Забременели след инвитро 54

• 47 003
  • 916
  •   1
Отговори
# 465
Надежда, просто няма смисъл да се занимават репродуктивните лекари или АГ с такива банални неща. За тези въпроси има лични лекари и фармацевти. АГ си следи бременността, за здравословни проблеми от друго естество си има други специалисти. Не го пиша с цел да се заяждам. ❤️

# 466
Надежда, просто няма смисъл да се занимават репродуктивните лекари или АГ с такива банални неща. За тези въпроси има лични лекари и фармацевти. АГ си следи бременността, за здравословни проблеми от друго естество си има други специалисти. Не го пиша с цел да се заяждам. ❤

Аз също бих се консултирала с АГ задължително. Общо взето при инвитрото на нас ни се даваше лист и изрично пишеше освен предписаните от лекаря друго да не се взима без допитване до него. Това се отнася и при трансфер, и бременност.

# 467
Жаки, това е заради евентуални взаимодействия на лекарствата. Това важи за всички бременни(без значение дали са инвитро или не), както и всички хора като цяло. Разбира се, че при личен лекар, друг медицински специалист или фармацевт, ще кажеш какви лекарства приемаш. Ама да го занимаваш какво да смучеш за зачервено гърло. Просто по-спокойно трябва да се действа, тази тревожност не е добра. Да не говорим, че при репродуктивните не минават винаги представители/или изобщо не минават. Така че те не са запознати относно нови продукти, които могат да се използват по време на бременност.

# 468
  • София
Кактус, не е заяждане, а несъгласие.
Моят АГ винаги ми казва консултация с него преди да се приема каквото и да е. За всичко.

На мен така ми е казал, така правя. Личният лекар няма никакво отношение към бременността ми. Фармацевти в семейството си имам. Питам си обаче АГ. За мен така е редно.

# 469
Надежда, разбирам те ❤️ казвам го от гледна точка точно на репродуктивните лекари. Трябва да уважаваме тяхното време и ако сме толкова притеснени, да речем от настинка, трябва да се обърнем към следящ АГ(ако държим да е гинеколог специалиста), личен лекар или фармацевт(поне имаш в семейството 😁❤️).
Ако твоят репродуктивен е съгласен да му пишеш за всякакви неразположения, които не са свързани конкретно с бременността, това е супер. Ако обаче не е казал, не е редно да ги занимаваме с такива въпроси.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 09:49 от Kactus

# 470
  • София
Кактус, репродуктивният отдавна не ме следи, до 10 седмица беше последно.
Другата седмица влизам в болница за планово секцио. 😊
Пиша си на лекаря, при който ще раждам, който цяла бременност ме следи и е най-прекрасния АГ. Репродуктивният тук няма общо (но доктор Станулов не е по-малко прекрасен лекар). Не знам как реши, че имам предвид репродуктивен.

# 471
Пиша си на лекаря, при който ще раждам, който цяла бременност ме следи и е най-прекрасния АГ. Репродуктивният тук няма общо (но доктор Станулов не е по-малко прекрасен лекар). Не знам как реши, че имам предвид репродуктивен.

Аз също му пиши за всякакви глупости, но той така ми е казал при притеснения да му пиша. Страхотни са и двамата. И Станулов, и Дойчиновски.
Успех с раждането. Heart

# 472
  • София

Аз също му пиши за всякакви глупости, но той така ми е казал при притеснения да му пиша. Страхотни са и двамата. И Станулов, и Дойчиновски.
Успех с раждането. Heart

Прекрасни са и двамата, наистина!
Благодаря! 😊❤️

# 473
NadezhdaML, леко раждане 😍 аз помислих, че говориш за репродуктивен, както и Жаки😁 виж, за АГ съм напълно съгласна ❤️

# 474
  • Варна
Благодаря ви 🤗
Говорих с Аг ,той ме прати при личната ,тя ми изписа Биозин Мама,витамин Ц,парацетамол и оспамокс(каза ,че това е най-лекия антибиотик ако се наложи )
Може да се приема нурофен,аналгин нямало проблем

# 475
Благодаря ви 🤗
Говорих с Аг ,той ме прати при личната ,тя ми изписа Биозин Мама,витамин Ц,парацетамол и оспамокс(каза ,че това е най-лекия антибиотик ако се наложи )
Може да се приема нурофен,аналгин нямало проблем
Аз доколкото знам аналгин зависи в коя седмица си. В началото освен парацетамол не знам дали може друго

# 476
Аналгин и ибупрофен са противопоказни. Аналгин може да се приема само и единствено в първи и втори триместър, под лекарско наблюдение и температура над 40 градуса или много силни болки, когато парацетамолът не помага.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 12:00 от Kactus

# 477
Аналгин и ибупрофен са противопоказни. Аналгин може да се приема само и единствено в първи и втори триместър под лекарско наблюдение и температура над 40 градуса.

Аз въобще нямам доверие на личните лекари.

# 478
И аз знам, че аналгин и ибупрофен се пият само в първи и втори триместър, и то единичен прием, ако нищо друго не помага. Аз съм пила аналгин в начална бременност, при силно главоболие, което не ми минаваше цял ден.

# 479
На мен репродуктивния ми каза точно, че ако Но Шпа не помага мога да пия Ибупрофен за болки, но в единични случаи, също и песарите Профенид. Иначе с лекарствата със сигурност трябва да се внимава, но честно да ви кажа след цялата тая терапия с лекарства и инжекции вече хич не се впечатлявам, даже не ми се вярва и нещо еднократно приемано да навреди...

Общи условия

Активация на акаунт