Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 18

• 48 276
  • 764
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
В тоя ред на мисли какви са тия мангали, които са превзели къщите до безплатния паркинг до Пикадили парк, може ли такова нещо...къде е кмета, общинските служители. Много странна работа.

# 661
  • Варна
Хората цял живот работят, за да си купят жилище, а някаква тумба цигани ми ги настаняват почти безплатно в общинско жилище в съседство - къща на 2 минути от Катедралата. Крещят по улиците късно вечер, хвърлят бутилки, индианска история… едни и същи проблеми във всеки квартал. Никъде не сте застраховани. Подобен пейзаж наблюдавах и в Победа, и в Левски, и в Кайсиева…

# 662
  • Варна
Гласоподаватели, какво да правиш. В Лондон преди години разправяха, че политици прикривали изнасилвания от пакистанци в замяна на гласове.

# 663
Здравейте,

знаете ли какво се строи тук, в Трошево на улица Младежка? Не видях никаква информационна табела.

Строежът е хотел. Информационната табела (твърде малка и почти незабележима) е поставена на оградните пана на строежа малко преди магазинчето за месо. И не, не е Трошево Резиденс (това и аз го чакам къде ще се появи).

# 664
В тоя ред на мисли какви са тия мангали, които са превзели къщите до безплатния паркинг до Пикадили парк, може ли такова нещо...къде е кмета, общинските служители. Много странна работа.

О, да, редовно минавам и аз от там и от контраста със съседните имоти ме напушва на смях. Даже мисля, че са два такива имота в морската един срещу друг, дадени на семейства от около 12 човека всяко. Последно, май на единия  имаше табела, че се продава. Явно едното семейство са го настанили на друго място вече. Ето,  това е грижа за социално слабите, настаняване в имоти за милиони евро. 😀 същото беше и с една стара, аристократична къща на Ул Драгоман, но мисля, че и там някой все пак се намери да се докаже за наследник и вече е продадена, че и се реновираше последно. Страхотията там беше, че единия настанен в тази къща го знам от дете, тъй като цял живот е по улиците в района, в който съм израснала,  около катедралата и Братя Шкорпил, и всеки ден го виждах години наред, че той, веднъж като го питах, дали е намерил работа ми съобщи, че опаковали салати на една известна тогава фирма за готови салати….В мизерията, там в тази къща, поне аз това разбрах от него…Това беше преди много години, фирмата мисля фалира,  но от тогава никога не съм купувала готови салати от магазина.
 Кучешките акита не са проблем запазен само за България, в цяла Европа центъра се пази чистичко, но далеч не е така в по-отдалечените райони.
Мен адски ме дразни котешката напаст във Варна, пълно е с бълхи, и да, я си посмял да кажеш нещо на глас, я са те обявили за нацист и коткоубиец. Пълна отврат. Но аз съм си кучкар, може би само такива като мен се дразнят, очевидно котката е придобила някакъв божествен статут у нас.

# 665
  • Варна
Хахах, Златотърсачката стана ми забавно. Ето пък аз съм коткар - но не сядам в заведения където има котки ходещи по маси и столове поощрявани от персонал с празни тикви, даже взех да избягвам заведения навън - преди ги гонеха, сега ги събират и хранят. Мене ме дразнят и считам за по-опасни кучетата, защото кучешката тения ( за която сме шампиони на Европа и колективно повече случаи от всички други държави заедно ) е много по-опасна от каквото и да е котешко заболяване. Ето вчера една баба беше качила тъпата си болонка на стола си в доста скъпо заведение във Варна и май го хранеше от чинията си. Не е нормално. Откачиха. Също вчера един ми идва на бизнес среща с кучето си..., което се опита да се катери с чисти лапички по мен и обходи мебелите.... Лягам да си почивам, над мен лае подобието на куче на съседката....джафка звучно. Аз в кучкарник ли живея не знам... Ей го на и в момента в който пиша глутницата на квартала се активизира да преследва някаква кола под прозореца ми.

Разочарован съм разбирайки, че тези къщи са дадени на мангали от общината явно. Те там въдеха кучета, котки, излизаха на улицата с колички, тротинетки и.т.н. възрастните. Случвало ми се е да се разминавам с колата на сантиметри от бягащи техни деца които не гледат къде вървят, пратени за купят хляб. И ако стане нещо после ще гледат кахърно и ще кълнат...

