Астрология - 25 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 33 403
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
За магии ли става въпрос, негативно въздействие?
И как са го видели в натала? Такива методи има само в древната астрология, най-вече в индийската.
По принцип нито един уважаващ себе си астролог няма да смесва астрологията с ясновидството и магиите.

Вероятно просто са се затруднили да Ви разчетат хороскопа и търсят оправдание в така нареченото външно въздействие. Освен ако Вие не сте споделили с тях за състояния или ситуации, които могат да предполагат, че сте под такова въздействие.

Какъв е бил поводът да посетите тези астролози – по някакъв личен проблем или за общ прочит на хороскопа, без конкретно зададени теми? Казвате, че "от любопитство" – в такъв случай клиентът рядко получава конкретика, в повечето случаи го хранят с локуми и общи приказки. Доста астроложки го раздават гадателки. По принцип ако човек е астролог, не започва да говори за магии. Освен ако изрично не го попитат и не съумее да го види в хороскопа, но тук са нужни много специфични методи – повечето не ги познават.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 01:52 от Sotis

# 526
За магии ли става въпрос, негативно въздействие?
И как са го видели в натала? Такива методи има само в древната астрология, най-вече в индийската.
По принцип нито един уважаващ себе си астролог няма да смесва астрологията с ясновидството и магиите.

Вероятно просто са се затруднили да Ви разчетат хороскопа и търсят оправдание в така нареченото външно въздействие. Освен ако Вие не сте споделили с тях за състояния или ситуации, които могат да предполагат, че сте под такова въздействие.

Какъв е бил поводът да посетите тези астролози – по някакъв личен проблем или за общ прочит на хороскопа, без конкретно зададени теми? Казвате, че "от любопитство" – в такъв случай клиентът рядко получава конкретика, в повечето случаи го хранят с локуми и общи приказки. Доста астроложки го раздават гадателки. По принцип ако човек е астролог, не започва да говори за магии. Освен ако изрично не го попитат и не съумее да го види в хороскопа, но тук са нужни много специфични методи – повечето не ги познават.
.Здравейте!Имам неразбирателство от няколко месеца с майка ми.Бях споделила на една приятелка за това и тя понеже е ходила на астролог за неин проблем и ме посъветва и аз да отида и от любопитство отидох.Нямам никакво понятие от астрология.Това което беше направено е изчисляване на часа на раждане за което чаках няколко седмици,натална карта и проверка в домове мисля,че така го наричаха.Първата астроложка ми каза за външната намеса и ,че не може да ми помогне.Втората астроложка при която отидох и тя държеше да ми провери часът на раждане,пак чаках няколко седмици за това.Бях и казала какво ми е казала първата за външната намеса.Аз понеже нищо не разбирам,какво се прави и тн.Направи и тя натална карта и още някакви работи и ми каза същото,че имам външна намеса в 5 дом и не се занимава с такива неща,гледаше да ме отпрати бързо.За магии нищо не са ми споменавали,само тази външна намеса за която не могат да дадат уточнение,но виждат външна намеса,втората астроложка ми каза,че намесата е в 5 дом.Не  са ми искали пари за разваляне на магии или нещо подобно.И двете се занимават само с астрология,не са врачки,гледачки и т.н.Работя като преводач,случва се по цели нощи да не спя.Откакто ми казаха за тези външни намеси се притесних много.Не съм човек,които вярва в магии,дори и не ми е минавало някога през ум за такива неща.С антична астрология се занимават.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 02:35 от vtv131313

# 527
Астроложките в Лондон леко мургавички ли бяха 😀
Не е сериозно изобщо това…
Астролог не е врачка, за да говори за намеси и такива глупости.

# 528
Не е трябвало да казвате на втората какво ви е казвала първата, тя просто го е използвала. Но звучи като страшна глупост... външна намеса , ама не се занимавам с такива работи. Какви работи? 😅

# 529
  • SF
Ние няма как да обвиняваме и да подозираме какво са имали предвид астроложките в Лондон. И на мене са ми казвали, как са ходили по астролози и как никой нищо не им е познал и са им говорили неща, които те вече си знаят. Хората имат различна настройка относно това що е то хороскоп и  очакванията им често се разминават от това, което всъщност им се казва. И мене много хора ме питат кога ще им направя хороскоп, с надеждата да им кажа кога ще се оженят, кога ще родят, колко деца, от кого, какво ще работят, коя ще е фирмата, ще се разболеят ли някога от нещо, а родителите им, кога ще умрат и как и т.н. Много са разочаровани, когато СЕ ОПИТВАМ да им обясня, че такъв хороскоп няма кой да им направи. Вероятно си казват "егати астроложката! Пепи е ходила на астролог и всичко са й казали!"
Не обвинявам и момичето, което споделя опита си с консултациите, но наистина понякога се получава развален телефон.

