Астрология - 25 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 32 493
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
Меркурий е особено важен за популяризирането. Без комуникация, връзки, съмишленици (Меркурий и Близнаци, Венера в Близнаци) - няма успех и популярност. Популярността е събирателен образ, представителна извадка на това какво среща съмишленици в обществото.

Последна редакция: чт, 06 юни 2024, 20:51 от starinthenightsky

# 76
  • SF
Даа, но той други изчисления прави. Значи 1/3 от човечеството ще има спънки с известността, защото са родени на ретрограден Меркурий. Останалите 3/4 - може.
Намесих се, колкото да разкарам твърдението за петте ретроградни  фази годишно.
Оставям ви да уточните заради Меркурий ли стават известни хората или има доста други по-силни показатели  в картите ни за известност.
Аз съм родена с много силна позиция на Меркурий, но съм известна само на част от съседите от входа.

# 77
Не съм коментирала изчисленията на nixkiran за Меркурий, а само отчитам факта, че без Меркурий, няма как някой да чуе за теб и твоите възможности, а популяризирането и съмишлениците са незаобиколим фактор по пътя на популярността.  
Не е необходимо да си публично известна личност, за да си успешен, но за реализация на възможностите пак е необходим Меркурий. Съмишленици, които споделят, имат интерес и затова подкрепят твоите  умения, избори, интереси, предпочитания, желания - Венера.
Съответно колкото по-голям обществен интерес има към това, което можеш да предложиш, дадеш, толкова по-голяма популярност може да имаш в обществото. Разбира се по-вероятно е зад това да стоят комплекс от астрологични показатели и заслугата не е само на Меркурий.

Една статия - превод за четирите фази на Меркурий

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 06:53 от starinthenightsky

# 78
Може да си популярен сред голям кръг от съседи, приятели, градски и пак да ти върши работа Simple Smile
Но като любител астролог и абсолютно неподкрепено научно мнение  - най-добра работа вършат планети, ако може стелиум в 10ти, всички хора, които познавам и са успешни в бизнес ( а бизнеса е свързан с хора) или като личности имат акцентиран 10 дом.
Защото и един майстор на коли може да е известен и една маникюристка и тн не е нужно да те дават по телевизията.

# 79
Даа, но той други изчисления прави. Значи 1/3 от човечеството ще има спънки с известността, защото са родени на ретрограден Меркурий. Останалите 3/4 - може.
Намесих се, колкото да разкарам твърдението за петте ретроградни  фази годишно.
Оставям ви да уточните заради Меркурий ли стават известни хората или има доста други по-силни показатели  в картите ни за известност.
Аз съм родена с много силна позиция на Меркурий, но съм известна само на част от съседите от входа.

Здравей,
кое е 1/3та и кое е 3/4ти? Това не го разбрах.

Аз се опитах да направя изчисления с цел да се види, че ретроградността на Меркурий не пречи на известността. Мисля че дори с поправката която ти направи, за която благодаря, ретроградния Меркурий не изостава от директния.

Това което казваш за силната позиция на Меркурий и съседите, не знам защо го казваш. Какво имат общо съседите с известността. Всъщност какво общо има между съседите и Меркурий? Меркурий и съседи нямат много общо. Съседите са дом от астрологичната карта. Меркурий е функция на индивида, чрез която той работи с информация. Меркурий може да бъде проявен чрез съседите особено ако не е в личен дом, но за самият индивид, няма директна връзка между това, как той проявява Меркурия си и каква е връзката му със съседите. Ако самия индивид има силен Меркурий то той би бил добър комуникатор с всички хора, независимо дали са съседи или не.

Известни са и личности които цял живот са били затворени в гаража си, но са създали книги, които са им донесли известност. Александър Солженицин.  Известни са хора дори и които приживе никога не са били известни. Ван Гок. Известни са и интроверти, които обаче създават красиви песни. Аврил Лавин  Известността я няма без постижение. А постиженията идват заради цялата карта и Меркурий участва в тази комбинация. Има и известни глупави хора, които имат слаб Меркурий, слаб интелект, но според мен са спортисти повечето. Може би трябва да се опитам да направя една такава статистика махайки спортистите, за да видим, как ще се промени известността. Но отново казвам, статистиката е за известни личности, а не за популярни. Може би говорим за две различни неща. Популярните личности са част от известните.

