1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, дванайсееееет! Щастлив и смел полет на младите птици!

• 55 165
  • 757
  •   1
Отговори
# 450
Момичета да си сверя часовника, че досега не съм си имала работа с фотографи.
Какво включва тъй наречената обработка на снимки? Нашите всички са със замъглен фон, което не ми е важно, преглътнах, че в кадър се виждат покер машинки и други подобни. Но ми се видя странно да се виждат лъскави лица, бръчки, пъпки, двойни брадички и сякаш с няколко кг отгоре.
Понеже много се изненадах, фотографа ми обясни, че това се казвало дълбок ретуш, струвало 10лв на снимка, но можел да ми намали на пет лева. За. два часа и 15 мин му платих 350лв и ми се искаше снимките да се различават от такива снимани с телефона...

# 451
Ние не сме имали професионален фотограф, но да използвам темата за снимките и да попитам-кога и в какъв вид дадоха снимките от училищната фотосесия? Линк за сваляне ли, как точно ще им дадат тези снимки? Надявах се част от фотосесия та да е на самия бал, но не е имало такава. Но има хубави снимки от бала на хартия, отделно заплатени.

# 452
Тази вечер някой да е сънувал какво ни очаква днес?

# 453
Не - сънувах какво ще се падне, ама това вече е минало …🤣

# 454
Не ти е лесно и на теб. Simple Smile

# 455
Днес се надявам да има хубави резултати за всичките ни деца! До вчера се удържах, но нека рефрешването започне сега! Blush

# 456
  • В средата на времето
До вчера се удържах, но нека рефрешването започне сега! Blush

... и блокирането на сайта също. 😂
Смятате, че ще ни пожалят и днес ще прекратят мъката ли? Дано! 🍀 Времето вече го усещам като гъст петмез - не тече, само се лепи и не мърда. 🙄

# 457
Аз отворих сайта сега без проблеми и си работи.Очаквам оценките към 14-15 часа 😁

# 458
  • Пловдив
Elena 6, отговарям като съпруга на полу-професионален фотограф. Моят мъж снима основно пейзажна фотография, за портретна има отделни обективи и отделна обработка. Въпреки това нашите снимки ги обработва той и доста неща ми е обяснявал. Замъгления фон всъщност се прави нарочно, за да няма разсейване от основния обект на снимката. Това, че на всички лица се виждат детайлите също е от обектива. Сега обработката има за цел да тушира доста от несъвършенствата, но тя е и най-времеемкото нещо от цялата работа. И не съм сигурна, кой колко време и отделя. Нашите снимки мъж ми още не е почнал да ги обработва именно защото е доста дълъг и досаден според мен процес.
За резултатите, ми чакам си и аз днес следобед.

# 459
Ние ползвахме любител фотограф с Профи апарат. Попита момчето дали искам да изглади бръчките и да ни направи по- слаби отказах му Grinning
Явно е отделна услуга.
Имаме 50 кадъра, за около час  и платих на момчето 50лв. Хубави снимки имаме, доволна съм!
Относно училищната фотосесия, още не били готови. Какво ще включва така и не разбрах.

# 460
... и блокирането на сайта също. 😂
Смятате, че ще ни пожалят и днес ще прекратят мъката ли? Дано! 🍀 Времето вече го усещам като гъст петмез - не тече, само се лепи и не мърда. 🙄
[/quote]
Izida, така живо си го описала, че се почувствах като герой на Рей Бредбъри от "Вино от глухарчета"!
Относно фотографите - имахме професионален фотограф за абитуриентката - фотосесия около час, а после с всички гости в ресторанта също около час. Изпрати линк за сваляне с приблизително 350 снимки, всички обработени. Има уникални кадри. Доволна съм.
Отделно фотографката, която е ангажирана с албумчето, също изпрати снимки от бала още на следващия ден. Снимала ги е в ресторанта. Много добре са се получили също.

Последна редакция: чт, 06 юни 2024, 10:38 от Kokiche 11

# 461
  • някъде ... тук ...
"Нашите" резултати от матурата по професия (дипломната) излязоха в школо преди малко. Наборът се похвали. 90т теория и 90 т практика.
Да видим кога и колко по БЕЛ.

# 462
  • В средата на времето
Браво на момчето, ЕлиТ! 😊 И някой по-напред се беше похвалил с висок резултат, но пропуснах да поздравя.

# 463
Поздравление за момчето ти, Ели!

# 464
Браво. Хайде да повлечете крак всички останали форумски резултати да са в този диапазон.

Общи условия

Активация на акаунт