# 530
В нашият живот има периоди, в които имаме по-трудни взаимоотношения с родители, съпруг, деца и хора от близкото ни обкръжение.... Астролога може да го определи такъв период и калко време ще продължи, най-общо казано. Но да се говори за енергийно въздействие..това вече е вид "шаманизъм". Не се сугестирайте, вероятно астролозите, които сте посещавали, не са били в състояние да определят причината за ситуацията, в която сте и това е най-лесно да откажат. Има и по-сложни натални карти, където за прогнозиране се използват специфични методи, които отнемат повече време, а има и астролози, които не ги владеят. Като пример да вземем един брак, в някакъв период отношенията стават обтегнати, скандали и т.н. Но това не означава, че има енергийно въздействие, а по-скоро период в който попадат, съответно някои бракове се разпадат, други просто преминават през тези неприятности, но брака се запазва... Но един астролог може да определи такъв период, че е труден, но да говори за енергийно въздействие....означава че смесва гадание и астрология. Не се притеснявайте, вероятно сте в по-особен период в отношенията с майка ви....

# 531
Така е.Всеки има по-трудни периоди в живота.Факт!Просто се стреснах от казаното за "външна намеса" и нямах представа как да го тълкувам,тъй като нямам абсолютно никакво понятие от астрология.Реално не знам изобщо дали съществуват "външни намеси","енергийни възтействия" и т.н затова реших да попитам.

# 532
  • SF
И да има, и да няма външни намеси, астрологията не се занимава с тези неща. Или пък имаме външни намеси от планетите, но тогава това изказване е общовалидно за всички хора. Не ги мисли тези неща. Така и така, не става ясно какво е имал предвид някой в Лондон.
В пети дом са гаджетата и отношенията с тях. Под външна намеса може да са имали предвид родителите на момчето, а не магии.

# 533
  • София
Искам да попитам професионалните астролози тук дали преди консултация се подготвят предварително /например преглеждат натална карта, прогресии, транзити и т.н./ или в момента на консултацията се запознават за първи път със данните?

# 534
Искам да попитам професионалните астролози тук дали преди консултация се подготвят предварително /например преглеждат натална карта, прогресии, транзити и т.н./ или в момента на консултацията се запознават за първи път със данните?
Зависи от астролога.

# 535
  • София
Зависи от астролога.
Аз затова питам да придобия представа. Наясно съм, че всичко зависи от астролог и без да питам.

# 536
За да се направи прогноза, по която и да е тема първо се прави ректификация, която може да отнеме повече от 1 ден, след това се анализират съответните сигнификатори на темата и едва тогава се пристъпва към прогностика. Това отнема около една седмица. 
Предполагам, никой уважаващ себе си астролог не би прогнозира веднага, защото вероятността за грешка е голяма.

# 537
  • София
Благодаря,  eleida.  Точно това се случи и то със един от най-известните БГ астролози. Не попита предварително нищо, всичко на момента, и разчитайки на "набитото си око" от дългогодишна практика. Дори не се поинтересува часът на раждане ректифициран ли е и ако не е кой е първоизточника-може ли да му се доверим. Въпроса не е в това че се взимат пари а в това, че вече не се интересува дори за своята репутация предвид неточни прогнози.

# 538
Редно е да се подготвя предварително, дори за устна консултация.

Ректификация се прави предварително – така се настройва хороскопът за работа и проверяваме с какви аналитични и прогностични методи е сработвал най-добре в миналото, при проверка по вече настъпили събития. Защото после със същите методи се прави и прогноза. Ако не се направи поне рутинна проверка на часа, астрологът действа на сляпо.

Освен това поне ден или два ще са необходими за анализ на хороскопа, преди да се пристъпи към устна консултация. Има, разбира се, и импровизатори. Там принципът е – каквото успея да нацеля, ако имам късмет.

-----
Към питащата дама по-горе – vtv131313

Това, което са Ви наговорили, са абсолютни глупости и говори за липса на професионализъм.

Ректификация (проверка и прецизиране на часа на раждане) се прави за броени дни, но предполагам, че астроложките са работили в график, затова е отнело толкова време.

Обаче това с "външна намеса" вече звучи несериозно, но в нашата гилдия всяка втора е тръгнала да се прави на ясновидка и оракул, за по-голям "престиж", макар че реално това сваля реномето на астролога доста надолу.

Когато не уточняват какво е "външна намеса", какво да си помисли човек?
Обикновено под такава намеса се разбира енергийно въздействие, казано на прост език – магия.

Ако пък астрологът по някакъв начин е преценил, че има "външна намеса" от родител или друг роднина, също е глупаво да се откаже да провежда консултация. Тук намирисва на гнило. А доколко разбират от антична астрология, е отделен въпрос....

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 14:19 от Sotis

# 539
Привет пак. Вчера пусках един хорар, а днес реших конкретно да си питам ще имаме ли инт.отношения с човека или просто всичко приключи. Обещавам да пиша как са се развили нещата после.Интересно , че пак се повтаря тази ситуация да има хубави аспекти между управителите, но да са слаби по знак. Кое ли ще надделее..
Аз съм представена от  Марс и моя У5 е Марс, а той е представен от Венера, неговия У5 също е Венера. Това как бихте го тълкували?
В сходящ тригон са помежду си, но отново това, което Sotis писа, че не се знае достатъчно ли е, тъй като са слабо разположени. На Луната й предстои секстил с Венера, нали така?
Това обаче, че съм в негов 2д никакво обяснение не намирам, нямаме никакви финансови връзки, материални и тн....

Общи условия

Активация на акаунт