Астрология - 25 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 32 439
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
От няколко дни се каня да пиша тук и все ме стяга под лъжичката... Cry Sad
Първо защото се отнася до близък за мен човек и второ за да не бъде въпросът ми тълкуван, като нещо от сорта... "Иска безплатен анализ..." Не, не искам. За съжаление познанията ми по астрология не са кой знае колко. Чета и гледам да отсявам информацията, но засега познанията ми не са на нужното ниво.
Та все пак ще попитам: В картата на този човек само Сатурновото възвръщане ли направи непоправимото? Sad

Скрит текст:

Под непоправимото предполагам, че имате предвид смърт?

Аспектите на Сатурн определено не са леки в тази карта. Със завръщането на рождената си позиция, Сатурн образува три опозиции.
Чела съм в английски форум, че преминаването на Юпитер през асцендента на хората с Асцендент Козирог, Дева или Близнаци, може да е опасно, ако човек има проблеми с черния дроб, има диабет, затлъстяване или ментални проблеми.

# 676
На мен на консултация ми казаха, че Юпитер като минава през Асц пази от лоши неща и те закриля...

# 677
Майка ми почина с Юпитер в първи дом, в знака на Асцендента.
Как ще се изяви един транзит – това то показват други прогностични методи.

# 678
  • SF
Моят цял живот си е там.

# 679
  • При децата ми
Толкова ли е страшен Юпитер на Асцендента? В показаната от мен карта се касае за смърт на близък.

# 680
  • SF
Е, как ще е страшен? Където и да е Юпитер в картата, един ден нативът ще си отиде.
По един транзит (който и да е транзит) не може да се тълкува такова значимо събитие.

# 681
Толкова ли е страшен Юпитер на Асцендента? В показаната от мен карта се касае за смърт на близък.

Сатурн и Юпитер транзитиращи в ъглови домове носят големи житейки промени. Починалият близък брачен партньор ли е на този човек?

# 682
  • При децата ми

Сатурн и Юпитер транзитиращи в ъглови домове носят големи житейки промени. Починалият близък брачен партньор ли е на този човек?

Точно така! Партньор е.

# 683
  • София
Сега погледнах къде е моя Юпитер,в 12 дом. От едно известно време съм като радар за лъжи, измами,интриги и подмолни игри,веднага ги хващам,а след време се появяват и доказателствата. Винаги съм имала някаква интуиция,но толкова силна и точна досега не.

# 684

И ако това не ви даде доказателство, че не се тълкува нито на парче, нито на "планета там е еди как си при всеки". Преди време говорехме за Юпитер на асцендента точно какъв късмет е за някои, на мен като ми трянзитираше се чувствах точно на място, сякаш всичко работи за мен, и други споделиха хубави неща.
Специално ти преди се плашеше от Сатурн на 7 дом, сега пък от Юпитер на асцендента, където и доста добре понякога според ведите, защото гледа към 7 дом. Но е прекалено малко това с "толкова ли е лош".

# 685
  • При децата ми
Не се плаша, попитах просто. Аз лично свързвам Юпитер с хубави неща, нали е бенефик и не взема, а дава.
А, Сатурн в седми дом си е предизвикателство и предполага към трудности.

# 686
Юпитер може по природа да е бенефик, но ако планетата е слаба, поразена, според дома, в който е разположен и под влиянието на други планети, може да донесе проблеми със съпруг, с деца, заболявания.
Така че, да се гледа просто една планета "на парче" е много подвеждащо и не виждам защо се прави.

# 687
  • SF
Астрологията не работи така: тоя е добър, тоя е лош и дори и малко запознатите с астрология, знаят това. А и понеже темата няма претенции за астрологически форум, много често се обсъждат точно тези аспекти - положението на планетата и връзката й с други планети.
Как може да изпльоскаме, че Юпитер на асцендента е "толкова страшен"!? Хората с такова положение или транзит да се гръмнат предварително ли? Не сме от вчера в темата и все нещо за принципите на астрологията сме научили.
В астрологията, в модерната западна астропсихология, понятия като добър, лош, готин, тъп и смотан, мега як и т.н., няма.

# 688
  • При децата ми
Esmee, не се хващай за думата "страшен". Така ми дойде и попитах. И да, знам, че на парче не се гледа нито по планета в знак, нито по планета в дом.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 13:37 от Hrispa76

# 689
Не се плаша, попитах просто. Аз лично свързвам Юпитер с хубави неща, нали е бенефик и не взема, а дава.
А, Сатурн в седми дом си е предизвикателство и предполага към трудности.
Аз също не разбирам от астрология, въпреки че съм чела, затова е по-добре да се задава само въпрос, без такива крайни заключения, защото има хора, които също четат и не разбират, и това ги подвежда, и създава безмислени страхове.
А Сатурн е много хубава планета, пак зависи от дадената карта, но без Сатурн няма нищо според мен, нито структура, нито някакво изграждане на личноста дори, и в чисто материален физически аспект може да си остане човек само на мечти и представи. Сатурн понякога предпазва и от грешки, точно защото с него премисляш повече. Но да, тук в темата той е заклеймен като злодей Grinning, особено на 7ми дом, въпреки че няколко човека дадоха примери за себе си, които бяха по-различни от тази насадена идея. Юпитер може да дава, всъщност и Сатурн дава и дори оценяваш ситуацията по-късно и какво ти е дал. Помня, че ти си качвала своята карта и хора, които разбираха ти бяха казали, че твоите трудности по7мидом идват от Раху Северния лунен възел, и луната ти, но ти продължи да си говориш за Сатурн, и да търсиш още такива карти на приятелки, които били сами на късна възраст и т.н.
Познавам човек със Сатурн 2ри дом с много повече пари от друг с Юпитер 2ри дом, просто се гледа цялата карта явно, а може и заради трудности точно първият да се е научил да изкарва повече пари, а другият да е по-лежерен и доволен на по-малко, не знам. Но съм чела, че дори Сатурн като транзитира на някои им носи дете/внуче и т.н. В моята карта, ако не беше Сатурн щях да съм човек, които е крайно високомерен и изискващ, без да може да оцени нищо, което другите правят за него, и щях да се впусквам в безкрайно много връзки, а с него преценявах, преценявах и никога не се задоволих с по-малко, от което съм търсила. Всъщност Сатурн е стабилност, структура, в 7и дом може да ти даде сериозен мъж, зависи и от знака, в който е, учи на отговорност, и не пречи нито на щастието, нито на романтиката.

Общи условия

Активация на акаунт