Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 18

• 48 362
  • 764
  •   1
Отговори
# 585
Какъв бизнес план бе хора. Какви 600 к посетители на година с едно езеро и две кули. Вие правили ли сте бизнес някога през живота си и наясно ли сте какви измерения за Бг са това… мако мила…инвестиция🥲😆

Много хора го определиха, като бутафория. Не съм ходил, но от това което видях на клипчета, не ми изглежда на бутафория. Напротив, направено е с масивен камък на места и си личи, че е вложен доста труд. Не е като например една сграда ново строителство, с евтини материали, но с красива фасада (която изпопада при ураганния вятър преди няколко месеца). Ето, това е бутафория.

# 586
Всъщност високорисковите инвестиции са хубаво нещо. Носят големи печалби.

Но не мисля че ИП е такова. По скоро е пирамида.
Явно гледаш много филми. Риска не определя печалбата и високорискова инвестиция хич не е хубаво нещо. Това, което се показва по филмите, почти никога няма връзка с реалността.
Иначе ИП си е пирамида. Наивни хора има навсякъде,така,че е нормално да имат милиони.
За мен няма логика някой да ми обещава пари и аз да се вържа, защото първия въпрос, който си задавам е защо тоя човек не си ги печели сам тия пари, ами опира до мен!?!

# 587
  • Варна
А, не знам какъв бизнес план. Ти го спомена, аз само коментирах неща от кухнята за това що е то бизнес план.
Ти посети ли парка? Защото не е две кули и едно езеро, доста повече неща са. Намирам "две кули и едно езеро" за крайно тенденциозно изказване. Аз съм ходил няколко пъти. На мен лично парка след едно посещение на година ми омръзва, но също така ми омръзва и Калиакра, Шуменската крепост, Провадийската, Мадара, Преслав и Плиска след едно ходене на година.

Междудругото съм забелязал срещу парка се пенявят цяла плеяда хора, които не са стъпвали там. Типажа е ясен, на десет български думи една английска за престиж и крайно западно ориентирани. Хора дето нито са ми на английския, нито са ми на западното образование и опит обаче са по-англичани от мен и по-западно ориентирани от мен. На мен лично ми е смешно. Особено като ги чуя тия същите как произнасят английските думи с български акцент.

И си задавам въпроса. Как парка ги ощети тях? Нали са умни, нали инвестират в Тесла, защо си губят време изобщо да коментират парка. Що не коментират други герои и неща, които много по пряко ги засягат?

Много добре отбеляза колегата по-горе - за разлика от пирамидите има нещо и то доста голямо насреща, че и доста облагородено село.

# 588
  • при Arctic Monkeys
Няма да отида в парка. Няма да инвестирам в парка, защото съм изкарала парите си с труд и усилия и познавам принципите на бизнеса и икономиката. Ако някой иска до препира чужди левчета, да кара хора да теглят кредити, да издава сциентоложки книжки и да се прави на Спартак, ок. Който иска да ходи и да ахка. Негова работа.
Темата е за имотите въз Варна.
Можете смело да инвестирате в радиозавода, ще имате голяма печалба, да знаете 😅

# 589
  • Варна
Не ми се вижда коректно и морално да се плюе нещо, което не си видял и не познаваш. Но, всеки има право да говори каквото си иска. За мен нито е пирамида - при пирамида трябва да има изгорели, а тези хора още имат собственост в парка и не се знае някой ден какво ще стане, живота ми е показал, че нещо една година го подритваш, друга струва милиони. Нито е бутафория - бутафория е Замъка в Равадиново, който освен претенции дори няма един нормален паркинг, влизаш и целия с и прах до коленете ( поне преди две години ), ето това за мен е измекярщина типична за БГ - милиони в кули, а пари за безплатен паркинг няма. Бутафория би било ако имаше стиропор и платмаса, а там дори Кока Кола не се продава...

Да, темата е за имоти, но тъй като Ивелин става играч, ние обсъждаме доколко ще се случат нещата с проекта му и не става без историята му.

Що се отнася до новия му проект на мен не ми се връзва концепцията за място за живеене, бизнес и завод ( защото каза, че ще реновира някои от халетата за производство ) на едно място най-малкото заради шума и движението.

# 590
  • при Arctic Monkeys
Никаква собственост нямат хората, теглили кредити в парка. Наясно ли си какви глупости пишеш. Няма и да имат собственост, собствеността там е на други субекти. Не, не е бутафория и не, не е пирамида. Изтегли няколко потребителски кредити, занеси им торбата с парите и чакай печалба, щом проектът ти харесва. Всеки е свободен да прави каквото иска…
Зная достатъчно неща, така че не ми говори за коректност и морал точно в този случай, защото е нелепо и безумно.

# 591
А с пазара на имоти във Варна какво става ? Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 592
...... За мен нито е пирамида - при пирамида трябва да има изгорели...