Не съм съгласен, че центъра е чист. Моят опит показва точно обратното. Центровете на европейските градове са най-големите клоаки. Точно преди пет месеца ясно си спомням, как беше осран центъра на един от топ градовете в Европа, а група скитници влачеше за въже куче, което дефекираше по средата на улицата в продължение на метри, защото те не спряха да вървят. Но да, проблем е навсякъде. Въпреки, че отношението навсякъде е различно. Например в Стокхолм всеки посочва ако види нещо и предупреждава да не настъпеш, а тук хората го приемат за нормално.

В тоя ред на мисли, не знам какво става с градовете ни...слепи ли са управляващите ги. Не ходят ли по улицата.

# 666
  • Варна
Мега мръсна е Варна в последните години. Преди не беше чак така. Пренасели ли се, саботират ли фирмата за извозване, не знам. Май е комплексно. И в западноевропейски големи градове туристическите центровете се опикават и зариват от пиянски изпълнения, но разликата е, че на зазоряване минава почистваща техника и изчиства всичко.
Даже не толкова на запад - имам пресен пример с една съседна Сърбия - ходихме март месец за една седмица в Белград и Ниш - дори по кварталите блести от чистота. Няма един фас по земята. Тревните площи в задблоковите пространства са чисти. Не знам чистят ли или не цапат. Чак ме хвана срам да поканя сръбкинята, която посетихме, на гости тук.

# 667
  • 🌊
Признавам си, когато се върнах 2020 в България, ми се ревеше колко е мръсна Варна, как хем има контейнери през 5 метра и пак всичко е препълнено, течащо, гнусно и миришещо. Не, че се е променило, но свикнах.

Иначе ние много мислехме над райони и това каре между Студентска/Дубровник/Петлешков ни е мечтаното място.

# 668
Засега в “Константин и Елена” е чисто. Затова избрахме да купим жилище там. До кога обаче ще е така, не се знае.

# 669
Да попитам някой да е наясно с Astral tower-a ниското 10-етажно тяло до Лидъл Окръжна със строител ВСК какво се случва, ще го бъде ли скоро? Събориха сградите и от край време си седи, нищо не се случва. Някой да се е метнал вече да купува там? Мнения за строителя имате ли? Строят до подлеза на Синчец една сграда /последната до подлеза/ и работят много бавно, особено по-довършителните работи, парапети. Сградата е вдигната от 2-3 години и нз каква е причината да се бавят баш на този финален етап, но нещо не ми прави хубаво впечатление за самия строител.

# 670
Аз лично им нямам доверие на ВСК. Още преди 3-4 години като търсех ме навиваха и за окръжна, и за една сграда срещу жп гара. И до ден днешен няма дори разрешително за строеж и на двете места. На Синчец не знам каква е сградата, но явно и там има проблеми. Не говори изобщо добре за фирмата, а уж са с голямо реноме.

# 671
Тези дни започна нов строеж като инвеститор е Металекс Инвест ЕООД, до стадион Младост точно, някой има ли повече информация? Липсва на сайта им, сякаш са надеждни тези като инвеститор.

# 672
  • Варна
Тези дни започна нов строеж като инвеститор е Металекс Инвест ЕООД, до стадион Младост точно, някой има ли повече информация? Липсва на сайта им, сякаш са надеждни тези като инвеститор.

Това не е ли комплекс Кулите?

# 673
Здравейте. Някой има ли престава в момента колко време се чака за поставяне на електромери на новопостроени сгради? Сграда получи разрешение за експлоатация преди месец и са подали документите веднага към енегото, та се чудя колко време ще чакаме за електромери? Дали има някакъв законов срок? За район Виница става въпрос, ако има значение. Благодаря

# 674
Малко ми е прекалено 1000 лв за Възраждане, дори и за нов. После се чудим защо наемите са високи. Тогава подобен на центъра трябва да е 1500лв, не че няма там такива наеми.
Въпросът е колко хора биха могли да си позволят такъв наем - ако търсят в краен квартал, значи не са особено платежоспособни.

Украинците. Заради тях се качиха цените на имотите

Общи условия

Активация на акаунт