Забременели след инвитро 54

• 46 975
  • 916
  •   1
Отговори
# 675
Рей, присъединявам се към коментара на Надежда. Лекарствата не са много и съсиреците не означават, че бременността няма да се развие. Пожелавам от сърце да чуе сърдечна дейност и да си изкара една спокойна бременност след този кризисен период.
Жаки, няма проблем да пиеш чай от лайка. Аз още от самото начало пиех по 500мл чай от лайка. Той е напълно безопасен и няма как да доведе до аборт. Чай от мента и чай от джинджифил, чай от ройбос също са разрешени. ❤

Значи ще пийна един чай от лайка. Нали не предизвиква контракции нещо?

# 676
Jakito999999, даже успокоява 🤗❤️

# 677
Здравейте, момичета. Плахо се местя при Вас. Вчера бях на плеглед, в 6 г. с. Видяхме ембрионче, отговарящо на размери за седмицата. Имаше пулсации, но докторката каза, че ще пуснем следващия път да чуем сърчице. Но от няколко дни имам зацапване. Ту се появява, ту спира. Бях и до спешното в Надежда, вчера бях и на преглед. Всичко изглежда нормално. Лежа в нас и се моля за всяка една от нас 🙏

# 678
  • София
Благодаря, момичета!
Давате надежда на приятелката ми.
Чух я преди малко. След вчерашния съсирек, за който я е предупредила лекарката, не е имало нови. Кърви, но не обилно. При ходене до тоалетна основно. За 24 часа е изхабила само 1 превръзка. Няма болки. Температурата също е спаднала, има обаче хрема - явно е някой вирус, който е допринесъл за състоянието.
Чуди се дали да не пусне след няколко дни чхг, за да види дали продължава да расте, но няма да излиза, докато не спре кървенето. Днес било по-розово и не толкова ярко червено, което я е поуспокоило.

За чая от лайка - даже е полезен. Знам, че подходящи са ройбос, шипка и мента. Не бива липа, черен, зелен.

# 679
Здравейте, момичета. Плахо се местя при Вас. Вчера бях на плеглед, в 6 г. с. Видяхме ембрионче, отговарящо на размери за седмицата. Имаше пулсации, но докторката каза, че ще пуснем следващия път да чуем сърчице. Но от няколко дни имам зацапване. Ту се появява, ту спира. Бях и до спешното в Надежда, вчера бях и на преглед. Всичко изглежда нормално. Лежа в нас и се моля за всяка една от нас 🙏

Честито! Аз бях с розово зацапване от 9 ден след трансфера до 7 г.с., в началото бях убедена, че е цикълът ми. Бяха ми казали, че щом няма червена кръв и силни болки, всичко е наред. Стискам палци за успешна бременност!

# 680
Защо пък чай от липа да не може? В интернет инфото наистина е доста различно от това в бг мама. В нета четох, че най-безопасна е липата и шипката, за лайката бяха спорни мисля статиите, а за ментата четох, че в начална бременност не е ок, след 1 триместър май беше...явно всеки както си прецени ще е, аз си пия липа Simple Smile
Аз и друго да питам... коремът нараства, 17 г.с. съм, но на моменти имам чувството, че имам мускулна треска, някак ми е опънат/твърд и то стомаха горе, а не ниско долу, не ме боли, на някой случвало ли му се е, май ми е за 1 път това усещане?

# 681
  • София
Всичко в умерени количества е ок. Без наистина вредните неща - алкохол, цигари, дрога. Всичко друго, с което не се прекалява, не би следвало да вреди.
То в разни статии пише, че и фъстъците са едва ли не отровни при бременност, а американките се тъпчат ежедневно със сандвичи с фъстъчено масло.
И за сушито и суровите риби твърдят същото, а азиатките с това се прехранват.
За чесъна пише да не се яде суров, че предизвиквал контракции, а при една от бременностите ми буквално треперех за чесън и ядях всеки ден по няколко скилидки. Точно тогава нямах никакви проблеми, но явно тялото ми е имало нужда от някоя негова съставка.
Никога не съм се водила по написаното в интернет, а по собствения си усет.

# 682
С липата не бива да се прекалява. Аз лично съм здравен работник и разчитам на това, което съм учила. В интернет има много подвеждаща информация. Аз много обичам липа, но не е в списъка с разрешена консумация. Лайка, мента, шипки, джинджифил, няма проблем. След 4тия месец може и мащерка, когато има инфекция на дихателните пътища и в умерени количества липа. Има си специални чайчета за бременни.

# 683
Някой взимал ли е ангал таблетки за смечене при бременност?

# 684
Аз ☺️На листовката си пише, че е подходящ за бременни. Какво те притеснява?
По принцип абсолютно всичко е подходящо без Стрепсилс Интензив.

# 685
Аз ☺На листовката си пише, че е подходящ за бременни. Какво те притеснява?
По принцип абсолютно всичко е подходящо без Стрепсилс Интензив.

АГ ми го изписа за гърлото, ама в аптеката ми казаха че не ставало за бременни. Купих го все пак и ще си смуча.

# 686
Ох, аман от некомпетентни колеги....може да е бил някой стажант.

# 687
Защо пък чай от липа да не може? В интернет инфото наистина е доста различно от това в бг мама. В нета четох, че най-безопасна е липата и шипката, за лайката бяха спорни мисля статиите, а за ментата четох, че в начална бременност не е ок, след 1 триместър май беше...явно всеки както си прецени ще е, аз си пия липа Simple Smile
И аз си пих чай от липа от самото начало, не съм ограничавала никакви чайове, никакви напитки изобщо, и никакви храни. Всичко беше наред. Довери се на лекарите си, те ще ти кажат, ако има нещо Hug

# 688
Абеее, не разчитайте на късмета. Избягвайте да консумирате чайове, напитки и храни от забранения списък. Не се знае как едно нещо, което изглежда толкова безобидно, може да те вкара в болница. И знаете, всичко е в дозата, дори и позволените неща.

# 689
Когато е възможно избягвам, ще знам и за липата вече, но ето примерно онзи ден най-накрая бяхме на едно заведение, където много харесвам тирамисуто. Специално питах дали е със сурови яйца и като казаха Да ми стана тъпо (колко е вярно не се знае де), поръчах си бисквитената торта. Ами чак накрая се загледах, че то кремът май беше един и същ...за жалост се случва и без да очакваш, да сме живи и здрави💐🍀🙏

Общи условия

Активация на акаунт