# 80
Какво означава съвпадение на Юпитер със слънце в 7ми дом? И съвпадение на Асцендент с Десцендент?

# 81
  • При децата ми
Може да си популярен сред голям кръг от съседи, приятели, градски и пак да ти върши работа Simple Smile
Но като любител астролог и абсолютно неподкрепено научно мнение  - най-добра работа вършат планети, ако може стелиум в 10ти, всички хора, които познавам и са успешни в бизнес ( а бизнеса е свързан с хора) или като личности имат акцентиран 10 дом.
Защото и един майстор на коли може да е известен и една маникюристка и тн не е нужно да те дават по телевизията.

Както се казва "Дай Боже!" Имам стелиум в 10-ти дом - Слънцето, Луната и Марс в Скорпион.Smiley

# 82
най-добра работа вършат планети, ако може стелиум в 10ти, всички хора, които познавам и са успешни в бизнес ( а бизнеса е свързан с хора) или като личности имат акцентиран 10 дом.
Както се казва "Дай Боже!" Имам стелиум в 10-ти дом - Слънцето, Луната и Марс в Скорпион.Smiley
Моят стелиум в 10 дом е на Слънце, Меркурий и Уран във Везни. И Венера е до тях. Целият ми въздух е там, с Асц. Стрелец, всъщност "извънземно-космонавт" и "малък гений" със 7 планети във въздушни знаци и 3 - в огнени Grinning

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 16:22 от GeryGG

# 83
Здравейте, зададох хорарен въпрос!
Кога ще срещна нов партньор (любовен)
Още се уча и съм съвсем нова в тази материя. Този въпрос силно ме вълнува и реших да пробвам дали ще успея да направя анализирам картата. Е не успях 🤦♀
Моля ако някой има желание и време да погледне какво съм сътворила😁https://

# 84
най-добра работа вършат планети, ако може стелиум в 10ти, всички хора, които познавам и са успешни в бизнес ( а бизнеса е свързан с хора) или като личности имат акцентиран 10 дом.
Моят стелиум в 10 дом е на Слънце, Меркурий и Уран във Везни. И Венера е до тях. Целият ми въздух е там, с Асц. Стрелец, всъщност "извъмземно-космонавт" и "малък гений" със 7 планети във въздушни знаци и 3 - в огнени Grinning

Имате ли професия свързана с авиацията?

# 85
Имате ли професия свързана с авиацията?
Не, но обожавам да летя и често го сънувам (без самолет, а с ръце като криле), от дете мечтаех за космонавт, любима книга - "Контакт" на Карл Сейгън.
Практически насочих ума си (аз живея изключително в главата си) към математика, дизайн и архитектура.

# 86

Хорарната астрология не е като прогностичната, няма как да се отговори на така поставен въпрос.
Обикновено такива въпроси се формулират по друг начин "Ще срещна ли партньор/ще имам ви близка в близките еди колко си месеца?". И определяте в какъв срок.

Картата е в малък формат, не се виждат градусите. В колко часа днес е зададен въпросът?
Луната ако е в края на Близнаци, вероятно е без курс. Не показва развитие.
Освен това има сходяща квадратура между сигнификаторите – Слънцето и Сатурн.
Може дори да не е радикална картата.

# 87
Моля за помощ
Какво в картата показва страхове/фобии, по-специално лигирофобия и астрафобия ?
Предполагам Сатурн (с лоши аспекти?!) 8, 12 дом и техните управители ?! Луната в напрегнат аспект с Плутон ?

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 22:01 от Twinklestar

# 88

Хорарната астрология не е като прогностичната, няма как да се отговори на така поставен въпрос.
Обикновено такива въпроси се формулират по друг начин "Ще срещна ли партньор/ще имам ви близка в близките еди колко си месеца?". И определяте в какъв срок.

Картата е в малък формат, не се виждат градусите. В колко часа днес е зададен въпросът?
Луната ако е в края на Близнаци, вероятно е без курс. Не показва развитие.
Освен това има сходяща квадратура между сигнификаторите – Слънцето и Сатурн.
Може дори да не е радикална картата.
В 10:24 е зададен въпроса
Нямаше луна без курс

# 89
Ако е сутринта, има секстил с Марс преди да тръгне на празен ход Луната.
Но в случая този аспект слабо помага, тъй като Марс по управление няма отношение към въпроса, а и вече се отклонява към падащ дом, не може да се приеме за силно поставен сигнификатор.

Сатурн е часови управител и той има управление върху 7ми дом. Тук повече информация дава квадратурата между двата сигнификатора – на 1ви и на 7ми дом, Слънцето и Сатурн. Сатурн е в слаба позиция, за да бъде продуктивен за партньор. Марс няма управление върху 7ми дом и никакви достойнства в неговия знак, затова и значимостта на аспекта на Луната с него не е особено голяма в контекста на въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт