Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 37

• 28 759
  • 768
  •   2
Отговори
# 510
Ако причината да не храни от гърда е защото майката иска да знае колко е яло детето, по-добро решение от цеденето и шишето е да се купи един кантар за бебета и да се тегли детето преди и след хранене (естествено без да се преоблича или да му се сменя памперс между тегленията). Много по-малко хамалогия е от шишетата и се прави това и при консултантите за кърмене. И ще може да се следи колко наддава бебето. Не е изобщо задължително или необходимо в повечето случаи, но ако е наистина толкова важно за майката да знае точно колко е изцяло бебето, това е вариант

# 511
  • София
Здравейте! Мога ли да си пръскам Бронхостoп спрей?

# 512
Ако причината да не храни от гърда е защото майката иска да знае колко е яло детето, по-добро решение от цеденето и шишето е да се купи един кантар за бебета и да се тегли детето преди и след хранене (естествено без да се преоблича или да му се сменя памперс между тегленията). Много по-малко хамалогия е от шишетата и се прави това и при консултантите за кърмене. И ще може да се следи колко наддава бебето. Не е изобщо задължително или необходимо в повечето случаи, но ако е наистина толкова важно за майката да знае точно колко е изцяло бебето, това е вариант

Ще се намеся с поправка - бебето не изяжда едно и също количество на всяко хранене и еднократни тегления могат само да стресират допълнително и излишно. Аз съм влизала в хамалогията с тегленето и беше нещо страшно. Ако се тегли трябва да са всички хранения за 24 часа.

Най-добре е да се следят наакани (1-3) и напишкани (поне 5-6) памперса на денонощие, на 14ти ден да се върне рожденото тегло и оттам нататък според месеца минимума наддаване.

И разбира се кърмене на предлагане, на всяко мрън, минимум 8-12 хранения, без режими и т.н.

Но има ли тревоги и съмнения е най-добре консултянт да види как засуква бебето, да ви окуражи, че всичко е наред.

# 513

Ще се намеся с поправка - бебето не изяжда едно и също количество на всяко хранене и еднократни тегления могат само да стресират допълнително и излишно. Аз съм влизала в хамалогията с тегленето и беше нещо страшно. Ако се тегли трябва да са всички хранения за 24 часа.

Най-добре е да се следят наакани (1-3) и напишкани (поне 5-6) памперса на денонощие, на 14ти ден да се върне рожденото тегло и оттам нататък според месеца минимума наддаване.

И разбира се кърмене на предлагане, на всяко мрън, минимум 8-12 хранения, без режими и т.н.

Но има ли тревоги и съмнения е най-добре консултянт да види как засуква бебето, да ви окуражи, че всичко е наред.

О, напълно съм съгласна, но ако майката е готова да се цеди и да дава от шише само и само да знае колко изяжда бебето, тегленето е по-добрата алтернатива от цеденето.

А е хубаво да се храни бебето, преди да почне с мрън. Плачът е късен признак за глад и когато бебето е сърдито, е много по-трудно да захапе. Най-добре е да се сложи на гърда, когато показва, че е гладно (отваря си устата, търси зърно), преди да е започнало да плаче

# 514
Здравейте, има ли майки, които са приемали суроватъчен протеин докато кърмят и дали е имало някакъв ефект върху бебето откъм храносмилане?

# 515
  • София
Ако няма алергия към млечния белтък не би трябвало да има проблем. От опит.

# 516
Здравейте, имам бебенце на един месец, което е на смесено хранене. На денонощие давам максимум 200 мл АМ. Опитвам се да увелича кърмата чрез изцеждане. Приемам съвети от майки, имали същите проблеми.

На консултацията с личния лекар на детето докторката забеляза, че му е цяло езичето и каза, че има млечница. Каза да третирам с марля, накисната в содена вода. Ще мине ли така тази гъбична инфекция, някой сблъсквал ли се е със същия проблем?

# 517
  • София
Здравейте! Синът ми (8м) вече има два остри зъба и преди малко ми захапа зърното до кръв. Какво мога да правя- с какво да си намажа раната? Мога ли да кърмя като има кръв? След малко ще си изцедя гърдата, защото ми е много напрегната, а той явно няма да яде сега (лигави се, не иска)

Приемам съвети всякакви. Благодаря!

