Астрология - 25 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 32 047
  • 759
  •   1
Отговори
# 30
Всичко е възможно – и часовникът да не е съвсем точен, особено ония с по две стрелки през соца, и лекарите в суматохата да не са обърнали внимание на точния час и после по ориентировъчен спомен да са го записали, а и самото раждане, както се каза по-горе, е процес и преминава през няколко етапа – няма единно мнение кой от тях е най-важният.
Имала съм случаи, когато при разлика от броени минути Асцендентът се променя. Това изисква задължителна проверка, не може да се работи едно към гьотере. Винаги ме удивяват клиенти, които настояват да се работи без никаква проверка. Не може да налагат на астролога какви да са условията му на работа.

Не спирам да се изумявам как по форуми и групи се пускат карти с гранични Асценденти и очевидно закръглен (непрецизиран) час – всички се втурват да тълкуват и да дават определения по карта, в която Асцендентът може да не е верен и в резултат на това се променят важни сигнификатори в хороскопа. То дори да е елементарен психологически портрет, пак е силно зависим от знака на Асцендента.

# 31
Да Ви попитам, с часа ми на раждане, който е вписан в акта ми, колко правилен хороскоп може да се направи? Предвид, че съм родена секцио.
Много мнения ще срещнеш по въпроса си. Не малко млади астро-дарования сега се ориентират към индийската ведическа астрология с много надежди. Разбира се - повечето не обичат сметките или възгледите, затова и няма да е известно какво ще ти {раз}кажа. Индийците са луди привърженици на Кармата - по нашему - Съдба. При все че техническите им изчисления нямат нищо общо с астрономията, твърдя че с положителност могат да се изведат по-точни карти на раждане. Има обаче едно но. Секциото се счита за изкуствено или принудително раждане, а не по естествен път - ти се появяваш не в уреченото ти време - примерно в 17 и 10, а в 08 и 00 - защото всички планови секциота в Бг се правят сутрин - освен ако не става дума за спешна патологична бременност и се налага да се спасяват или майката или бебето - а идеално - и двамата. В този случай - ти нямаш карта - или картата ти с 08 и 00 колкото и вярно да е записана - няма да заработи. В повечето случаи - Индийските астролози не се наемат да правят хороскопи - въпрос на местни вярвания. За тях човека не е роден. Други имат други възгледи - започват да търсят кога би могъл да се роди - и това някои от любителите на астрологията се опитват да му намерят как се прави. Макар че по начало индийската астрология не се занимава с рожденна астрология, а с астрология на специален момент - получаване на име или нещо такова. Там - особено в провинцията никой не си помни даже годините, в които е роден. Така окончателно отговор на въпроса ти - при секцио няма никаква гаранция картата ти да работи изобщо или се търси вариант на работеща карта.

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 10:39 от Анонимен

# 32
  • SF
Щом се е родил, значи има карта.

# 33
Във форума съм чела мнения на жени с планирано секцио и избран от астролози час,  които поради някаква причина не са имали възможност да родят в избраното време.

Точният час на раждане е много важен при построяване на производни карти във ведическата астрология. Доколкото съм запозната тяхното изчисление е чиста математика. Затова са добър начин за ректификация.

Ведическата астрология или Джйотиш се състои от три раздела и шест подраздела:
Хора (предиктивна астрология) - прогнозира събития в живота на човек
1.1. Джатака (рождена астрология) - анализ на картата, планетните периоди и др.
1.2. Нимитта - анализ на знаци и поличби
1.3. Прашна  -  анализ на Прашна кундали (карта на въпроса)
1.4. Мухурта - избор на благоприятно време за дадено нещо
2. Самхита (мунданна астрология), прогнозира събития в глобален мащаб
3. Ганита - астрономичeски и математически изчисления
3.1. Гола - сферическа астрономия, строеж на Слънчевата система и Вселената
3.2. Ганита - математически изчисления

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 09:49 от starinthenightsky

# 34
Здравейте. Какво означава ако Лилит е в 1 дом в зодия рак?

# 35
Значи чудя се да се смея ли, да плача ли. Как така ако си родил секцио, не си родил? Изключително голям процент от случаите, в които се случва раждането да е секцио, то е НЕпланирано и се налага по медицински причини.
А колкото до часа на раждане, тя Сотис в по-горен коментар го е обяснила доста добре.

