Забременели след инвитро 54

• 47 067
  • 916
  •   1
Отговори
# 300
Jakito999999, аз съм ходила няколко години подред при д-р Маркова в МЦ Пантелеймон (на бул. Стамболийски). Взима часове и там 1 път в седмицата, а от фирмата там са ни годишните профилактични прегледи. Много е приятна, усмихната, може да си говориш с нея, дава съвети и ме е успокоявала за някои мои притеснения.
Сега по-задълбочено мнение не мога да дам, защото профилактиката включва преглед и цитонамазка, не съм ходила при нея за някакъв проблем, нещо по-сериозно. Но като човек ми допада, даже сега и аз се замислям дали да се следя при нея, защото май съм избрала Токуда и тя ми е единствения познат доктор. Е, разбира се и известните имена в отделението, но при тях не можем да се вредим всички сигурно се чака и т.н.
Като цяло и аз се колебая, а май другата седмица (10гс) ще ми е последната при репродуктивния и трябва да реша вече.
Аз при нея днес чаках не повече от 10 минути, не бърза, обръща внимание, не е да претупа прегледа за 5 минути

# 301
А работи ли по Здравна каса? Май повечето лекари в Токуда не работят

# 302
А работи ли по Здравна каса? Май повечето лекари в Токуда не работят

Не знам. Аз бях платено

# 303
При много бременни се получава кървене от венците, което може да прерастне и в нещо по-сериозно. Моят съвет е да се отиде на профилактичен преглед, не се препоръчват упойки, но един преглед не би навредил. На мен например профилактично ми препоръчаха Vitis Gingival - паста за зъби и вода за уста за стягане на венците.

Малко страничен въпрос,някоя от вас има ли проблеми със зъбите,забелязах че имам кървене от венците и ме болят..четох някъде че не е хубаво бременна да ходи на зъболекар,но ме е страх да не стане нещо с бебето и да го засегне

# 304
  • Варна
Днес забелязахме ,че котарака има глисти..мъжа ми ще го заведе на лекар ..аз се притеснявам за бебето ..тъй като му чистя пясъка с лопатка ..разбира се след това си измивам ръцете и ги дезинфекцирам..има ли някакаква опасност за бебо и мен

# 305
Днес забелязахме ,че котарака има глисти..мъжа ми ще го заведе на лекар ..аз се притеснявам за бебето ..тъй като му чистя пясъка с лопатка ..разбира се след това си измивам ръцете и ги дезинфекцирам..има ли някакаква опасност за бебо и мен

Не съм на ясно за глистите, но доколкото знам бременна жена трябва въобще да избягва да чисти каквото и да било на котка. Нека мъжа ти го прави най добре, за да не рискуваш да се заразиш с нещо. Но щом не си пипала с ръце аз мисля че няма повод за притеснение

# 306
  • Варна

Не съм на ясно за глистите, но доколкото знам бременна жена трябва въобще да избягва да чисти каквото и да било на котка. Нека мъжа ти го прави най добре, за да не рискуваш да се заразиш с нещо. Но щом не си пипала с ръце аз мисля че няма повод за притеснение

Да ..само с лопатката ..слагам му вода и храна..все пак не мога да го оставя гладен ..знам,че не трябва да имам контакт с котката ..но мъжа ми е по цял ден на работа и до вечерта като се прибере (00:00-01:00) пясъка му ще е много зле..
Благодаря Hug

# 307
Продават еднократни ръкавици. Моят съвет е да си закупиш и използваш.  Аз ползвам без талк. Редовно готвя с тях, меся тесто и прочие. Махаш ги и пак си миеш ръцете. Не е добре в периода на бременността да почистваш на котка тоалетната, но щом няма друг вариант това е решението.

# 308

Не съм експерт, но не се ли притесняваш от вдишване на спори, бактерии и други замърсители.

# 309
  • Варна

Не съм експерт, но не се ли притесняваш от вдишване на спори, бактерии и други замърсители.

Всичко ме притеснява,но не можах нещо да разбера ,като цяло ли питаш или за котето

# 310
Токсоплазмозата се предава чрез изпражненията на котката. Да пипаш котката не е особен проблем, но изобщо не трябва да доближаваш тоалетната й.

Нашата котка е домашна и не излиза навън, шансът да се зарази е минимален. Но въпреки това бременна никога не съм й чистила, мъжът ми се грижи за нея. Чисти сутрин и вечер. Тоалетната е голяма и затворена, никога не се е размирисвало много.

# 311

Всичко ме притеснява,но не можах нещо да разбера ,като цяло ли питаш или за котето

За котешка тоалетната питаше и за нея ти писах.

# 312
Момичета, къде и при кой си правихте първата фетална?

# 313

Препоръка за Марковс

# 314

Препоръка за Марковс

Кой там или Марковс? Виждам че има и други специалисти

Общи условия

Активация на акаунт