Забременели след инвитро 54

• 46 895
  • 916
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте! Дали може препоръки за лекар в София, който да проследява бременност след инвитро и да изражда? Вие къде се следите?

# 751
Здравейте момичета, записвам се в темата, днес влизам в 6г.с. След свеж трансфер на два 3-дневни ембриончета. Миналата седмица заради моят страх от ИМБ потвърдиха наличието на 2 плодни сака в матката. Тази седмица предстои преглед за установяване на сърдечен пулс, но това, което ме притеснява е, че нямам никакви симптоми. Момичетата с близнаци може ли да споделят кога започна гаденето при тях, все го чакам, а то не идва и това ме кара много, ама много да се притеснявам…

Аз мога само да поткрепя съфорумките, бъди щастлива и недей да чакаш толкова много това гадене. При мен се започна към 7-8 седмица не се сещам точно, но продължи през цялата бременост. Дори и на деня като родих сутринта повръщах. То не беше повръщане, гадене, киселини всичко. Ядех само хляб, кисело мляко и слатки неща... Направо си беше ужас, ни хапчета ни дъвки нищо не помогна. Така ме радвай се за сега 🙂

# 752
Здравейте! Дали може препоръки за лекар в София, който да проследява бременност след инвитро и да изражда? Вие къде се следите?

Аз дъм в Надежда и аз съм след инвитро в същата болница. Генеколазите за ЖК имат опит с пациентите от инвитро. Въпроса е вече финансово устройва ли ви. И другото трябва бързо да си записвате часове, тъй като се изчерпват за норматив. Сега записват за края на ноември,ако имат останали часове. Затова си ги предвидете тези неща. И още нещо не регистрират ЖК,ако не си минал ранен БХС.

# 753
Аз съм при др Дойчиновски Болница Вита страхотен специалист много сме доволни !!!

# 754

Аз се следя в Токуда при доктор Леков. Изключително доволна съм. Преди него обиколих няколко лекаря- Чучумишев, Маркова, Дойчиновски, но откакто срещнах доктор Леков съм спокойна. Ако не беше той в 18 седмица да ми помогне сигурно щях да съм изгубила бебето.

# 755
Здравейте,следя се при Д-р.Вецев. Доволна съм и препоръчвам с две ръце. Аз също съм ин витро и с високо рискова бременност. Той основно с такива случай се занимава .

# 756
Аз съм при др Дойчиновски Болница Вита страхотен специалист много сме доволни !!!

+1
Втора бременност следя при него, чудесен лекар е.

# 757

+1
Втора бременност следя при него, чудесен лекар е.

Аз не съм доволна от него. Доста го хвалят, явно са малко като мен които са недоволни. Simple Smile казвам го защото все пак трябва да се знаят и негативите, а за него са предимно суперлативи.

# 758
От предния ти коментар стана ясно, че не си доволна от него, няма нужда да отговаряш на всеки, който го споменава.

# 759
От предния ти коментар стана ясно, че не си доволна от него, няма нужда да отговаряш на всеки, който го споменава.

Защо да не го споменавам? Нали това е целта да се кажат и негативните мнения не само позитивните. Няма нужда да се сърдите Simple Smile

# 760
  • София
Разбирам, Jaki, че не си доволна, срещала съм ти мнения из форума, но е хубаво да се обосновеш.

Аз пък съм много доволна от доктор Дойчиновски - проследи ми рисковата бременност и ме изроди. Имах спешни ситуации - ами веднага е реагирал. При мен не беше само едно, ами няколко неща. Да, препоръчвам го с ръка на сърце. И следващата бременност ще следя при него.
После пък имах усложнение след раждането и плътно беше до мен! Спаси ме и от запушване на каналчетата.

Била съм при доктор Леков на преглед по спешност - също много добър специалист. Беше мил, внимателен и ме успокои. Общо взето беше прав и той, че ще си износя и родя здраво бебе. Simple Smile

# 761
Разбирам, Jaki, че не си доволна, срещала съм ти мнения из форума, но е хубаво да се обосновеш.

Аз пък съм много доволна от доктор Дойчиновски - проследи ми рисковата бременност и ме изроди. Имах спешни ситуации - ами веднага е реагирал. При мен не беше само едно, ами няколко неща. Да, препоръчвам го с ръка на сърце. И следващата бременност ще следя при него.
После пък имах усложнение след раждането и плътно беше до мен! Спаси ме и от запушване на каналчетата.

Била съм при доктор Леков на преглед по спешност - също много добър специалист. Беше мил, внимателен и ме успокои. Общо взето беше прав и той, че ще си износя и родя здраво бебе. Simple Smile
[/quote

Ще се обоснова. Няма защо да крия или лъжа.
Много добре знаете колко дълго време ми отне да забременея и да направя читави ембриони. Много харесвах Дойчиновски. Той ми прави хистероскопията и още тогава бях решила, че ще се следя при него.
Отидох в 10 седмица на преглед за първи път при него. Всичко точно.
Бяхме взели микробиология с уговорката да му я изпратя.
Като излезе микробиологията му я изпратих и той ми каза нормална флора и разбира се аз се успокоих. Не след дълго по форумите видях, че бактериалната вагиноза трябва да се лекува при бременност задължително, а аз имах такава, но той каза нормална флора.
Писах му когато разбрах това беше две седмици по късно. Викна ме след няколко дни за повторна микробиология. Взе и пак излезе бактериална вагиноза и тогава приложи лечение с арилин рапид. Също така той ми мери шийката и тя беше 3,3 см.
Малко след това отидох в Надежда при доктор Христов и там установиха че шийката ми се скъсява при натиск от 3,3 на 2,7 нещо което Дойчиновски не видя.  И доктор Христови, и доктор Леков бяха категорични, че всичко е тръгнало от бактериалната вагиноза, която не е лекувана в продължение на месец, флората се беше разбъркала и имах и още две инфекции в последствие. Накрая от всички тези неща шийка ми беше 2,3-2,5.
Нали знаеш със скъсяване какво може да стане? Моята бременност е много рискова, но той не ми помогна и направи пропуски. Дали от пренатоварване не зная. Факт е че и прегледите ми протичаха бързо. Не мереше подробно бебето и т.н

# 762
  • София
Разбирам, доста неприятно. Изненадана съм, че така е процедирал. При мен винаги всичко подробно е обяснявал и е мерил бебето.
Най-важно е да си спокойна с лекаря. Щом си си намерила, всичко ще е наред. Simple Smile

# 763
Разбирам, доста неприятно. Изненадана съм, че така е процедирал. При мен винаги всичко подробно е обяснявал и е мерил бебето.
Най-важно е да си спокойна с лекаря. Щом си си намерила, всичко ще е наред. Simple Smile

Така е. Дай боже до финал Heart

# 764
  • София
Всичко ще бъде наред! Ще си изкараш до края успешно! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт