Забременели след инвитро 54

• 46 955
  • 916
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря ти много. Личната  лекарка ми спомена, че имало някакви нови проучвания за магданоза и че той уж също помагал много. Ще пробвам пък да видим 🙂
Коки85 - нямам опит, само давам отправни точки - има комбинирани добавки за качеството в аптеките, вдигни витамините, особено Д, А, Е, омеги, балансирана здравословна диета, спорт, без цигари и алкохол.. мисля, че е комплексно, не съм чувала само за една конкретна храна или билка, която да дава супер ефект (например чай от нещо или един коя си подправка). Виж книгата "Всичко започва с яйцето". Wink

# 661
  • Be realistic - plan for a miracle.
Книгата “Естествено зачеване и здравословна бременност след 30” за мен е по-добра от “Всичко започва с яйцето” и затова я оставям тук. Simple Smile

# 662
  • Варна
Здравейте!
След трансфера ми изписаха:
3х2 Утрогестан; 3х1 Естроферм; 3х1 Но-шпа; 2х1 магнерот и кринон гел.
Пия/ поставям ги вече 4 седмици. Другата седмица съм на преглед и разбира се ще питам лекарката. Но искам и вас да попитам до коя седмица се пият/поставят тези лекарства? Най-вече въпроса ми е за но-шпа и магнерот. Към момента нямам никакви оплаквания относно болки или нещо подобно в областта на корем и кръст.

# 663
Но искам и вас да попитам до коя седмица се пият/поставят тези лекарства? Най-вече въпроса ми е за но-шпа и магнерот
Ще раждам след месец и Магнерот ми е 2х2 от 5-ти месец насам. Днес пих и но шпа, че бях по-активна и ме заболя коремът.
Едно хапченце да пропусна, и почва да боли след няколко часа. Така че специално тези двете може и цяла бременност да ги пиеш, както каже следящият. А прогестеронът го спират около 12-та седмица. Естрофемът - няколко дни след като чуят пулс. Така ги спряха при мен, но при други може да е по друг начин.

# 664
  • София
Момичета, надявам се, че е удачно да питам в тази тема.
Ако не е, моля модератор да премести питането в правилната.
Моя много близка приятелка и съседка е след поредно ин витро и се допита до мен, заради богатия ми уж опит, но точно такъв нямам.
Питам с нейно разрешение.
Потвърдена бременност с чхг 392 на 12 ден. Повторен след 93 часа с резултат 2070.
В 5+3 г.с. прокървява за кратко с червена кръв. Докато иде в болницата, кръвта е спряла. Вижда се перфектно позициониран плоден сак с размери 8:6 ММ. В матката има кръв, но лекарката я успокоява, че няма хематоми и вероятно е хормонално излющване и може да има такова до 5 месец, вкл. може да е обилно.
Следващите дни има само по няколко тъмни капки привечер.
Днес е в 6+0 г.с. От снощи се чувства зле. Описва го като усещане при махмурлук + настинка. Кървене от носа и запушен нос, сухи лигавици, леко е фебрилна (от лекарствата е 37,2 в устата предните дни, а днес е 37,3 -37,4). Чувства се отпаднала, гади ѝ се, болят я гърдите.
Днес след ставане е почнало кървене със съсиреци. Отишла е на лекар. Плодният сак е 18:16 ММ. Има ембрионална структура, жълтъчно мехурче и зачатъци на сърдечна дейност, но още няма сърдечен ритъм и сакчето изглежда леко издължено в единия край, но не е сигурно дали не е сянка от хематом (има леко недозалепяне в единия край). В матката има кръв и съсиреци, които ще падат тепърва. Изписани са ѝ лекарства и лежане. След седмица я викат и при наличие на сърдечна дейност ще я приемат в болница, при липса - вероятно ще я ююретират.
Лекарката ѝ е много добра и тя ѝ има доверие, но търси малко подкрепа от жени с опит.
Миналата година преживя същото по същото време и е много притеснена.
Приема: 3х300 прогестерон, 2х1 пролутекс, 3х1 естрофем, 3х2 но шпа, 2х1 биозин, 1х1 вит. С, 3х2 дицинон, 1х1 натаспин. По моя опит дори е твърде много.
Ето и снимка от днес (не мога да я сложа цялата, че има и лични данни). Как ви се струва? Някоя минала ли е през обилни кръвотечения със съсиреци и бебето да се е запазило и родило здраво?

