С какво ви дразнят свекървите? - 157

• 40 120
  • 776
  •   1
Отговори
# 30
Бояна, напълно ми е ясно, но границата е много тънка. Кога загрижеността се превръща в налагане? Ако родител се тревожи за здравето на порасналото си дете се приема за налагане, ако е обратното е загриженост. Интересно ми е как се извъртат нещата, така че винаги правото да е на едната страна.

# 31
Аз насилствам за здраве, признавам си. Изнудвам емоционално, злоупотребявам, досаждам и намилам. Не ми издържат нервите, просто от много млада се сблъсках със сериозни диагнози в семейството и повече, или по-малко постоянно има някакви поводи за притеснение.

Но връзката с темата е, че и тези, които досаждат, намилат, изнудват и скандалничат в 99 процента от случаите си мислят, че го правят за добро. Изключваме някои изоглавени свекърви, да речем, които мразят снахата генерално. Повечето са загрижени за детето си, или за внучето, или искат да внасят някакви подобрения, абе за добро го правят. Според тях.

# 32
  • гр.Пловдив
Чудесно, не иска да ходи на лекар и да се лекува, но после счита че детето му е длъжно да го гледа на легло. Смятате, че е ок ли? Че познавам един млад човек, който наля десетки хиляди лева в зъби и интервенции за баща си. А същият този възрастен човек с години неглижира проблемите си, отделно след интервенциите отново не спазва препоръките на лекарите и зъболекарите. Ми никак не е гот.

+100

От бисерите на свекърва ми :
-Няма да ходя на работа,понеже и без това нямам достатъчно стаж ,няма да взема повече от социалната
-И с хапчета за кръвно и без тях все го вдига 140-160 ,ама пуши по 2кутии цигари на ден и лочи по 3-4 бири
-Няма да ходя на прегледи ,че може да ме оставят в болницата
-Не ми пука- дядо Х ме чака /свекъра почина преди 3 месеца/

Но всъщност:
-идва да ми реве ,че е е с бъбречна криза
-вика дъщеря й да идва по нощите да я кара в спешното
-реве,как щяла да си плаща сметките зимата с тая вдовишка добавка и заплата на 4часа

Аз съм си забранила всякакви устни коментари и диалози с нея-тя си води само монолог,ММ си я оправя ,мълча си,да не изляза аз виновна накрая ,но ми е адски странно такова поведение на жена на 60г No Mouth

# 33
  • при късмета
Добре де, защо ако родителя се интересува, напр. от забременяване е груба намеса, а обратното е израз на доборжелателност към родителите???
Изобщо не могат да се сравняват двете. Да имаш или нямаш дете, понякога е избор. Ако е здравословен проблем, някоя от майките на двойката ще го реши по-добре от тях и лекарите ли? А ако възрастен има здравословен проблем, който неглижира не е избор, а факт, независимо дали го признава или не. И често решението на проблема е в навременна реакция, а тя е единствено преглед. От там нататък да прави нов избор, като му е ясна цялата картина. Но да накараш някого да отиде на лекар по никакъв критерии не може да го окачествиш като насилие.

# 34
Тая тема на майтап сте я обърнали... Продължаване на гените Joy

И аз се смея с глас 😁😁😁

# 35
  • Варна
Пък аз като чуя вече за тоя прословут мед и това прословуто жило и ми се повръща. Имаме богат език, разнообразете малко речника...

# 36
Добре де, защо ако родителя се интересува, напр. от забременяване е груба намеса, а обратното е израз на доборжелателност към родителите???
Изобщо не могат да се сравняват двете. Да имаш или нямаш дете, понякога е избор. Ако е здравословен проблем, някоя от майките на двойката ще го реши по-добре от тях и лекарите ли? А ако възрастен има здравословен проблем, който неглижира не е избор, а факт, независимо дали го признава или не. И често решението на проблема е в навременна реакция, а тя е единствено преглед. От там нататък да прави нов избор, като му е ясна цялата картина. Но да накараш някого да отиде на лекар по никакъв критерии не може да го окачествиш като насилие.
Ама то по тази логика може и при младите проблема да е решим, ако е хванат навреме. Може те да неглижират състоянието, може родителите или свекървата да имат близък лекар и да помогнат.

