна каса.
    За просрочените вноски се начислява законова лихва.

За приетите в университет в чужбина. 
    В случай че ще бъдете студент в чужбина, следва да представите в офис на НАП документ, удостоверяващ обучението Ви зад граница. В противен случай, ще бъдат прекъснати здравноосигурителните Ви права. 
    Ако ще бъдете студент задочно обучение, трябва сами да плащате здравните си вноски.
    Какво е ПИК*?
    ПИК е персонален идентификационен код, който получавате безплатно във всеки офис на НАП. С него ще можете да подавате декларациите си, да проверявате осигурителния си статус, да заплащате задълженията си и много други.             

# 422
    • На планетата земя
    От бележката за ДЗИ, която са и дали от училище.
    Аз чакам да станат 40 известия темата и тогава ще проверявам.
    Някой от Варна с препоръка за очен лекар?
    Иначе съм готова за морска среща Grinning

Синът ми го водихме в мед. център ''Изгрев'', д-р Люцканова. И така няколко пъти докато се навие да му направим очила. Не, че и сега ги слага, само когато шофира. Доволна съм от докторката, работи с направления.

# 423
    • Plovdiv
    Току-що осъзнах, докато кротко си работя, че не искам днес да излизат резултатите.Joy   Н е   и с к а м!
    Утре, може, но днес - НЕ. Grinning

# 424
    • София
    Току-що осъзнах, докато кротко си работя, че не искам днес да излизат резултатите.Joy   Н е   и с к а м!
    Утре, може, но днес - НЕ. Grinning
    Аз пък имам мерак да излязат днес, но според мен няма никакъв шанс 2 дни предварително Simple Smile

Миналата година срокът е бил до 9 юни, но са излезли на 8 юни в 16 часа.

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 10:58 от Сойка

# 425
    • В средата на времето
    И аз искам вече да са факт. Това чакане и тази неизвестност ми тежат. Да се отлепя бързо лепенката и туй то. 😂

# 426
    Доколкото разбрах от колеги, утре се очаква да качат на 4 клас, по-вероятно е 12 клас да е в петък. Ама знае ли човек...

# 427
    • Разпиляна във въображението
    Ох, лошо ми е Simple Smile

# 428
    Според мен ще качат на всички утре следобед, по това време! На мен ми е спокойно!😁

# 429
    • Варна
    Ние не сме ли по-спешни от 4 клас?JoyJoy

# 430
    Miriel , дръж се - много сме!

# 431
    • Варна
    Залагам на утре - 16.10, нямам нищо против и днес да е, не ми се чака петък!

# 432
    • София
    Аз искам да ги публикуват вече, за да се разсея от седмокласния кошмар. И от драмата с жилище в Льовен.

Отивам да си купя мента, глок и валериан. Само с алкохол няма да стане тази работа.

# 433
    • София

Отивам да си купя мента, глок и валериан. Само с алкохол няма да стане тази работа.
    etomira,  пробвай към валериана да добавиш глоГ. Опрем ли до глоК положението, става страшно Joy

Последна редакция: чт, 06 юни 2024, 07:15 от Fair Lady

# 434
    Аз искам да ги публикуват вече, за да се разсея от седмокласния кошмар. И от драмата с жилище в Льовен.

Нямат ли общежития там…?

Общи условия

Активация на акаунт