П.п. звънна ми сега, че е вдигнала Т 38, но цял следобед лежи с 2 одеяла и дреме,та може и да не е съвсем точна.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 17:30 от Fever Ray

# 665
Fever Ray, знам само, че трябва да свали температурта.

# 666
Фивър, нямам личен опит, но съм чувала за такива случаи, в групите r/IVF  и r/InfertilityBabies в Reddit.

# 667
  • София
За Т я посъветвах да си сложи чорапки с оцет. Мисля,че е по-добре от лекарства.

И аз съм чувала, но единици, за съжаление и не знам какво да ѝ кажа.
Според лекарката ѝ шансът е 50:50.

# 668
Момичета чай от лайка става ли за бременни?

# 669
Аз пия тези дни доста от него, четох навсякъде че е един от подходящите.

# 670
Аз пия тези дни доста от него, четох навсякъде че е един от подходящите.

Аз пък четох, че не става от лайка затова питам. Някъде прочетох че води до аборт а само такъв имам в нас и се чудя да пия или да не пия

# 671
Според мен в умерени количества не е проблем.

# 672
  • София
Fever Ray, аз имах кървене в 6та,14та, 25 седмица. Като в 25 седмица причината не беше отлепване. Така и не се установи категорично причина.
Та в 6та кървях заради отлепване на плодния сак, частично. Имаше хематом, не беше голям, но имах съсиреци и един от дните беше особено голям. Реших, че абортирам, изпадна много голямо парче. Нищо такова, човечето беше там.
Три седмици прокървявах.
В 14 седмица имах контракции, втвърди ми се корема адски много, пак хематом, този път доста голям. После съсиреци пак, изчистване 3 седмици.
Лежах до 34 седмица за мое спокойствие. Родих си в 39 седмица здраво момченце.
Кофти е да се лежи, мъжът ми ме обслужваше изцяло. Живях си в спалнята всичките месеци. Много усилия да се запази бременността бяха положени. Всичко си заслужаваше.
Ако има сърдечна дейност и след това лежи - всичко е възможно и в нейна полза. Съсиреците не значат непременно нещо лошо.
Терапията и не е много, моята беше почти същата. На утрогестан бях до 34 седмица и то 3х2, а седмица преди това по 1.
Нека се успокои, да мисли положително и да си почива. Без никакво натоварване.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 19:35 от NadezhdaML

# 673
Рей, присъединявам се към коментара на Надежда. Лекарствата не са много и съсиреците не означават, че бременността няма да се развие. Пожелавам от сърце да чуе сърдечна дейност и да си изкара една спокойна бременност след този кризисен период.
Жаки, няма проблем да пиеш чай от лайка. Аз още от самото начало пиех по 500мл чай от лайка. Той е напълно безопасен и няма как да доведе до аборт. Чай от мента и чай от джинджифил, чай от ройбос също са разрешени. ❤️

# 674
Аз също прокървих в 5-6 г.с. заради отлепяне, не беше много. Биха ми Дицинон и Но шпа и спря на същия ден, терапията ми беше подобна, но по-различна де. Взех болничен и лежах. След седмица зацапах пак. Накрая в 9 г.с. получих много силен кръвоизлив и отлепяне на няколко места, превръзката се пълнеше на момента, лежах в болница и се закрепи положението. След това се чистих (кафяво зацапване) месец и половина. Вече съм 17 г.с., почивам си в нас, но не лежа постоянно. Наистина в момента е важно да свали температурата и да лежи, да си пие хапчетата, винаги всичко е възможно🍀💐🙏
Аз четох, че чай от липа е ок и често го пия.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 19:13 от Sehy

Общи условия

Активация на акаунт