Забременели след инвитро 54

• 46 895
  • 916
  •   1
Отговори
# 780
Момичета усещали ли сте лека болка на пъпа? Вчера сякаш се беше залепило и имаше леки люспички. Усещам лека болка и не знам от какво може да е

# 781
  • Варна
Здравейте!
Днес ходих да се регистрирам на ЖК и трябваше да съм гладна и жадна за изследвания. Съответно стана към 10 без нещо като си пих хилядата хапчета и станаха повече от 12 часа от предния прием. От обяд ме боли кръста, като ПМС. Притеснявам се да не съм направила някоя беля с това отлагане на лекарства. Вие как мислите?
Терапията е следната:
3х2 Утрогестан
3х1 Естроферм
3х1 но-шпа
2х1 магнерот
Кринон гел

Сутринта имам сложен кринон гел. По принцип не ме боли кръста.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 17:25 от Neli___

# 782
Jakito & Neli, за жалост не мога да помогна.
Момичета, някоя имала ли е някога зацапване във втори триместър (5 месец) и какво се е случило? Принципно си имам млечно течение, микробиологията е чиста, но миналата седмица ми се стори, че на превръзката към течението имах и точка кафеникаво. След като я смених нищо, на салфетката нищо, чак се зачудих дали не си внушавам, бях си на редовен преглед след това и всичко уж ок, но ето днес пак същата ситуация. Толкова е нищожно, че не мога да го нарека зацапване, но ме тревожи и пак на салфетката нищо.
Нормално ли е понякога да има такова нещо, знаете ли, седи като част от останалото като консистенция...?

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 15:15 от Sehy

# 783
От време на време като започне да рита точно там,да. Имам чувството че всеки момент ще му се покаже я ръка ,я крак през пъпа 😄
Нели,не мисля ,че болката и дискомфорта е заради лекото отлагане на терапията.
Момичета усещали ли сте лека болка на пъпа? Вчера сякаш се беше залепило и имаше леки люспички. Усещам лека болка и не знам от какво може да е

# 784
Привет на всички!Имам един въпрос към Вас..Не съм много запозната ще прощавате колко стаж трябва да имаш за да получаваш майчинство и при един работодател ли трябва да е как се определя като общ стаж или при един работодател?Благодаря и се извинявам!

# 785
Привет на всички!Имам един въпрос към Вас..Не съм много запозната ще прощавате колко стаж трябва да имаш за да получаваш майчинство и при един работодател ли трябва да е как се определя като общ стаж или при един работодател?Благодаря и се извинявам!
Общ стаж над една година, няма значение при колко работодатели. За болничен и майчинство се взимат осигуровките от последните 2 години. Ако излезеш в болничен и не го прекъснеш до 45-дневния болничен преди раждане, се взимат осигуровките 2 години преди непрекъснатия болничен.

# 786
Здравейте! Най после и аз достигнах до тази тема с положителен тест. Все още Не мога да повярвам, че чудото е факт. Heart
Видях горния въпрос та и аз искам да попитам нещо. Аз съм безработна от 3 години иначе имам стаж назад във времето при това положение някой дали знае как стоят нещата с майчинството? Дали ще бъде достатъчно отсега да започна да се самоосигурявам до края на бременността?

# 787
Didkaa_17, стажът е достатъчен, за да получаваш минималното майчинство. Липсата на работно място през последните 3 години означава, че ще получаваиш минимално майчинство и през първата година (за разлика от работещите, които първата година получават 90% от брутната си заплата на основа осигуровките им през последните 2 години). Затова е добре човек да работи и да се осигурява на колкото може повече пари през 2-те години преди забременяването, особено ако доходът на другия родител не е достатъчен, че да издържа сам трима души (което в България обикновено е така във всички семейства).
Ако започнеш да се осигуряваш сега, според сумата, на която се осигуряваш, ще увеличиш малко майчинството за първата година.

# 788
Didkaa_17, стажът е достатъчен, за да получаваш минималното майчинство. Липсата на работно място през последните 3 години означава, че ще получаваиш минимално майчинство и през първата година (за разлика от работещите, които първата година получават 90% от брутната си заплата на основа осигуровките им през последните 2 години). Затова е добре човек да работи и да се осигурява на колкото може повече пари през 2-те години преди забременяването, особено ако доходът на другия родител не е достатъчен, че да издържа сам трима души (което в България обикновено е така във всички семейства).
Ако започнеш да се осигуряваш сега, според сумата, на която се осигуряваш, ще увеличиш малко майчинството за първата година.

Здравейте! Дали сте наясно при такъв случай до кога се плащат осигуровките - до излизане в 45 дневен болничен или до 6 месеца/1 година от назначаването на работа? Понеже и аз съм в тази ситуация, и от няколко места чух различни твърдения. Благодаря предварително! 🙂

# 789
Здравейте! Дали сте наясно при такъв случай до кога се плащат осигуровките - до излизане в 45 дневен болничен или до 6 месеца/1 година от назначаването на работа? Понеже и аз съм в тази ситуация, и от няколко места чух различни твърдения. Благодаря предварително! 🙂
Не знам. Логично ми се струва да се плащат до 45-дневния болничен, или по-точно до първия ден на болничния, ако ще да е 2 дни или 45 дни или 6 месеца. Някой друг може би ще има по-сигурна информация.

# 790
  • Варна
Здравейте! Кога се престрашихте да правите секс след положителния тест?
Притесненията са ми две:
1. Слагам кринон гел
2. С първата ми бременост правихме с ММ редовно докато не забелязахме, че след това ме боли корем, даже имах и прокървяване. Та... след това се случваше много рядко докато родя.

# 791
Не сме правили секс цяла бременност. В първи триместър ми казаха с половин уста "можееее, ама ако можете да издържите по-добре без", та бяхме без. Във втори "може, ама по-пенсионерската, лекичко" и мъжа ми реши, че пак би било рисковано. В трети въобще не са ни минавали мисли за секс през главата. И така - януари и после чак края на декември.

# 792
Като цяло и от репродуктивния, и от АГ ми беше забранено, без да съм имала каквито и да е проблеми. Честно казано след всички усилия да стигнем дотук, не бих рискувала.

# 793
Питах следящия дали е безопасно да получавам оргазъм и той каза да. Правихме няколко пъти между 4 и 7 месец.

# 794
Здравейте! Кога се престрашихте да правите секс след положителния тест?
Притесненията са ми две:
1. Слагам кринон гел
2. С първата ми бременост правихме с ММ редовно докато не забелязахме, че след това ме боли корем, даже имах и прокървяване. Та... след това се случваше много рядко докато родя.

По принцип след инвитро вероятността от кървене е по-голяма ( не е казано, че ще се случи, но всяка трета жена има такова), освен това някои жени имат доста чувствителна матка, а сексът и оргазма водят до съкращения на матката (затова и се изписва Но шпа), а всяко съкрещение е нежелателно. В крайна сметка това го решава доктора и тялото ви. Има жени, които до 9-тия месец правят секс и нямат проблеми. Има и жени, които в 14 г..с вече имат скъсена шийка, която се предизвиква от контракции

Общи условия

Активация на акаунт