Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 18

• 48 266
  • 764
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
Българина много обича да се умилява на бездомни кученца (тук той е благороден меценат, богоугоден мирянин ) и в следващият момент паркира колата си наполовина на платното, наполовина на тротоара и изскача от нея точно като минаваш покрай него опитвайки се да го заобиколиш и ти изкарва акъла (тук обаче гледа да спре максимално близо до магазина да не се мине с два метра пеша, практичен човек, който се интересува от собственият си комфорт без оглед дали пречи на друг, пък и как така ще губи половин секунда да изчака минаващата кола ). Всички реват за презастрояването, но кой от вас щеше ако имаше парцел да го направи обществен парк за собствена сметка?
Що се отнася до Петко Стайнов, отвън изглежда едно, но вътре в комплекса сред паркчето е друго. А, преди нямаше никакви кооперации, беше някакво гето.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 07:03 от Penkoman

# 736
  • Варна
Важното е да се минава и да се цъка възмутено с език. Или да се гледат клипчета и да се прави същото.

# 737
Да живееш в голям град и то туристически и да очакваш зеленина на всяка крачка, чист въздух и тишина е смехотворно. Който иска зеленина, простор, тишина и чист въздух има планини и села за целта.
Гого, ти мислиш ли , че хората, които са си купили имоти е този комплекс не са наясно, че ще живеят адски много хора там, ще има шум, че ако не си купят парко места няма да има къде да спрат и тн и въпреки това са си купили имоти. Или ти е трудно да повярваш, че има и такива хора, като мен, които обичат шума на големия град, морето и не ги радват  селскостопанските гледки? Варна, която я описвате като един ужасен и пропаднал град, продължава да се уголемява и по територия и по население. Или мислите, че хората тук патки пасът или ядат доматите с колците? Има всякакви хора, ти който си идвал във Варна последно в ученическите си години каква представа имаш от този град? Никаква,но си в поредната тема за Варна.

# 738
  • Варна
Гого, луд съсед (80 годишен) имам в 30 годишна кооперация с осем апартамента. Даже го съдя в момента, но подозирам, че ще се гътне докато делото е в ход. Не ти е виновно презастрояването. Не ни е виновно съвремието.

Как пък не написа един позитивен коментар в някоя от всичките теми, в които участваш?  Само хейт, мрънкане, заяждане, присмиване, критика, недоволство, самохвалство. Представям си що за съсед си ти самият.

# 739
Гого, луд съсед (80 годишен) имам в 30 годишна кооперация с осем апартамента. Даже го съдя в момента, но подозирам, че ще се гътне докато делото е в ход. Не ти е виновно презастрояването. Не ни е виновно съвремието.

Как пък не написа един позитивен коментар в някоя от всичките теми, в които участваш?  Само хейт, мрънкане, заяждане, присмиване, критика, недоволство, самохвалство. Представям си що за съсед си ти самият.

И то при все, че  човека е бил последно в града преди 20г ,гледал го на клипчета, във всяка тема обяснява колко зле бил града., мръсен, колко украинци имало и тн.... Щото сигурно София е по-чист и по-приятен град за живеене явно. Кажи, че да си купиш имот тук ти е скъпо и да оправдаем хейта. В другата тема обясняваш, че във Варна никога не би си купил имот ама е във всяка варненска тема. Само в Майчинската още не съм го засичала!

# 740
  • В.Търново
Русалка, в смисъл ЕЖК ти каза или беше мъж?
Със сигурност не е първото, но не е случаен човек.
Ще поживеем и ще видим.

# 741
  • Варна
По-чиста е София според това, което виждат очите ми. Другото е субективно. В Сърбия пък е оооще по-чисто. Варна е ужасно мръсна последните години, но това не е предмет на темата.

# 742
Днес се разхождах в голям американски град, ами мръсно е. Така е в центаралните части на много посещавани градове, където идват всякакви.
Който иска градска среда, ще му се наложи да гледа мръсотия. Има и изключения, примерно Брюксел, ама масово в центъра на голям град, голям човекоопоток = мръсотия.

# 743

Как пък не написа един позитивен коментар в някоя от всичките теми, в които участваш?  Само хейт, мрънкане, заяждане, присмиване, критика, недоволство, самохвалство. Представям си що за съсед си ти самият.
Диди ти викаш за Гого какъв бил, а удобно  подминавиш други хора дето викат, че българите биле лицемери, гадини и какви ли още не като че ли той е извънземен кацнал с НЛО в България.