# 518
Здравейте, имам бебенце на един месец, което е на смесено хранене. На денонощие давам максимум 200 мл АМ. Опитвам се да увелича кърмата чрез изцеждане. Приемам съвети от майки, имали същите проблеми.

На консултацията с личния лекар на детето докторката забеляза, че му е цяло езичето и каза, че има млечница. Каза да третирам с марля, накисната в содена вода. Ще мине ли така тази гъбична инфекция, някой сблъсквал ли се е със същия проблем?
Здравей...аз имах доста проблеми с количеството кърма...или поне така си мисля...за радост моето момиче нито веднъж не пое АМ...дори и една глътка...ако засучеше от шишето веднага плюеше...иначе кърма пиеше от шише,когато се е налагало...всички,които познавам на смесено хранене ,за жалост не са успявали дълго време да кърмят...за млечница крем дактарин...наистина още с първите 2 намазвания при нас имаше ефект...после имахме и афти(коксаки) отново с това кремче супер бързо минаха...
Та при мен до навършване на 6 месеца на бебка имах 3 ужасни лактационни кризи...това бяха едни от най тежките периоди за мен и бебка...като се има в предвид,че и АМ не близваше..буквално малката дърпаше,а нищо не излизаше...имахме и няколко ужасни кърмачески стачки...
Пиех чай на хип за кърмачки,пиех едни таблетки мисля,че лактил се казваха...но най много ефект виждах от бирената мая на никсен 3х2 таблетки...аз след всяко кърмене дърпах с помпата по 20 минути...само и само да стимулирам...бях влязла в ужасния филм с теглене преди и след ...паника защо сега само 40 гр е отгоре...гладна ли е...не е ли...тя имаше и мбого продължителна жълтеница до навършване на 3ти месец,което никак не помагаше...и така малката стана на 7 месеца...бяхме започнали захранване от 6ти месец...изведнъж вече започнахме да заместваме хранения и аз се успокоих...казах си е тя вече яде всичко и да спре кърмата няма да е гладна...вдигнах помпата в един шкаф най на вътре с голямо удоволствие...и така вече е на 15 месеца и все още се кърмим вечер преди сън и сутрин...

# 519
  • София
Мами, какво капки за нос мога да пръскам? Положението е ужасно. Не се диша грам.

# 520
Мами, какво капки за нос мога да пръскам? Положението е ужасно. Не се диша грам.
Мисля, че трябва да попиташ педиатъра, защото има значение какви са сополките точно(течни/твърди, прозрачни или не, навътре или не, дали причината е бактерия или не.
Ако имаш кърма, можеш да капваш в нослето. И да си чистиш с физиологичен разтвор и аспираторче, докато ви изпишат капки.

# 521
  • София
Хахаха, неее, за себе си питам, не за детето. 😀 Нищо лично, ама съм от майките, които веднага се обръщат към педиатър, а не към форум за лечение на бебе. На мен са ми нужни едни капки.
Детето го водихме на педиатър вече и на него са му изписани капки, но мен ме започна няколко дни след него.

Както и да е. Мъжът ми ми взе виброцил, позволено е според консултант по кърмене.

# 522
Педиатърката (която ми беше и ЛЛ) ми беше казала, че мога да се лекувам със същото - каквито капки/спрей за бебето, такива и за мен. Тя ни лекуваше основно с хомеопатия.
Не става въпрос за някакви сериозни състояния, разбира се. Говорим в случая за хрема.
https://www.e-lactancia.org/  в този сайт може да проверите активните съставки на различните лекарства и да видите дали са съвместими с кърменето.

# 523
Да, най-добре да се проверяват съставките.

На мен ЛЛ ми изписваше физ.разтвор и спрей Zyme - детския вариант. Понякога взимах и спрей с морска сол, но този без добавки, защото евкалиптът май не беше съвместим.

# 524
Здравейте!

Налага се да си спра кърмата, а тя си е доста. Личната ми каза правя топъл компрес с магданоз чакам малко, след което изцеждам докрай. Стоях 30 мин даже повече с помпата. След това пия 1 хапче достинекс и слагам колан, който да ми притиска гърдите. Това беше около 3 часа следобед днес. Да, но сега виждам, че имам капчици по колана, демек кърматa не е спряла. Вие как ще коментирате това. В допълнение да кажа, че не усещам гърдите си пълни. Дали да не и звънна утре пак?

Общи условия

Активация на акаунт