С какво ви дразнят свекървите? - 157

• 40 152
  • 776
  •   1
Отговори
# 630
Мъжът ми говори с майка си, тя отговаря на неговите обаждания, не е често, но все пак има комуникация там.
Не мога да те разбера тогава защо ти се напъваш, а не оставиш това на мъжа ти, щом той общува с майка си.

Защото очевидно в мен е проблема и отношенията между мъжа ми и майка му не са добри. Иска ми се да възобновим отношенията си, да присъства в живота на децата ми и мъжа ми (за моя ми е много трудно да кажа дали искам, предвид нейното отношение към мен).

Не са ходили нито мъжа ми, нито децата да я видят. Както и тя не е идвала. В интерес на истината, тя не говори за децата с мъжа ми, не се интересува как са те, какво правят, колко са пораснали, как изглеждат сега). Тя ни е изтрила от живота си, заради мен. И това ми тежи.

# 631
RoseVine, това че свекървата е решила, че настройваш децата и си виновна, че те не я обичат, не значи, че това наистина е така. Спри да се чувстваш виновна и я остави свекървата да се цупи. Ще дойде време, когато ще иска да общува с внуците, но те няма да искат.

# 632
Предлагам да си организирате среща на неутрална територия. Поканете я на излет, пикник, екскурзия, купете билети за музей, концерт, филм, после на торта или пица. Нека мъжът ти е инициатор и да не и оставя време за реакция , а след това да се прояви нещо като медиатор.

# 633
Щом все пак има някаква комуникация, защо децата не ходят на гости у бабата с баща си, те може вече да не се държат по същия начин, или поне няма как да бъде обвинена авторката.
Защото самата свекърва не иска. Тя е тази, която е прекъснала контакт с измислени доводи

Аз нея питам.

Авторке, мъжът ти предлагал ли е да заведе децата при баба им, или да се видят някъде навън.

# 634
Подобна ми беше идеята (мислех си да е обяд някъде на вън, на неутрално място).
Помолих мъжа ми да я покани, за да поговорим и да си оправим отношенията. Но тя категорично е отказала, "мина много време", "няма смисъл", "аз съм говорила с нея (мен), но не е имало резултат", "няма смисъл". За това исках и аз да говоря с нея, имах идея да отида до тях, но реших, че ще е много грубо и нахално, а и много агресивно да постъпя така и за това звъннах по телефона, но не се свързах.

[/quote]
Защото самата свекърва не иска. Тя е тази, която е прекъснала контакт с измислени доводи
[/quote]

Аз нея питам.

Авторке, мъжът ти предлагаш ли е да заведе децата при баба им, или да се видят някъде навън.
[/quote]

Тя не се интересува от децата, не пита как са, все едно ги няма, за това мъжа ми не ги е споменавал. Той самия не е ходил (не знам защо, може би защото тя не го е канила, или пък иска заедно да отидем, като семейство), децата не са ходили.
Децата питат понякога, защо не ходим при баба. Отговаряме, спокойно, че баба не ни е поканила, че е заета или друга причина.
Питали са ме защо вече не идва при нас и съм обяснила, че ни е обидена. Обидена е от отношението им към нея и от думите, които те са и казвали. Още в началото, когато тя излезе от къщи за последно много говорих с тях за отношението им и за държанието им към нея.

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 17:13 от RoseVine

# 635
Има баби, които минават през съда, за да могат да виждат внуците си, влагат много пари и време. Въпреки снахата, въпреки всичко.
Тази свекърва дори не пита за внуците си, няма никакви пречки да ги види и снахата е виновна.
И сина си не вижда, много лоша тая снаха, наплашила е всички.
Щеше да е смешно, ако не беше жалко.

RoseVine, остави на мъжа ти да се оправя с това. Той като има проблем с твоите родители минава през теб. Не го прескачай, явно има защо той да не хване децата и да не отиде при майка си.

# 636
  • Най-красивата страна
RoseVine, недей да се тормозиш,заради свекървата.
Остави мъжът ти да се оправя с майка си.
Тя губи,не ти.Един ден ще съжалява.

Между другото има такива свекъри-като не харесват или не искат снахата,не искат и децата.Свързват децата с майката .

