Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 18

• 48 281
  • 764
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Дефлацията не е хубаво нещо по принцип. Не я чакам. Не я и очаквам.

# 721
Не свършиха ли хората без жилища в тая Варна? Нямате никаква (почти) промишленост, обаче се строи като за последно.
Онзи ден бях в района на Мауер (ул. Петко Стайнов). Ами то вдигнати едни чудовища на много етажи, чисто нови. Затиснали всичкия въздух.
Как дишате, как се придвижвате, къде работите бе хора? Кога живеете? Че и още ще поскъпвали? Кои са тия луди дето купуват?
Същия кошмар Виница, същия кошмар на влизане след ЕлДом и кой знае още къде, дето не съм била.
Няма акъл у хората, ние логика търсим в пазара.

# 722
Чак пък чудовища.....

# 723
dariVale, абсолютно манипулативно и невярно твърдение.
Всички реват от презастрояване, но от големите градове в БГ Варна е най-защитена от презастрояване и е най-зелена.

# 724
Е как да не са. Сигурно са поне 12 - 15 етажни, с по няколко входа, два блока един до друг.
Не са грозни, ама по улицата пред тях две коли трудно се разминават.

Кое е манипулативно и невярно? Аз да не преразказва вестникарски статии? Споделям лични впечатления. Преди 10 г. по улицата която цитирам имаше няколко кооперации по на 5 етажа. Не знам къде я виждате зеленината. Сигурно защото не са за строили още морската градина. Както и да е. Да му мислят живеещите и купувачи във Варна.

# 725
Такива блокове има много отдавна в града. Нито е нещо ново, нито страшно. Улицата е ужасна, района също,но на блоковете какво им е? Зеленина има в гората, в централната част на града каква зеленина търсиш? Някое дърво по улиците и толкова. Както и в много градове в цяла Европа. Нищо чудовищно няма! Постоянно се увеличават жителите на града, на палатки ли да живеят?

# 726
Естествено, че живеещите във Варна мислят за града си.
И няма кой да ги пусне да се строят и никнат като гъби безразборно високи бетонни кибритени кутийки тип Sunny Beach, всяка със "собствено мнение" и наблъскани една до друга.
И във Варна, и в курортните й комплекси.
И хората не четат само вестникарски статии. Могат да се разхождат и виждат с очите си.
Ако не забелязвате и сте свикнали с кичозното строителство в собствения си град, а няколко "небостъргача" в краен квартал във Варна ви вадят очите, мнението ви е тенденциозно и лишено от смисъл.

# 727
Тея блокове ако се напълнят и на 50%, живота там ще е ад. Купувачите няма какво да му мислят, да му мислят живеещите там.

# 728
Тея блокове ако се напълнят и на 50%, живота там ще е ад. Купувачите няма какво да му мислят, да му мислят живеещите там.

И защо ще е ад?
Ти пък специално, ходил ли си там на място, да го видиш, че говориш? Някъде близко до София живееше ти до колкото си спомням....

# 729
Къде е това апокалиптично място. Около Елдом предполагам е Сити парк юг. Обаче къде е този Мауер? Из Младост къде има такива сгради?

# 730
Къде е това апокалиптично място. Около Елдом предполагам е Сити парк юг. Обаче къде е този Мауер? Из Младост къде има такива сгради?

От другата страна на Лабиринт става въпрос. Фемили Гардън най-вероятно има предвид.

# 731
  • Варна
Защо да е ад? Сякаш досега не се е застроявал никой друг район в града. Хайде няма нужда от драматизация. И за Феликсова четох много мнение преди години как ще е ад като построят Орхид Хилс. Не само че го построиха и населиха, ами и вдигнаха Сезони, Ренесанс, и още някакви блоци! растът там. Не съм чула някой да е починал от чудовищност. Живеят си хората.
Не че ми допадат новите сгради на П. Стайнов, но честно казано предпочитам така, отколкото тъмната джунгла и тъмница с изоставени бараки, покрай които ме беше страх да се прибирам вечер от училище като дете.
В идеалния вариант бих предпочела да е безплатен облагороден парк, но на частна земя това е невъзможно. И аз да бях собственика, щях да построя същите блокове и да си броя милионите. Кажете честно - кой в темата не би?

# 732
Всичко се уплътнява само с жилищни сгради. Толкова високи, колкото разрешават. Ама, после недейте рева, че имало проблем с яслите, градините, транспорта, мръсотията, трафика, местата за паркиране, мръсният въздух и тн.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 07:52 от Алфа Херинга

# 733
Не живея близо до, а в София. Гледал съм разни клипове за презастрояването в района. И от личен опит знам какво се случва, когато район се презастрои и насели. Едва ли имате по-големи булеварди и по-добра инфраструктура, която да поеме трафика. Но вероятно жилищата няма да се населят и ще е поносимо. Не осъзнавате ли, че проблемите винаги идват от хората. Повече хора, повече проблеми. Ето и в другата тема жена се оплаква от луди съседи.

# 734
  • Варна
Не очаквам частни лица да строят общински обекти върху личните си имоти. Има държава за тая цел. Или пък няма… ? Но не са виновни инвеститорите. Не е луд този, който яде баницата.

Общи условия

Активация на акаунт