# 36
Това е съвсем друга култура – с обичаи и вярвания, които са трудно разбираеми за нас.
Навремето и тук по селата колко деца са се раждали, без дори да бъде правилно записана датата на раждане.

В античността и средновековието само знатни хора и кралски особи са имали привилегията да им се изготви хороскоп и техният час на раждане е бил фиксиран. За останалите хора масово се е прилагала Хорарна астрология, без час и дата на раждане на човека. А и въобще астрологията някога не е била толкова достъпна, както сега – нито за обучение, нито да ползваш такива услуги.

# 37

Лилит е тъмната  Луната. Селена е светлата Луна. Всеки в картата си има и Лилит и Селена. Хубаво е и двете да ги наблюдаваш.
Лилит съответно е тъмно чувство. И тук се пита в задачата какви са тъмните чувства при Рака. Може би емоционална манипулация? Това е като под кожата си да имаш чувството, че ще искаш да убиеш някой, но отвън да си спокойна. Тоест донякъде Лилит в първи дом е човек който прикрива някаква тъмна емоция.  Тази позиция може да е малко особена, след като ще има и моменти в които тези емоции ще си личат чрез физически черти, но ти все пак ще ги прикриваш. Особено и ако си асцендент Рак, това ще е двойно по-силно, защото Ракът иска да се прояви като емоционален с хората които се чувства добре, но когато това тъмно чувство напира отвътре тогава ще ти коства още повече усилия да го прикриеш. Понеже първи дом е свързан и с външния вид, възможно е да имаш някаква външност на по фатална жена, или да излъчваш някаква по-интензивна емоционална енергия чрез лицето си. Ако нямаш аспект с лични планети е възможно да дава само черти във външния облик, без да е силно проявен като поведение. Зависи дали е първа планета, дали има аспекти, зависи от градуса, зависи дали е в същия знак с асцендента. Всяко нещо би пременило малко значението.

# 38
Аз имам Лилит в 1 дом във везни като Асц и нямам оплаквания от нея, не знам как точно действа, но за мен придава магнетизъм.

# 39
А какво значи ако имам плутон в 6 дом в стрелец?
и в пети дом да е в дева и в него да има хирон във везни? Мога ли да разбера в кой точно тип творчество съм добра?true node в пети дом във везни каквото и да е това?

# 40
и в пети дом да е в дева и в него да има хирон във везни? Мога ли да разбера в кой точно тип творчество съм добра?true node в пети дом във везни каквото и да е това?

В google има супер много информация особено от международни източници Simple Smile
СЛВ е целта на тази инкарнация

# 41
  • При децата ми

В google има супер много информация особено от международни източници Simple Smile
СЛВ е целта на тази инкарнация

Как разбирате коя е целта на инкарнацията?
СЛВ ми е в Скорпион, 10-ти дом.

# 42

Освен Гугъл, има и чат ботове,  от които може да получите отговор на подобни въпроси. Както ги наричат астролозите "на парче".

Вие: Какво може да ми каже Копилот за астрологичната интерпретация на Лилит в зодиакален знак Рак ?

Copilot: Лилит в знака Рак в астрологията се свързва с дълбоки емоционални преживявания и потребността от емоционална сигурност. Това положение често показва, че човек е изпитал липса на грижи и защита в детството, което може да доведе до чувство на уязвимост и несигурност в зряла възраст. Лилит в Рак може да се прояви като страх от това да бъде бреме за другите и трудност при поискване или приемане на помощ.

Хората с Лилит в Рак могат да имат силна връзка със своето семейство и корени, но тази връзка често е саморазрушителна и може да попречи на индивидуалното развитие и самостоятелност. Възможно е да имат проблеми с родителите, особено с майката, и да изпитват конфликти в семейната среда.