# 637
Няма смисъл да и ходиш по вратите да се унижаваш. Едва ли ще постигнеш нещо.
Мъжът ти ли ти каза, че тя ме пита за децата и все едно не съществуват?  И той нищо не и казва за тях, примерно, няма ли да попиташ за внуците си... Доста странно.  Наистина не разбирам мъжете, които вместо да се оправят с майките си снасят на жена си всяка възможна негативна информация, какво казала, пък как не се интересувала..
 За разлика от тебе той май не е много мотивиран майка му да се вижда с внуците си.
Знаеш ли какво, я ги остави да се оправят. В края на краищата в дългосрочен план тя губи.

# 638
Ако свекървата въобще не се интересува от децата, че даже и не пита как са, значи тя самата няма никакво желание да участва в живота им. За самите деца би било най-добре тази жена наистина да не участва в живота им, пък дори и да им е баба. Вашите отношения със свекървата нямат нищо общо с нейното отношение към тях, не разбирам защо се обвинявате. Ако тя имаше желание, вече отдавна щеше да се е заинтересувала за тях чрез мъжа ви. Това, че се е обидила заради начина по който децата са се държали с нея, ми се струва по скоро оправдание. Явно не и се гледат внуци и си е намерила причина, и за съжаление обвинява вас за цялата ситуация. Явно тези 3 месеца са и били трудни на свекървата и си е решила категорично това да не се повтаря въобще ви е отрязала (освен мъжа ви, защото нали все пак и е син...).

# 639
Как ще забравя на коя дата съм родила детето си.... На някой друг мога да пропусна ама това да го забравя....
HighSpeed браво, късметлийка си Simple Smile

# 640
  • Варна
Добре де, жената не иска. Може да е лоша, да неглижира внуци, да не те обича, каквато ще да е, но има право да реши дали някой да присъства в живота й или не. Ти отказваш да приемеш нейното решение и продължаваш да драпаш само за да успокоиш съвестта си и да задоволиш очакванията си за това как трябва да изглежда едно семейство. При подобно грубо вмешателство в моя живот бих била много гадна. Не я защитавам, наистина тя губи, но айде спри се. Не ще и толкоз.

П.п. Между другото, за едно нещо е права - наистина е минало много време и при толкова счупени отношения поправянето им е изключително трудно, да не кажа почти невъзможно. Винаги ще го има спомена за това време, в което сте били "скарани".

# 641
И след всичкия този цирк ти все още смяташ, че ще "оправиш" нещата? Наистина ли? Ще плеснете с ръце и ще се прегърнете. На всичкото отгоре се вменява вина и на невръстни деца, че бабата не иска да ги вижда. Чак ме е яд на теб. Нямаш ли по-приятни неща, които да правиш и мислиш с децата и семейството си. Голям зор да се постелеш на килимче под свекървата. Имай малко самоуважение в крайна сметка.

# 642
Значи на мъжът не му тежи това положение и няма нищо против? И това ли е единствената му роля, да предава на едната какво е казала другата? Къде е собственото му мнение - ако е на твоя страна и вижда, че ти тежи, би следвало да е пробвал да закърпи отношенията. Всъщност странно ми се вижда ти да не знаеш дори защо не се среща с майка си.

# 643
Вероятно му тежи и на него.
В началото той беше обиден ,че тя постъпи така с нас и отказа да помага повече от днес за утре. И за това остави нещата да се задълбочат така. Аз също не предприех нищо, защото калто казах не съм направила това, за което ме обвинява. Дадох и време. Но с времето нещата натежаха повече. Може би трябваше на празници да я поздравя, да направя крачка. Не го предприех, защото за мои и наши празници тя замълча и това ми беше обидно.  Сега вечв е късно. А някой ден ще бъде невъзможно.  Сега поне можеше да опитаме.

# 644
Тя има ли други деца, или внуци?
Толкова пък да няма представа за нелепи думи и поведение на малки деца.
Да не би някое от децата да те е цитирало с негативно мнение за свекървата? Нещо, в смисъл" ти си лоша, и мама така казва".
Като те чета, в такова предполагаемо изказване, едва ли има нещо вярно. Но чак пък такова зачеркване на внуци, за пръв път чета.
Тази жена обидчива и крайна ли е по принцип, или само спрямо вас е такава.

Аз бих ровила, докато не разбера истинската причина за подобно крайно отношение, защото съм любопитна 😀.
Чрез някои верни и лоялни роднини, дето общуват и с двете страни.

Общи условия

Активация на акаунт