# 37
Ама как ще си позволява тази нахална свекърва,да взема отношение по какъвто и да било въпрос,камо ли здравословен!
Марулета беше най-искрена. ..Майка ми я водя по лекари...
...за свекървата ,не се погрижиха достатъчно.

# 38
Водила съм свекърът "насила", даже и го изнудих или тръгва с мен, или викам линейка.
Оказа се, че е получил лек удар през деня, изобщо не ми беше неудобно и пак бих приложила същата заплаха.

# 39

Ама то по тази логика може и при младите проблема да е решим, ако е хванат навреме. Може те да неглижират състоянието, може родителите или свекървата да имат близък лекар и да помогнат.

т. е. ти смяташ, че свекървата е в правото си да се меси в процеса на забременяване/незабременяване на снахата?
Състоянието безплодие, не е животозастрашаващо, най-малкото.

# 40
Не, но е животопроменящо.
Иначе само в животозстрашаващи ситуации ли е нужно да се намесим? В чужбина има отказ от реанимация, и сред такъв подписан документ, никой няма право да пристъпи волята на човека- било то негово дете, родител или партньор. Но тук чуждата воля се уважава, спрямо позицията, която ни е изгодна. Постовете ви само го потвърждават.

# 41
  • София
Боряна, сериозно ли приравняваш DNR декларация с “Нищо ми няма, оставете ме на мира”, докато човек храчи кръв/има кръвно 200/ половината му лице е изкривено и прочее. И на мен не ми се ходеше в Пирогов за изкълчен крак, нямаше да умра, но ако не ме беше накарал димът ми можеше да съм в гипс две години, вместо 20 дни.

# 42
Бояна, а къде е границата? Защо сама не си се погрижила и е нужно сина ти, който е непълнолетен да те подсеща? Кога е изнудване и насилие и кога не е? Къде е правото на личната ни воля? И защо българина бяга от лекарите като дявол от тамян?

# 43
Не, но е животопроменящо.
Иначе само в животозстрашаващи ситуации ли е нужно да се намесим? В чужбина има отказ от реанимация, и сред такъв подписан документ, никой няма право да пристъпи волята на човека- било то негово дете, родител или партньор. Но тук чуждата воля се уважава, спрямо позицията, която ни е изгодна. Постовете ви само го потвърждават.

Животопроменящо е за двойката и те са тези, които ще решават дали изобщо ще имат деца. Защото интервенциите които следват, са в почти 100% само за жената. А последствията са до живот. Независимо, успешни или не са процедурите. Така, че да - свекървата няма думата.

За реанимационни дейности бих се водила по волята на възрастен човек. Но да си неглижира здравето, а после да се очаква от мен да търся начин да оправям последствията, не ми е много ок.

# 44
  • при късмета
Продължаваш да сравняваш ябълки с портокали. А, ако младите нямат проблем, а са решили да нямат деца или поне не сега? Пак ли е загриженост свекървата да ги натиска или да реши, кога е момента, вместо тях? Това е точно обратното на загриженост. И да, животопроменящо е и не за свекървата, затова тя няма думата кога и как да се появи това дете, защото промяната НЕ Е за нея. Ако е наложат медицински процедури при проблем, може и решението  има де осиновяване, а не запъване на всяка цена за собствено дете. Няма положение, при което свекървата да вземе по-добро решение от тях двамата. НИКАКВО
Динчо, серизно ли, сега пък гена да ѝ продължат Joy Човек можа де раше само и единствено ЗА СЕБЕ СИ дали да продължава гените си или не. Такова решение не може да вземеш за друг. Съответно може да се отнася само за собствени деца, но не и за внуци.
Ама как ще си позволява тази нахална свекърва,да взема отношение по какъвто и да било въпрос,камо ли здравословен!
Марулета беше най-искрена. ..Майка ми я водя по лекари...
...за свекървата ,не се погрижиха достатъчно.
Ти как точно мислиш, че го е казала? Каквото и да си мислиш, не е правилното. Свекървата на марулета живееше на стотици километри, при девер ѝ, затова го каза в трето лице. Тя е в различно населено място и от родителите си, но се чуват редовно, а има и сестра, която е ангажирана колкото нея.

Общи условия

Активация на акаунт