Забременели след инвитро 54

• 46 823
  • 916
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Да, първо преглед при него, а после казвате, че имате час за Вижън. Попълват ви кратки данни. Ние искахме да се изследва и резус фактор на бебето, като се предоставят кръвни групи на родителите. Сряда ми взеха кръв, в понеделник следобед ми се обадиха с готови резултати. За резус фактора чакахме още седмица, не се плаща допълнително.

# 76
Да, първо преглед при него, а после казвате, че имате час за Вижън. Попълват ви кратки данни. Ние искахме да се изследва и резус фактор на бебето, като се предоставят кръвни групи на родителите. Сряда ми взеха кръв, в понеделник следобед ми се обадиха с готови резултати. За резус фактора чакахме още седмица, не се плаща допълнително.

Би ли споделила за какво точно се изследва резус фактор на бебето?

# 77
  • София
С таткото сме с различни резус фактори. Исках да знам дали ще се наложи да следя антиеритроцитни антитела. Ами наложи се, бебчо е с положителен, аз отрицателен. Информативно, за нас си. АГ си пускат и без да има изследван резус фактор, когато родителите са с различни. 3ти пъти съм пускала и повече няма, то си е в определени седмици. След раждането ще ми сложат анти Д гама глобулин.

# 78
Резус фактора може да е проблем, ако майката е с Rh -, a плода с Rh +.  Трябва да се изследва, ако вие сте с отрицателна кръвна група, а бащата с положителна. Ако майката е с положителна кръвна група, няма значение с каква ще е бебето.

# 79
Резус фактора може да е проблем, ако майката е с Rh -, a плода с Rh +.  Трябва да се изследва, ако вие сте с отрицателна кръвна група, а бащата с положителна. Ако майката е с положителна кръвна група, няма значение с каква ще е бебето.

Т.е аз съм A+ , a моят мъж е А-. Това означава, че и ние трябва да изследваме, нали така?

Поне според тази таблица….

# 80
Не, проблема е, ако ти си А-, а той с А+. Ако бебето наследи Rh+ от бащата, тогава имунната ти система може да реагира на наличието на Rh белтъка върху червените кръвни клетки на бебето и създава антитела срещу него.

Ако си с А+, то ти имаш този белтък и няма опасност да създадеш антитела. При нас е така, аз съм А+, мъжът ми е Б- и не сме изследвали резус фактор на бебетата.

# 81
Не, проблема е, ако ти си А-, а той с А+. Ако бебето наследи Rh+ от бащата, тогава имунната ти система може да реагира на наличието на Rh белтъка върху червените кръвни клетки на бебето и създава антитела срещу него.

Ако си с А+, то ти имаш този белтък и няма опасност да създадеш антитела. При нас е така, аз съм А+, мъжът ми е Б- и не сме изследвали резус фактор на бебетата.

Благодаря за информацията

# 82
И аз с предходната бременност следях антителата. Аз съм с rh-, а таткото с rh+. Едното бебе беше с rh+, другото с rh -. В 7-ми месец и при раждането ми биха анти д гамаглобулин. Но първата инжекция аз си я плащах. Само при раждането ми се пое от ЗК. Сега отново ще пускам за антитела и ми е любопитно с каква кръвна група ще е малкото човече. Близнаците приеха моята. Това може да си избере на татко си Simple Smile

# 83
  • Варна

Аз съм с 0(-) и казаха че ще е проблем..само че таткото не си знае кръвната група и трябва да си пусне много скоро..а да питам ако и той е с резус (-) тогава ?

# 84
Ако майката и таткото са с rh - няма проблем. Проблем има само при rh- на майката и rh+ на бащата.

# 85
  • Варна
Ако майката и таткото са с rh - няма проблем. Проблем има само при rh- на майката и rh+ на бащата.

Благодаря ти ! Hug

# 86
Момичета от сутринта имам дразнен в гърлото при преглъщане. Ако ви се е случвало какво си ви разрешавали като медикаменти?
Аз ,лежах в болница за задържане и от лечението  така се загрях ,че ме втресе и получих задух с кашлица. Личния ме прати на пулмолог изписа ми антибиотик Ксимебак с Витамин С и B-protekt. След това се посъветвах  с Аг ,която ме следи и с клиниката и казаха,че няма проблем. Не вредял на плода бил лек.

# 87
  • Варна
Здравейте,днес ми излезе БХС и доктора каза ,че има два показателя които са по-високи,и в понеделник ще пускаме пренатален тест,трябва ли да се притеснявам Confused
Какво ви е мнението ?

# 88
Vesi.K., нито един не е завишен. Всичките са ти доста по-ниски от моите. Ние правихме пренатален тест, защото искахме, а докторите ни разубеждаваха и казваха, че няма смисъл и че бебето си е съвсем добре.
Пренаталният показа перфектни резултати, всичко беше отрицателно.

# 89
  • Варна
Vesi.K., нито един не е завишен. Всичките са ти доста по-ниски от моите. Ние правихме пренатален тест, защото искахме, а докторите ни разубеждаваха и казваха, че няма смисъл и че бебето си е съвсем добре.
Пренаталният показа перфектни резултати, всичко беше отрицателно.

Благодаря ти за отговора,а това че са по-ниски от твоите добре ли е ?
Той доктора каза да не се притесняваме ,каза че PAPP-A ми е завишен,трябвало да е 1.50

Общи условия

Активация на акаунт