В положителен аспект, Лилит в Рак може да даде силна интуиция и способност за емпатия, както и да превърне трудностите в източник на сила и трансформация. Тези хора могат да развият голяма способност за грижа и подкрепа към другите, след като се научат да се справят със своите вътрешни страхове и несигурности.

Астрологичната интерпретация на Лилит в Рак е сложна и многостранна, като включва както предизвикателства, така и потенциала за личностно израстване и емоционално изцеление.

# 43

Самото значение на Плутон в 6ти дом е че от там идва нуждата да преобразуваш един тип енергия в друга. Тази нужда може и да не ти влияе директно, и да не усещаш натискът му, ако Плутон няма връзка с други планети. Кого аспектира този Плутон от шести дом е по-важно. Самото му присъствие там иначе не значи много. Също винаги когато си задаваш въпроса е важно да се каже, имам шести дом в Стрелец и Плутон в Стрелец, защото сега не е сигурно дали шести дом не е в Скорпион.
Няма как пети дом да е в Дева, а шести да е в Стрелец. Това би означавало, че Имаш интерсептирани два знака, които са Везни и Скорпион, Това доколкото ми е известно не е възможно ако човек е роден в България. Ако раждането е в Исландия да кажем, е възможно.

Затова приемам че шести дом ти е в Скорпион, и Пети в Дева.
Хирон не е талант преди да мине през болка. Везни като цяло е силен знак за Хирон. Първата снимка на Хирон е направена когато е бил в знака на Везни, така че някои астролози смятат и че е открит там. Хирон във Везни e болка от взаимоотношения. Тоест там където си изпитала болка във взаимоотношенията си, най-вероятно в романтичните си взаимоотношения, там и можеш да лекуваш, тоест да събираш хората романтично. За това какво може да създаваш креативно е отговорен Меркурий като управител на твоя Пети дом. Трябва да знаеш къде е за да знаеш как удовлетворяваш нуждата си да създаваш систематичност, чистота, и практичност. Когато знаеш тези две неща ще разбереш какво точно иска този хирон от Пети дом, и в кой дом ще удовлетвориш нуждата му като проявление. Самия Хирон след като е в знака на Везни пък не може да действа без Венера, така че трябва да се съобразиш и с нея. Те ще даде към интерпретацията дали добре си взаимодействат двете планети по знак, и дали Хирон получава добро влияние, което евентуално ще покаже дали хирон те дърпа надолу или нагоре.

Понеже казваш true node, не е сигурно това какво означава. Ако е Северен Лунен възел, тогава преминаването е от групата към индивидуалното изразяване. Тоест ти се чувстваш добре да работиш в обща кауза, но се иска от теб в този живот да покажеш уникалността си и креативността си. Това е най-просто казано: трябва да следваш сърцето си, а не да следваш общите тенденции в групата която си, или тяхната кауза и да работиш винаги за каузата на някой друг загърбвайки собственото си желание за себеизразяване.

СЛВ в 10 дом  @Hrispa76
Това е силна ос за Лунните възли, както и за всяка планета. Преминаване от семейство към това което искаш да постигнеш, загърбвайки до известна степен нуждата си от семейство и дом. Това е така наречената ос на вътрешно срещу външно. Обикновено става дума за хора които не търчат да ходят на работа, а предпочитат да гледат деца у дома. Понеже 4 значи асоциалност, а 10 а най социалния дом, то на тези хора им е трудно да преминат от връзката си с дома, към това което искат най-много да постигнат в живота си. Разбира се 10ти дом не е свързан само с работа, а и със статус. Да се омъжиш за Григор Димитров е доста солидна смяна на социалния статус, и ако това ще те удовлетвори трябва да го направиш въпреки че семейството ти не те подкрепя. Такива ми ти работи. Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 15:16 от nixkiran

# 44
Имам следният въпрос. Черна луна във водолей и в 8-ми дом. Възможно ли е да се отработи? Чета, че може да даде, ограниченост, инвалидност, затвор и то в пенсионните години. На места четох, че ако се опиташ да я обработи пак дава същото. Възможно ли е да се избегнат тези ограничения? Не съм запозната с астрологията и може да звуча много неуко.

Общи условия

Активация на акаунт