# 744
Един от редките пъти, когато съм съгласен с Гого. В случая с фемили гардън и Петко Стайнов, на която трудно се разминават коли и понякога ставаха малки задръствания още преди строежа. Когато се нанесат хората и сутрин тръгнат за работа с колите си, Петко Стайнов ще има блокиран трафик, защото има две кръстовища, които се задръстват и в момента, едното е Т образното до (и заради) детската градина срещу ЕТ, другото е до затвора.
Същото е с масовото строителство във Виница, сутрин и вечер са големи задръствания . Живея в Евскиноград и преди 4-5г  до центъра на Варна с кола стигах за най-много 10мин. В момента някой път задръстването е до Марек посока Варна. Същото е положеноето с въпросната Ана Феликсова. В двата и' края на въпросните комплекси споменати от Диди, също има задръствания. Излизаш от комплекса и пред теб чакат коли за светофара, а ти чакаш да влезеш в задръстването.
Строят се жилища, но инфраструктура не.
Но не е само във Варна така. Спомена се София, ами преди няколко години ходих на оглед в Малинова долина, по спомен квадрата беше малко над 1к евро. Тогава имаше доста простор, но се виждаха вече готовите сгради, как са пострени една върху друга. Не трябва много въображение, човек да си представи след няколко години как ще е. Предполагам  в момента едва ли софиянци се радват на инфраструктурата на новия квартал. А то да е само този квартал.
Две думи за софиянци, които са възмутени от Варна - присмял се хърбел на щърбел.

# 745
  • Варна
Nohope, когато има отправена критика от българин към българите, то става ясно, че човек го боли за държавата му. В противен случай изобщо нямаше да си прави труда. Отделно ти, че извърташ нещата като жълт вестник и не за първи път. Българина трябва да се събуди, да стане по-добър. Само като посочваме нашите недостатъци можем да станем по-добри хора. Имаме много от българските възрожденци или писатели с примери в литературата където се използват доста груби, но верни определения за нас. Това не е било защото тези хора не са били българи, даже са по-българи от нас, а е защото милеят за България.и искат да стане по-добро място. И тук става въпрос за критики към поведението на българина.

Иначе що се отнася за презастрояването и на мен не ми харесва. И лошото е, че и вилните ни зони не са нормални ами и те са мешана скара с кофти инфраструктура, същото се отнася и за селата. Лошото е, че няма къде да избягаш от простаците и недомислието. И на село ги има, и в града ги има, и инфраструктурата е зле. Първо трябва да има държавна политика да се подредят душите на хората, да се върнат към градивните ценности, да са пак възпитанието и образованието на почит, не да се гордееш колко си прости и груб и каква силиконова мацка си хванал и тя ти лика-прилика с 300 000км пробег.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 08:02 от Penkoman

# 746
Като стане дума за презастрояване всеки дава довод с частни парцели. Да дотук добре. Ами огромните общински парцели продадени на инвеститори. Дали са на пазарна цена продадени, какво се е случило с получените пари. Как са похарчени?
Тези блокове кога и как ще се населят не е ясно. Официални Варна не се увеличава. Откъде идват хиляди хора за всяка нова сграда?

# 747
  • 🌊
А идват ли реално хиляди нови хора? Хайде аз и някой друг съсед сме плишълци от региона, но масово го има и "О, Ами ние имаме два други апартамента".

Иначе намерихме един за 150к на ЛКТ, писах и ще видим. Не сме в някакво спешно търсене, по-лошото е, че не виждам места където може да има нови строежи, които да не изискват да си роб на колата си.

# 748
Е как бе хора, то във Варна толкова варненци няма колкото пришълци. В нашата сграда половината са украинци, съседката ми е от Ямбол, отдолу са австралиец и българка от някакво село не помня, ама нещо като Павликени ми се върти в главата. Фирмата ни е пълна с хора от цяла България. Последно имаме колеги от филиали в  Бургас, които се преместиха тук. Аз явно наистина в някаква друга Варна живея. Масово от Шумен, Добрич, Ямбол, от селата е пълна Варна. Даже имах колега от Девня, който казваше, че е от Варна. И хората с повече от 2 жилища в града мога да ги преброя на едната си ръка. А тези пък от Константиново, Белослав и съседните им си казват, че са от Варна хората 😂😂😂

# 749
  • В.Търново
Павликени не е село. 😆
Град е на 38км. от Велико Търново.

Общи условия

Активация на акаунт