Ами има изгорели, много хора тръбяха навсякъде по медиите, че са били завлечени с пари от Ивелин. Последно гледах, сформирана комисия в народното събрание и изслушваха човек завлечен с(ако не бъркам) около 200к лева. Как са му казали (ИП) да тегли потребителски кредит, осигурили му документи и трябвало в рамките на седмица да обиколи 5 банки преди да влезе в системата , за да вземе от всяка потребителски кредит. Една не го одобрила, но от останалите е взел парите и ги е дал на ИП. Обещавали са му разни неща,но нищо не се е случило, искал е да му върнат парите, но му отказали.

Пп Иначе пазара на имотите във Варна е зле. За мен сме навлезли във фаза балон и продавам.

# 593
Няма да отида в парка. Няма да инвестирам в парка, защото съм изкарала парите си с труд и усилия и познавам принципите на бизнеса и икономиката. Ако някой иска до препира чужди левчета, да кара хора да теглят кредити, да издава сциентоложки книжки и да се прави на Спартак, ок. Който иска да ходи и да ахка. Негова работа.

Викаш, инвестирането в имоти в БГ е нещо съвсем различно, нали?
Там кредити не се теглят, 2% лихва при инфлация, която беше 20%, хич не е понци схема, строителите и банкерите изобщо не са свързани с бг мутри и политици, пари хич не се препрират през имоти, боко и шиши, които държат много строителни фирми изобщо не се изживяват на бащици, кръстници, царе и феодали. ИП не е тухли, бетон и желязо.
Ма хич нищо общо нямат двете неща. Хората инвестиращи в имоти, са големи хитреци, за разлика от балъците инвестиращи в ИП.

# 594
Никаква собственост нямат хората, теглили кредити в парка. Наясно ли си какви глупости пишеш. Няма и да имат собственост, собствеността там е на други субекти. Не, не е бутафория и не, не е пирамида. Изтегли няколко потребителски кредити, занеси им торбата с парите и чакай печалба, щом проектът ти харесва. Всеки е свободен да прави каквото иска…
Зная достатъчно неща, така че не ми говори за коректност и морал точно в този случай, защото е нелепо и безумно.
Не разбирам, каква е схемата? Теглят кредити и си купуват акции ли? Ако е такъв случаят, не знам защо го обвинявате него, а не хората, които теглят кредитите?

# 595
На запад това му викат leverage, а онзи дето бил теглил 4-5 кредите е получил margin call Grinning

# 596
Тъй като познавам лично човек, който си инвестира всичките пари кеш във ИП, твърдя че е пирамида.
Парка бил хубав. Много ще ти е хубав ако живееш на квсртира и имаш акции в парка за два тристайни по новите цени.
Няма нужда от патос, колко бил качествен строежа. И от злато да е. Който се е набутал е загубил.

# 597
Хората имат слаба памет!!!
Новата пирамида трябва да я измислят под друга форма, като ИП. Доста хора няма да се усетят и ще се набълбучат.
Не искам никого да обидя и не това ми е целта..., но всички знаем, че българина е алчен за имоти и колкото и да ги има все не му стигат.

# 598
Ама, това че някой си е набутал парите там, си в негов проблем. Не съм запознат, какво точно е говорил ИМ, но ако го е представил като това, което всъщност е - исторически парк, който генерира някакви приходи и хората се решили да си набутат парите там, си е техен проблем. Утре, като гръмне балона, кой ще обвините? Брокитата, банкерите и строителите, дето ви обясняваха, че сме острова на спокойствието и няма да се вдигат лихвите и цените само ще растат  вечно, ли?
Аз, като бях млад си направих застраховка живот. Звучеше примамливо, 500лв на година за 25 години, а после получаваш 25 Хил в края на договора. Оказа се, че не съм си прочел внимателно договора, a съм слушал повече сладките приказки на агента, който си продава продукта. Накрая се оказа, че тези 25хил били ориентировъчни, зависело от лихви, инфлация, а и част от тези пари се изплащала само при смърт. Така, че аз съм си сам виновен, че не чета, какво подписвам. Вече отдавна не сме в социализма, държавата да предпазва хората в някаква степен. Сега, всеки гледа да си пробута "мърча", както е модерно да се казва и да лапне паричките. Ако, ситуацията с ИМ е друга и не съм разбрал правилно, моля да ме поправите. Но, ако не, аз виждам едни алчни хора, които са решили че ще забогатеят набързо и са си поели риска за това.

# 599
  • при Arctic Monkeys

Викаш, инвестирането в имоти в БГ е нещо съвсем различно, нали?
Там кредити не се теглят, 2% лихва при инфлация, която беше 20%, хич не е понци схема, строителите и банкерите изобщо не са свързани с бг мутри и политици, пари хич не се препрират през имоти, боко и шиши, които държат много строителни фирми изобщо не се изживяват на бащици, кръстници, царе и феодали. ИП не е тухли, бетон и желязо.
Ма хич нищо общо нямат двете неща. Хората инвестиращи в имоти, са големи хитреци, за разлика от балъците инвестиращи в ИП.
Ами не инвестирайте в имоти, никой не ви кара. Има злато, сребро, акции, биткойн.
Темата е за пазара на имоти във Варна, до колкото сме наясно. Ако не ви интересуват имотите във Варна и съзирате дългата ръка на мафията навсякъде, ок?

Общи условия

Активация на акаунт