1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, дванайсееееет! Щастлив и смел полет на младите птици!

• 55 108
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Сега ако някой може да ме открехне как се смятат коефициентите за кандидатстване в СУ - Психология...защото аз съвсем се обърках в сайта на СУ
Rolling Eyes

Изглежда, че е:
3хДЗИ БЕЛ + оценката по БЕЛ от дипломата (средноаритметична за 11 и 12 клас) + най-високата средноаритметична оценка от дипломата за средно образование измежду оценките по АЕ, НЕ, ИЕ, Биология, Математика, История и Психология?
Тоест, максималният бал е 30. Ако приемем, че втората и третата оценка са 6, остава да се добави 3 х днешната оценка по БЕЛ. И - стискаме палци!

ПС. Видях, че втората му матура е по АЕ - тогава може да използва и 2,5 по матурата по АЕ вместо БЕЛ, но няма да му даде по-висок бал, заради коефициента.

# 571
nelito70, и дъщеря ми ще е в ТУ Варна.

Е супер,оформя се група-три сме засега.
Синът ми чака 18.06- обявяване на класирането в ТУ Варна.
Вашите какви специалности са приети?
Моя кандидатства в електрическия факултет.

# 572
Индустриален дизайн.

# 573
Благодаря Didia!!!

# 574
Много актуална стана тази специалност последните години.
Браво!

# 575
За мен беше тотален сърпрайз Simple Smile Варна е прекрасен град и много се радвам, че там си е избрала.

# 576
Ако трябва да помагаме - насреща съм Hug
Пък и в темата има доста варненски мами.

# 577
  • burgas
Информационни и комуникационни технологии записа синът ми!

# 578

ПС. Видях, че втората му матура е по АЕ - тогава може да използва и 2,5 по матурата по АЕ вместо БЕЛ, но няма да му даде по-висок бал, заради коефициента.
                Когато има две матури , с които може да кандидатства в специалността при изчисление на бала автоматично се взема по-високата оценка.

# 579
  • София
Mrs.Jan, с последните два коментара оправи скапания ми ден. Благодаря.

Моята дъщеря смята резултатът си за нисък, та аз май не се хваля.

Наздраве на всички по плажовете. Щерката още няма квартира. Аз обаче имам хапчета.

# 580
  • София
Сега ако някой може да ме открехне как се смятат коефициентите за кандидатстване в СУ - Психология...защото аз съвсем се обърках в сайта на СУ
Rolling Eyes

Изглежда, че е:
3хДЗИ БЕЛ + оценката по БЕЛ от дипломата (средноаритметична за 11 и 12 клас) + най-високата средноаритметична оценка от дипломата за средно образование измежду оценките по АЕ, НЕ, ИЕ, Биология, Математика, История и Психология?
Тоест, максималният бал е 30. Ако приемем, че втората и третата оценка са 6, остава да се добави 3 х днешната оценка по БЕЛ. И - стискаме палци!

Много много благодаря 💐💐💐
И аз уж така го разбрах.
В този случай излиза 28.30 така че според мин бал от 2023 влиза Hands Pray

Офффф незнам...все едно съм в 7 клас и отново смятам ли смятам....а синчето още не се е прибрало от чукарите....

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 09:51 от vnd

# 581
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Rolling Eyes

Изглежда, че е:

Много много благодаря 💐💐💐
И аз уж така го разбрах.
В този случай излиза 28.30 така че според мин бал от 2023 влиза👃👃👃👃

Офффф незнам...все едно съм в 7 клас и отново смятам ли смятам....а синчето още не се е прибрало от чукарите....
И аз така, но с тези петици в дипломата връзва 27,75 Cry

# 582
  • София
Отивам да се черпя с една приятелка -майка и тя на абитуриент, че свърши драмата със средното образование Champagne
Пожелавам от все сърце на всички деца да успеят да влязат където искат по първо желание!!!

# 583
  • София
За балообразуването на СУ:
Когато има ДЗИ по балообразуващ предмет от дипломата, взима се оценката от него, а не от круса на обучение. Т.е. в случая с психологията ще се вземе ДЗИ по БЕЛ четири пъти + една от алтернативно изброените оценки от дипломата в най-дясната колона. Когато има повече от едно ДЗИ, което са приема в балообразуването с различни коефициенти, взима се не по-високата, а по-благоприятната оценка за кандидата, т.е. тази, която формира по-висок бал.

И един съвет: гледайте баловете от 2022 година, а не от миналата. Предвид високите резултати от ДЗИ тази година, личната ми прогноза е, че баловете ще са по-високи в сравнение с миналата година.

# 584
Моят очаквано е с 71.50 (4.92) по Бел.
Не ни е ясно обаче как 90т/90т на дипломната станаха 5.40. Не, че му е нужна, но наборът нещо се е газирал.
Тъкмо търсих как се превръщат точките в оценка брой точки х 0.06

Общи условия

Активация на акаунт