Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 18

• 48 373
  • 764
  •   1
Отговори
# 120
Отиди на този мост и виж откъде влизат хората от Аспарухово, и откъде тези от населените места нататък по магистралата. Тези, които се качват без предимство от Аспарухово, Галата, Звездица, Константиново и пр., изобщо няма нужда да ги броиш, те не ти събарят статистиката, гледай колоните, които идват по магистралата от селцата по нея. Хиляди коли са това.
За броя на жителите на селата грешиш - малко са с адресни регистрации по селата, който може си пази регистрацията в града - назад в темата се хвалеха кой още може да паркира в синя зона, понеже така и така. Но по този начин вредят на селата, в които живеят, тъй като адресно регистрираните там са малко, от което страда финансирането от общината.

Да, хората от селата и малките градове, идват всеки ден на работа във Варна, за да хранят децата си. Никой не го оспорва. И е съвсем логично тези хора с техните автомобили да са част от проблема с трафика и замърсяването във Варна.

И всъщност би било добре хората, които си изкарват прехраната във Варна, да бъдат поне малко по-уважителни към този град, точно защото той им дава работа и възможност те и децата им да се развиват. 

# 121
..........
Реално, масово купуват жилище без парко места. Някъде назад го писах, че в нашата сграда сме 5коли има няма в подземния паркинг. Сега в новата гледам, че повече от 50% са закупените парко места. Но и 20-25000 Евро за парко място е просто ужасно. Тотално изгубиха връзка с реалния свят и брокери и инвеститори.

Хората ходят обикновено през деня на огледи когато си купуват жилище и виждат, че в района има много места за паркиране и си мислят защо да дават пари на вятъра за паркомясто. А има места, защото повечето живущи в района, са отишли на работа с колите си.
И тия хора, след като си купят апртамент и един ден  когато се нанесат, разбират, че действителността е друга. Обикалят по 20-30мин за да намерят място където да си паркират колата. И тогава решават да си купят, но цените скочили 2-3 пъти.
Има и друг тип хора, не им се дават пари за нищо, особено за паркомясто. Те чак
Цените на паркоместата и гаражите според мен, бяха доста подценени. За да се направи един подземен паркинг, сметнете колко желязо и бетон отиват, отделно вентилация, осветление, пожарна система, отводняване,в някои случаи асансьор, генератор и т.н.

# 122
  • Варна
Ники23 аз като купувах стоях с часове на улицата пред блока да видя контингента и какво, що…. Така се отказах от един апартамент. Като намерих този, който купих му “ счупих” цената с факти- нямам маза, няма възможност за гараж, коридора ми е 2 кв. Направих компромиси и аз. Та вече 4 години въртя по 20-30 Мин. да търся къде да паркирам, изтървах едно външно парко място под наем и още ме е яд. Има вечери в които излизам пеш и се прибирам с такси, само за да не разбутвам колата, щото после няма къде да спра. Започнах и уикенда да не я карам 😂. Вярвай ми има вечери в които ми се реве, че няма къде да спра. А гранича със синя зона, а скоро ставаме зелена. Оглеждам за гараж, около нас строят постоянно. Факт че цените литнаха много, но аз нямам надежда за балони- малони… и събирам сили и пари за гараж.Като знам що нерви потроших докато взема апартамента, направо не ми се минава пак през ада… За  4 години изникнаха 4 сгради само на нашата улици а и над нея.

# 123
Отиди на този мост и виж откъде влизат хората от Аспарухово, и откъде тези от населените места нататък по магистралата. Тези, които се качват без предимство от Аспарухово, Галата, Звездица, Константиново и пр., изобщо няма нужда да ги броиш, те не ти събарят статистиката, гледай колоните, които идват по магистралата от селцата по нея. Хиляди коли са това.

Май ти е трудно да вденеш, че доста от тези "хиляди коли" не отиват във Варна, а минават през Варна... От Бургас до Румъния откъде смяташ, че минава пътя край морето? А освен това ако някой от Владиславово отива с кола до центъра - ще ти опуши много повече градския въздух, отколкото ако кара от Приселци до центъра.

# 124

Май ти е трудно да вденеш, че доста от тези "хиляди коли" не отиват във Варна, а минават през Варна... От Бургас до Румъния откъде смяташ, че минава пътя край морето? А освен това ако някой от Владиславово отива с кола до центъра - ще ти опуши много повече градския въздух, отколкото ако кара от Приселци до центъра.

Grinning Да, само това ще да е - колите, които час преди работния ден влизат от южните села във Варна, всъщност са за Румъния, и 8 часа по-късно се прибират от Румъния към селата. Другите, от север, от Кичево, Орешак, Кантарджиево, Осеново, добричко и пр. всъщност са се насочили към Турция за работния ден, и вечер се връщат по местообитанията си. Само тези от Аксаково, Слънчево и пр. територии на запад не е ясно за къде минават през Варна, за някоя презморска държава ще да е, сигурно там се изпаряват в работно време, но във всеки случай към 18 ч. пак минават през Варна обратно в западна посока.

пп - Трафикът в посока Румъния отново е застинал на място, доколкото разбирам е така поне от 7, 30 ч., снимката е от фб, https://www.facebook.com/photo.php?fbid=7803682476349926&set=p.7 … 2476349926&type=3

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 08:10 от EmmaT

# 125
  • Варна
Еее, добре че работя в обратна посока на Варна и не правя трафик сутрин и вечер
Утре ще подписваме за парцела
На късмет да ни е избора на строител!

