Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 18

• 48 349
  • 764
  •   1
Отговори
# 570
Демек герб залязва и си правят подмяна?
Институциите работят за наши и за ваши. Ако Ивелин е наш, ясно защо "работят".

# 571
Зелената сделка и въглеродният отпечатък са просто още един данък и инструмент за контрол. Ако то казват, плащай данък въздух, хората ще скочат. Сега го замаскират като грижа за околната среда и никой нищо не казва.

# 572
  • В.Търново
Да де, но тя иска да продаде УПИто скъпо и да купи апартамента евтино. Simple Smile Типично за българина.
А, чакайте. В нашия край точно в това село местата вървят скъпо. Предимно се строят къщи с по 300-400 кв.м.

# 573
Здравейте. Следя форума от известно време, тъй като със семейството ми предстои преместване от София във Варна и се интересуваме от закупуване на тристаен апартамент в града. Прочетох всички теми от поредицата. Веднъж съм попадал на въпрос за Крес Инвест и мнението не беше положително.
Въпреки това, ще си позволя да повдигна отново темата за тях, тъй като ме интересува комплекс "Париж", който строят на ул. "Парижка комуна".
Имате ли някаква информация, която да ми бъде от полза? Благодаря предварително!

# 574
  • Варна
Абе за Ивелин, той не е от вчера. Много преди исторически парк имаше проект в същото село Неолитно селище - беше много хубаво място за семейства, вярно беше на територията на два-три селски двора, но беше ок за разходка до селото и там един час да го разгледаш с лекция. Имаше и малко заведение срещу него. Отделно имаше и една фирма Трежър и лично съм виждал още преди 20 години сувенири от висок клас - репродукции да се продават по хотелите във витрини. Отделно десетилетия той си има фирма финансов брокер, не е само застраховки, а финансови продукти. Има и издателство и вероятно неща, за които не знам. Та е нормално, човек който е създавал и надъхвал финансови екипи да може да създаде и надъха екип около Исторически парк и селото и е също така нормално да изкупи без пари имоти, то реално преди Исторически парк мястото беше световно неизвестно. Това с частната полиция е измислица от жълтите вестници ама всеки го разбира и го тълкува както му е удобно. Що се отнася до финансирането на Исторически парк - да не мина по обичайният път, и аз не знам точно как е направено - дали са продавали дялове от фирма и какво точно са правили, но това което не се е случило е да има възвращаемост, но реално всички тарикатчета като купуват акции и се правят на инвеститори кой им дава гаранции. Утре като паднат акциите на Тесла и Мъск ли ще сочите с пръст, че е измамник? Не, много ясно защото той има по-добра ПР структура от Ивелин. Старая се да бъда неутрален и да представя нещата такива каквито ги виждам.

Навремето Костадинов така виеха, че бил против еврото, ами не е бил против еврото. Бил е против лева да бъде заменен от еврото. И тогава му измислиха това, че бил за рубли и.т.н. Бил против еврото ама имал сметка в евро. Ми не е против еврото. Черният ПР не е от вчера и ако се разровим кой какво дрънка има защо да го дрънка, стринка, чичо, брат, братчед или той има някаква материална полза. Хората рядко са обективни и неутрални. Или бил против ваксините за Ковид, ми не не против ваксините ами за свободният избор. Крушката си има опашка.

# 575
  • при Arctic Monkeys
Понеже сме в тема за имоти, а аз следя поради някаква причина развитието на ИП, та да кажа - през цялото време се агитираше хората да се отърват от имотите си. Внушаваше се, че градската среда е кошмарно място, няма смисъл да имаш апартамент и изобщо имот - ако имаш такъв, жилище, нивичка, дворче-продай го веднага и срещу 40 процента лихва, ние ще управляваме паричките ви. Ако пък нямаш -вземаш кредит, теглиш парите в една торба и ни ги даваш, пак рещу лихва 40 процента. Никак не ми е жал за набуталите се. Алчността и глупостта вървят обикновено заедно и си заслужават съдбата. Парите не обичат глупаците и не се задържат при такива дълго време...

