Първо защото се отнася до близък за мен човек и второ за да не бъде въпросът ми тълкуван, като нещо от сорта... "Иска безплатен анализ..." Не, не искам. За съжаление познанията ми по астрология не са кой знае колко. Чета и гледам да отсявам информацията, но засега познанията ми не са на нужното ниво.
Та все пак ще попитам: В картата на този човек само Сатурновото възвръщане ли направи непоправимото?

Под непоправимото предполагам, че имате предвид смърт?
Аспектите на Сатурн определено не са леки в тази карта. Със завръщането на рождената си позиция, Сатурн образува три опозиции.
Чела съм в английски форум, че преминаването на Юпитер през асцендента на хората с Асцендент Козирог, Дева или Близнаци, може да е опасно, ако човек има проблеми с черния дроб, има диабет, затлъстяване или ментални проблеми.
, особено на 7ми дом, въпреки че няколко човека дадоха примери за себе си, които бяха по-различни от тази насадена идея. Юпитер може да дава, всъщност и Сатурн дава и дори оценяваш ситуацията по-късно и какво ти е дал. Помня, че ти си качвала своята карта и хора, които разбираха ти бяха казали, че твоите трудности по7мидом идват от Раху Северния лунен възел, и луната ти, но ти продължи да си говориш за Сатурн, и да търсиш още такива карти на приятелки, които били сами на късна възраст и т.н.