# 126
.... И знаете ли кое е най-тъпото - всъщност сезонът с туристите и големия трафик още не е започнал, а в седмицата поне 4-5 пъти сутрин ми излизат новини за тапи на моста.
Знам знам, август е най-зле по-принцип, но сега заради ремонти на главни улици и булеварди в различни райони на Варна, задръстванията почнаха по-рано. От около 10г карам мотор и задръстванията почти не ги усещам,дори и в час пик. Рядко ми се налага да съм с кола в час пик, но когато се случи, равносметката ми е, че човек зачерква  половин-един час от живота си в стоене в колата, в задръстване.

# 127
Ами много жалко, защото сезонът става все по-къс, а много хора разчитат на него. Сега без туристите има всекидневни проблеми, юли и август сигурно ще бъде ад.

.... И знаете ли кое е най-тъпото - всъщност сезонът с туристите и големия трафик още не е започнал, а в седмицата поне 4-5 пъти сутрин ми излизат новини за тапи на моста.
[/spoiler]
Знам знам, август е най-зле по-принцип, но сега заради ремонти на главни улици и булеварди в различни райони на Варна, задръстванията почнаха по-рано. От около 10г карам мотор и задръстванията почти не ги усещам,дори и в час пик. Рядко ми се налага да съм с кола в час пик, но когато се случи, равносметката ми е, че човек зачерква  половин-един час от живота си в стоене в колата, в задръстване.
---------------------------------------

Ако щеш не на Златните, ами в Румъния ходи на работа с колата всяка сутрин, пак си оставаш един от хилядите приходящи или само минаващи - то е все едно - от селата в града, които създават задръствания, цапат, мърсят и псуват големият лош град, без който явно не могат. По два пъти на ден.

Да, само това ще да е - колите, които час преди работния ден влизат от южните села във Варна, всъщност са за Румъния, и 8 часа по-късно се прибират от Румъния към селата.

По въпросния път освен до Румъния се стига и до доста нашенски населени места. Ако живееш в Приселци и работиш на Златните - как ще стигнеш според теб? Ще прелетиш, или ще ползваш лодка?

# 128
Да, не звучи лошо, но трябва адекватна довеждаща до града инфраструктура. Включително паркинги, дори платени стига да ги има, сега няма никакви почти. Ясно е че, повечето живеещи в села и местности ползват автомобили до града и някои от тях са с дестинация център / широк център, не само промишлени зони и квартали. Та като стане и зелена зона какви ще са реалните алтернативи, почти половината град ще е ограничен за неживущи? Те още "умуват" за буферни паркинги.  Автобусни линии отделно да, аз ползвам и приветствам градския, но не е вариант за всички ясно е.
Как си го представяте всеки ден с градски транспорт да пътувате от Аврен или Приселци до Варна? Ако имате и деца това вече клони към садо-мазохизъм.

# 129
Как си го представяте всеки ден с градски транспорт да пътувате от Аврен или Приселци до Варна? Ако имате и деца това вече клони към садо-мазохизъм.
Безнадежден, много си се изнежил. Предполагам на училище си ходил само с каляска или S класа.
Нищо му няма на градски транспорт. Пътувам от време на време с него и съм много доволен. Не мисля къде ще паркирам, къде да заредя, как да следя внимателно пътната обстановка и т.н. Сядам си, разглеждам града(защото докато караш е трудно) или си върша нещо по телефона, пристигам долу-горе за същото време ако съм с кола.

# 130
Другото на междуградския транспорт до съседните села, освен че е основно сутрин и вечер по няколко автобуса, е и, че е най-често до центъра на града. После в доста ситуации е нужно прекачване на втори автобус до локацията, до която трябва да стигне пътуващия. Това го прави доста неудобно, защото се губи много време, чака се за 2 транспорта и понякога са възможни разминавания в автобусите заради нередовни графици.

# 131
Много се разми темата.Нищо полезно не четем...

# 132
Не само във Варна, а и по цял свят локация, наличие на добри градини и училища в района, транспорт, достъпност, среда и пр. са фактори за цените на имотите. В този смисъл сме по темата.

# 133
ЕммаТ,  с купуването на имоти за момента съм приключила, всичко, което пиша е реален опит и лично мнение. Имам имоти и в града (апартаменти с гаражи), и извън града.
Е не са мега лукс и 300+м2, но нас си ни устройват.
 В момента заради младежа живеем 50/50 и за съжаление плюсовете на града стават все по-малко.
Споделям алтернативни решения на млади хора с малки деца, които искат собствен дом, но няма да го изплащат с цената на много лишения. Средната вноска по ипотечен кредит във Варна е към 1300лв, и срокът на кредитите средно е над 25г, и това на ниските лихви и цени от преди шест месеца...

За мръсния въздух Евгени ти е казал къде да идеш да погледнеш сивата пелена над града, особено зимата много ясно се вижда. Отделно има едно сайтче аirbg.info, ще се смаеш за какво иде реч в града зимата. Има сензори и в някои от околните села и може да сравняваш
То зимата като запалят печките на въглища и дърва в селата е приказка.

# 134
Много се разми темата.Нищо полезно не четем...
Аз чета по диагонал. Виждам, че доста хора коментират, явно им е важно. Има теми, които периодично се дъвчат, но щом има интерес нека се обсъждат. Всичко, което движи темата е полезно.

Общи условия

Активация на акаунт