# 576
  • Варна
Да, за това градска - селска среда съм съгласен. Вярно е, виждал съм го в клиповете. Може да се вземе предвид като черна точка щом са промотирали селска среда, а в момента ще строят в града, въпреки че те пак наблягат, че ще го направят по различен начин. Ще видим. Иначе как са ги убеждавали за Исторически парк (това е инвестиция, а онова е начин на живот и са различни неща) и кой какво е правил ...предивид, че знам как работи черният ПР, медиите и като цяло хората какви са лъжци, фурнаджийски лопати, лицемери и хленчещи мърди, както и неграмотни и.т.н. вземам това с 40% с капка съмнение дали е било точно така. Но, ако ми се представи черно на бяло ще повярвам.

Лично аз бях пряк участник и свидетел как човек обижда друг човек и го нарича тарикат заради това, че бил наддал в последната секунда в търг...както си е по правилата, та затова съм силно скептичен към всичко и всички и гледам кой какъв интерес има.

# 577
  • при Arctic Monkeys
Тва за 40те процента го пишеше някъде, мисля, че в бизнес плана. Както и за 600к посетители и милиардите  приходи на година в евро. То се правят мюшенгии, ама се  правят тънко, интелигентно и достатъчно убедително. Всичко това там е пародия - от финансовите консултанти, до гуруто. Общо взето, ако не беше маниакалната му психоза и мания за величие, можеше да си врътка схемата още някоя друга годинка мирно и кротко, но глупостта по хората ходи. Не бива да се лъже. Не бива и не бива, краката на лъжата са къси, и дабеч не се стига с лъжи. Моят извод е, че българинът е ужасно глупав, алчен и наивен. Лоша комбинация.

# 578
Предвид, че финансови и инвестиционни подвеждания и манипулации са стандартна практика дори всащ където има много по-сериозни инструменти и институции за противоборство, не виждам как в БГ да не могат да стават такива неща. Нашата комисия е пародия. В сащ дори политици и централни банкери са в тази игра.
И нашите брокери на НИ са пълен въздух под налягане когато правят инвестиционни съвети и прогнози, но никой не ги гони за това. Бас ловя, че са подвели много повече хора от Ивелин. Ама на, ето че самосбъдващото се пророчество се реализира, понеже има достатъчно много хора, които го проповядват и които са повярвали. С Ип явно не са били толкова много.

# 579
  • Варна
Не съм чел бизнес плана, знам че е било надуто. Обвиняват Ковид. Има резон. Ама бизнес плана едва ли е бил анекс от договорите. Аз например като човек, който точно това ми е специалността ама точно и съм го учил някъде на запад, мога смело да заявя, че бизнес плана е нещо крайно пожелателно, но абсолютна тъпня що се отнася до финансовата част. Никой не може да ти предвиди и гарантира нищо без исторически данни, а и тогава. Ама Ганя понеже е крайно неграмотен си мисли, че обещаното в бизнес плана е като завещаното. Той бизнес плана се прави за да имаш идеята си на хартия, да види банката ако искаш кредит, че изобщо имаш дисциплина да го направиш тоя план и да излязат на яве някакви брутални несъответствия. Що се отнася до прогнозната част с приходите мога само да се посмея....

Кой какво лъже и кой какво маже и какво е лъжа за мен е крайно разтегливо понятие и в главите на повечето хора зависи от коя страна на барикадата си или откъде капе меда, много малко хора може дори пред себе си да признаят истината.

# 580
ИП си е високорискова инвестиция от където и да го погледна. Но Ганя не знае що е туй високорискова инвестиция.

# 581
Всъщност високорисковите инвестиции са хубаво нещо. Носят големи печалби.

Но не мисля че ИП е такова. По скоро е пирамида.

# 582
При пирамидите няма нищо насреща освен голи обещания. В случая има изграден увеселителен комплекс и то доста високо качество. Дали са усвоени ефективно всички пари от инвеститори вече е друг въпрос, който може да се провери. По принцип по света има много такива фалирали комплекси, затова е и високорисков.

# 583
  • при Arctic Monkeys
Какъв бизнес план бе хора. Какви 600 к посетители на година с едно езеро и две кули. Вие правили ли сте бизнес някога през живота си и наясно ли сте какви измерения за Бг са това… мако мила…инвестиция🥲😆

# 584
Аз съм бил в ИП преди няколко години и много ми хареса и концепцията и изпълнението. Имаше и доста хора, направи ми впечатление, че цените бяха доста високи. Какво се е случило после незнам, но аз го поздравявам Ивелин за идеята.

Общи условия

Активация на акаунт