Препоръчайте ютия

• 9 513
  • 86
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Препоръчвам на марката Philips. Сега не гладя постоянно, но определено върши работа и беше нещо от сорта на 100лв.

# 46
Имам ютия на Philips, обикновен модел Easy Speed, но съм много доволна от ютия, закупена от Lidl. Гладя на пара и дори с по-фини тъкани никога не съм имала проблеми.
Имам и вертикална парна "четка" от там, но не ми е много удобна, става за спешни случаи.

# 47
  • София
Аз имам Филипс на доста години, но се прецака нещо покритието и започва да лепне по дрехите. Унищожи вече 2 блузи. Опитах да махна със сода и какво ли не четох още загорялата част от плочата, но се отказвам да се боря. Ще купя нова.
Някой с впечатление за Браун? Искам парогенератор. Харесах тази
https://www.emag.bg/parogenerator-braun-carestyle-1-is1014pu-220 … 001/pd/DSMP7MYBM/

Хареса ми, че се изключва автоматично. Другите характеристики ми харесват също, както и прибиращият се кабел в корпуса.

# 48
досега съм само на Филипс Philips Azur. Автоматичното изключване е много полезна функция - един път беше забравена и добре, че беше тази функция.

# 49
досега съм само на Филипс Philips Azur. Автоматичното изключване е много полезна функция - един път беше забравена и добре, че беше тази функция.
Даааа, и аз съм забравяла моята Gorenje включена, добре че има автоматично изключване.

# 50
Копче, не знам за Брауна, но парогенератора е супер нещо! Преди това се мъчех с ютия, то е доливаме, гладене без пара. Мъка си беше. Но откакто взех моят Филипс, мога да кажа е разликата е много осезаема. На едно гладене минаваш всичко и забравяш. За мен лично това е много по-удачният избор. Разбира се при всяко домакинство е различно, но аз гласувам за парогенератор Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 19:37 от Lale_Lili

# 51
  • София
BRaun-чето пристигна вчера и вече го пробвах. Малко тежичко ми се вижда, на първо четене, но да видим нататък, как ще е. Иначе, с пара си е друго нещо. Аз имам и друга -вертикална ютия с пара и ползвам само за ризи, но не и за основно гладене.
Малко ми е притеснено още да оставям горещата ютия върху тази кутия, но ще му свикна.Sweat Smile

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 19:38 от kopche

# 52
Честита! Със здраве да си я ползваш!
И аз се чувствах по същия начин в началото. Бързо се свиква. 👌

# 53
Имам нужда от вертикална парна ютия, която да върши работа прилично.Задължително условие е да е лека. Имам проблем, който налага това. Моля за мнения от личен опит!

# 54
И аз съм в търсене на ютия, имаме обикновена, но ми се иска някоя, с която да ми е удобно да поизпъна чаршафите след пералня. Играх си миналия месец с един комплект да го гладя на дъската, хванаха ме нервите. Пердета също ще трябва да гладя, че скоро ще ги сваляме за пране.

Тези парните ютии за вертикално гладене дали стават за мерака ми за гладене върху леглото😀
Пък и мисля, че би била удобна като пътуваме да я взимаме.

# 55
  • София
Азара, един непоискани съвет.
Не знам с какви пердета си, но най-добре е да не се гладят. Така съветват професионални шивачки. Переш и закачаш веднага. Изсъхвайки на корниза, сами се изпъват и стоят естествено, докато от гладенето пожълтяват.
Някога ги гладех и аз. Откакто процедирам така, стоят по-добре и не се мъча.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 14:50 от Fever Ray

# 56
Заради, един непоискани съвет.
Не знам с какви пердета си, но най-добре е да не се гладят. Така съветват професионални шивачки. Переш и закачаш веднага. Изсъхвайки на корниза, сами се изпъват и стоят естествено, докато от гладенето пожълтяват.
Някога ги гладех и аз. Откакто процедирам така, стоят по-добре и не се мъча.
Точно тези не съм гладила и прала досега та не знам. Като гледам всичко как излиза от пералнята.
Ами чаршафите? Какво да ги правя тях 😒

# 57
  • София
Би трябвало да важи за всички пердета. Моите са дантела и тюл. Сестра ми има и тежки завеси. С всички се получава това "самоизглаждане".
За чаршафите моят хак е да ги изгладя сгънати и после само сгъвките да разгладя. Става бързо и лесно. Затова харесвам долни чаршафи на ластик - има и чист памук такива - като ги опънеш от ластика по матрака и гънките изчезват. Калъфките са лесни. Остава само големият плик и него по горния метод гладя.

# 58
  • София
Как точно се "самоизглаждат"? Мокри и капещи ли ги окачвате?
Питам, защото моите тънки пердета след пералня и центрофуга са си измачкани и няма как да не ги изгладя.

# 59
  • София
Не би трябвало да са мокри и капещи.
Когато са изпрани на функцията за пердета на пералнята, излизат само леко влажни и не са намачкани.
Моята пералня нищо не вади мокро и капещо, освен ако не съм пуснала само функция "ръчно пране".
На коя функция ги переш и от каква материя са?

Общи условия

Активация на акаунт