Забременели след инвитро 54

• 29 035
  • 712
  •   1
Отговори
# 435
Krisito32, мисля че съм попадала из темите на подобен случай, но не мога да се сетя. Дано някой запознат се включи🍀 Все пак поздравления за бебчетата🥰
Аз исках друго да попитам - кога започнахте пренаталните витамини, засега пия само конкретни поотделно и забравих да питам док.

И аз пия по отделно. То пренаталните са в много ниски дози. Не съм питала АГ още

# 436
Krisito32, това е доста сериозно нещо, надявам се че този който ви е казал за "махането" е дал основателна причина. Според мен освен с репродуктивния си, се консултирайте и с някой АГ, който се занимава с високорискови бременности.

# 437
  • София
Чак сериозно не е според моя репродуктивен. Преди дори е било практика всички оцелели да се връщат и след това да се прави редукция. Това моят репродуктивен ми го е казвал лично.

# 438
Ако не искате редукция, може и трите да си задържите. Това е Вашето тяло. Flowers Four Leaf Clover Лека и успешна бременност до финал!

# 439
Триплодната бременност си е рискова, няма какво да се лъжем. Особено когато две от бебетата са еднояйчни. Дори двуплодната бременност е рискова, без значение, че изглежда че близнаци се раждат без проблем постоянно.
Обичайно в такива случаи се препоръчва редукция на еднояйчните близнаци или на един от тях. Но обикновено се изчаква малко (почти до края на първи триместър), за да се види дали някой плод няма да спре развитие.

Преди няколко месеца едно момиче също забременя с три, след трансфер на 2 - Didi Y. Отказаха редукция, но не знам как е в момента, в някоя тема май видях, че лежи в болница, но може да я намерите и да ѝ пишете.

Разбира се, винаги има шанс дори и с три бебета всичко да е наред, раждат се и живи и здрави тризнаци че и повече бебета, но никой не може да го гарантира нито от началото, нито на който и да е етап от бременността.

Успешна бременност желая каквото и да решите!

# 440
Момичета по здравна каса какво се полага при бременност?

# 441
  • София
Ето тук може да прегледаш 🙂 https://www.namama.bg/article/programa-maychino-zdraveopazvane-na-nzok/

# 442
Момичета, някоя да си е мерила витамините след + резултат? Просто ей така пуснах и б12 излезе над нормата.. не съм сигурна какво да мисля, чета в нета и се опитвам да разбера дали не е свързан с някое от лекарствата (зарзио,програф...), отделно уж изкарах и стомашен вирус, не знам.

# 443
Момичета, някоя да си е мерила витамините след + резултат? Просто ей така пуснах и б12 излезе над нормата.. не съм сигурна какво да мисля, чета в нета и се опитвам да разбера дали не е свързан с някое от лекарствата (зарзио,програф...), отделно уж изкарах и стомашен вирус, не знам.

Най-редовно си пускам тестове. Каква точно е стойността на б12 при теб? Изследвала ли си го преди забременяването?

# 444
За жалост не съм. Преди пиех метфогамма и все беше нисък около 250 pmol/l, след като го спрях последно съм мерила края на октомври 2023 и е бил 514 pmol/l, тогава пиех доста добавки мисля преди стимулация. Сега е 781 pmol/l , а пия само фолиева, витамин ц и к отскоро заради кървене, Омега 3. Не го очаквах...усещам, че стомаха не ми е ок, ходих на гастро и той каза, че всичко изглежда ок. Не знам свързани ли са. Явно ще трябва да изчакам следващия преглед при репродуктивния и надявам се да намалим лекарствата, имам усещането, че те са виновни, а дали е така е друг въпрос Simple Smile на ежедневно зарзио съм заради кървенето

# 445
Моят Б12 също е над горна граница. Пуснах го за 1ви път юни 2023, когато отидох за първи път при репродуктивен д-р. От тогава го следя периодично и си стои все така. Нямам оплаквания, разпитвала съм и никой не казва да е проблем. Проблем бил дефицита.
При граници 197- 771 pg/mL моят е 874.
Тогава не съм била на никакви добавки.
Не съм бременна.

# 446
Моят излиза 1059 pg/ml като го конвертирам, благодаря ви за включването 💐 може и стомашния проблем да е, не знам, ще следя и евентуално пусна и другите витамини. Поне не е в пъти висок....💕

# 447
Да, някои лекари изписват конски дози прогестерон. Аз затова много, много не слушам.

Sehy, b12 не е зле. Това е добра стойност за бременни. В коя седмица си, изненадвам се, че пиеш още лекарства, ти не минали 1я триместър? При кървене не ли редно да изпишат прегнил, защо зарзио?Много е възможно лекарствата също да ти дразнят стомаха, а и ако имаш сутрешно гадене, сигурно много неща го дразнят.

# 448
Не съм, Фрида, в края на 7 седмица съм. Като ти прочетох коментара и още повече ми олекна 😘 явно ще следя и какво ми го дразни, добра идея, солетите със сигурност помагат🍀 Иначе при кървенето в 5 г.с. ми биха дицинон и но шпа, изписаха вит ц, вдигнаха зарзиото и спряха едното разреждащо, после при зацапването изписаха вит к и спряха другото разреждащо. Дано не се налагат нови промени, а само намаляне на текущите🍀

# 449
Здравейте момичета, да ви попитам тези от вас, които са с предна плацента има ли по-голям риск за износването на бебето. Доктора ми каза да не се притеснявам, че всичко е наред. Каза ми да се въздържам от спорт, но разходки, пътуване може. И че по-късно ще усетя бебо.
Да уточня не съм с плацента превия.

Общи условия

Активация на акаунт