Забременели след инвитро 54

• 47 010
  • 916
  •   1
Отговори
# 510
Също може Осцилококцинум , аз на два пъти се опитвах да настина и някакси успявам да го пресека с него, а за гърло Исла мус.
За Утрогестана никога не съм изпитвала болка при поставяне или сутрин. Според мен не е от него.

# 511
При силни болки - лекар!!!

# 512
Момичета ако витамин д и б12 не се спират при изследването дали отклонението е голямо? Изследвали ли сте така? Аз до сега винаги съм правила паузи от 10 дни

# 513
Аз съм изследвала вит Д докато го приемам и беше около 35, но моят си е нисък и бързо пада. За мен си е достоверно, ако нямаш намерения да го спираш поне, аз затова така го изследвах тогава.
🍀Исках да попитам дали на някоя от дамите тук са й казвали, че плацентата 9 г.с. е тънка за момента и има вероятност от бъдещи проблеми? И че това може да е свързано с отлепянето, че трябвада се внимава, следи....? Някой запознат❤️

# 514
  • Варна
При силни болки - лекар!!!

Аз малко го описах все едно ще умирам ..така де за мен всяка болка е такава Hug Joy .. трябва да се успокоя и да мисля положително..много жени ме посъветваха да пия но шпа,но моя доктор каза само при нужда .. и да говоря с него да ми изпише магнезий

# 515
Аз съм изследвала вит Д докато го приемам и беше около 35, но моят си е нисък и бързо пада. За мен си е достоверно, ако нямаш намерения да го спираш поне, аз затова така го изследвах тогава.
🍀Исках да попитам дали на някоя от дамите тук са й казвали, че плацентата 9 г.с. е тънка за момента и има вероятност от бъдещи проблеми? И че това може да е свързано с отлепянето, че трябвада се внимава, следи....? Някой запознат❤️

В 9г.с. няма плацента.

# 516
🍀Исках да попитам дали на някоя от дамите тук са й казвали, че плацентата 9 г.с. е тънка за момента и има вероятност от бъдещи проблеми? И че това може да е свързано с отлепянето, че трябвада се внимава, следи....? Някой запознат❤

В 9г.с. няма плацента.

И аз това се зачудих. Тя не е ли след 12 г.с

# 517
Как да няма? Плацентата започва да се формира в 4 г.с., започва да произвежда прогестерон още в 7 г.с. и около 10 г.с. вече е основният източник. Затова и прогестероновите медикаменти плавно започват да се спират след като се появи пулс, около 6-7 седмица.

# 518
Ами и аз така знам, но ми показа.. гледаше ръба на сака и там явно се вижда къде се сформира и по-точно колко ще е дебела, като не му хареса това, че е тънка...та затова реших да питам и тук дали има запознати. Каза си, че сега е ок, но може да е проблем след време и съответно не намалихме нито едно лекарство, даже е важно ежедневното зарзио

# 519
Как да няма? Плацентата започва да се формира в 4 г.с., започва да произвежда прогестерон още в 7 г.с. и около 10 г.с. вече е основният източник. Затова и прогестероновите медикаменти плавно започват да се спират след като се появи пулс, около 6-7 седмица.

Никога не съм чувала за спиране на прогестерона след установяване на пулс.
Официалната информация е, че за плацента се говори след 12 г.с. и съответно тогава се спира допълнителният прогестерон.

# 520
Ако потърсиш в Гугъл "when does the placenta start то form/ produce progesterone", пише друго. По схемата от моят лекар, започнах да намалям Утрогестан и Пролутекс след прегледа за пулс.

# 521

Никога не съм чувала за спиране на прогестерона след установяване на пулс.
Официалната информация е, че за плацента се говори след 12 г.с. и съответно тогава се спира допълнителният прогестерон.

След 12 гс плацентата е напълно оформена, но през другото време се оформя. Обикновено, след като вече е оформена се спира и прогестерона за да са сигурни, че има достатъчно хормон.

# 522
Ако потърсиш в Гугъл "when does the placenta start то form/ produce progesterone", пише друго. По схемата от моят лекар, започнах да намалям Утрогестан и Пролутекс след прегледа за пулс.

Аз говоря за стабилна оформена плацента. Иначе е ясно, че запопва да се оформя още от зачеването.
За мен е безумно да правят оценка на още формираща се плацента...

# 523

В 9г.с. няма плацента.

Извинявай, но има. Просто не функционира "под пълна пара". Плацентата се образува от клетките на трофобласта и тя закрепя ембриона, ако не греша.

# 524
Мисля, че е нормално да се проследява как се формира плацентата, при мен си спомням, че е имало коментари за нея в ранните седмици. Щом доктора е забелязал нещо, което намира за необичайно, е хубаво, че взима мерки. Все пак има повече опит от нас Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт