С какво ви дразнят свекървите? - 157

• 40 855
  • 776
  •   1
Отговори
# 45
Не, но е животопроменящо.
Иначе само в животозстрашаващи ситуации ли е нужно да се намесим? В чужбина има отказ от реанимация, и сред такъв подписан документ, никой няма право да пристъпи волята на човека- било то негово дете, родител или партньор. Но тук чуждата воля се уважава, спрямо позицията, която ни е изгодна. Постовете ви само го потвърждават.

Живото променящо е за двойката и те са тези, които ще решават дали изобщо ще имат деца. Защото интервенциите които следват, са в почти 100% само за жената. А последствията са до живот. Независимо успешни или не са процедурите. Така, че да - свекървата няма думата.
Но снахата има думата за нещата-здраве, работа и н.н на свекървата, така ли?!?

# 46
За забременяване и раждане на дете абсолютно никой няма право да се меси, било то родители или свекъри. Никой. Точка.

# 47
  • София
Леле как звучи?”Защо сама не си се погрижила и е нужно сина ти, който е непълнолетен да те подсеща?” Дадох пример. Седях с плик с лед на глезена и ми се щеше да съм ок. 15 минути. Толкова е просто. Никой не иска да е болен, не че никой не иска да ходи на лекар. Затова някой те кара да отидеш. Понякога. Но ти си в друг филм и ако ти е толкова неясна границата си слагаш DNR на вратата и на врата, водиш ей с такъв тон като тук разговори с близките и си и гаранция, че никой няма да ти каже копче по никакъв въпрос. Simple Smile Ето, теб бе бих те завела на лекар, защото се заяждаш, но човек, който го е страх или не си дава сметка колко е зле бих и съм го правила много пъти. Надила, не не с насилие.

# 48

Но снахата има думата за нещата-здраве, работа и н.н на свекървата, така ли?!?

Разбира се, че няма. Изобщо не съм си го и помислила даже. Единствено децата на тази жена биха имали някакво право да се намесят, евентуално.

# 49
  • при късмета
А защо трябва да е снахата? Ако е сина пак ли е намеса? Дори снахата да е, не взима решения за свекървата. Да я заведе на преглед, да се установи точно състояние и после пак свекървата си взима решенията как да действа. В крайна сметка, ако се метне от покрива на блока, сама ще си е взела рещението

# 50
Да, ако е сина пак е намеса. Нали много ценим чуждото лично пространство.
Бояна, добре, че не завися от теб, да ме водиш или не на лекар. Но между хайде да тръгваме на лекар и ти да се съгласиш( в твоя случай) и човек, който не желае, но го завежда насила има океан разлика. Наистина ли не я виждате, или просто държите да е на вашето. И не става въпрос за човек с инсулт, инфаркт или след катастрофа.

# 51
  • при късмета
Ами, ако човека е с наченки на алцхаймер? Ако не види симптомите някой страничен, няма механизъм по който да го направи сам. За него, всичко което прави, си е нормално. Пак ли болния е по-адекватен?

# 52
  • София
Да, ако е сина пак е намеса. Нали много ценим чуждото лично пространство.
Бояна, добре, че не завися от теб, да ме водиш или не на лекар. Но между хайде да тръгваме на лекар и ти да се съгласиш( в твоя случай) и човек, който не желае, но го завежда насила има океан разлика. Наистина ли не я виждате, или просто държите да е на вашето. И не става въпрос за човек с инсулт, инфаркт или след катастрофа.
Аз първа повдигнах тази тема и много добре знам за какво става въпрос. Вече ти как си го преформатирала в съзнанието си е друг въпрос. Като не правиш разлика между грижа, груба намеса и липса на уважение не оставяш друга опция освен липса на близки отношения. Близките се грижат.

# 53
  • Варна
Хммм, прИстъпвам и прЕстъпвам волята са различни неща.

# 54
Ами, ако човека е с наченки на алцхаймер? Ако не види симптомите някой страничен, няма механизъм по който да го направи сам. За него, всичко което прави, си е нормално. Пак ли болния е по-адекватен?
Е, аз за хора с деменция и алцхаймер съм писала преди няколко поста, но трябва и четене, не само плюене по определени потребители.

# 55
Добре де, защо ако родителя се интересува, напр. от забременяване е груба намеса, а обратното е израз на доборжелателност към родителите???

Това някакъв бъзик ли е? Забременяването е личен избор и всяка жена си решава дали иска да забременее и на какво е готова, за да го направи. Проблемите със забременяването не са смъртносни въобще, единствено водят до нямане на деца, което си е личен избор и никой не е длъжен да продължава гените на някой друг. Даже по-скоро в някои случаи забременяването може да влоши здравето на жената. Това да се сравняват проблемите със забременяването с игнорирането на бучките в гърдите или на признаци на инфаркт е несериозно

# 56
Добре, за обърнем така ситуацията, ако снахата има бучка в гърдата( по горния пост) и не желае да отиде на лекар, свекървата трябва ли да се намеси. Или намесата е само еднопосочна, от деца към възрастни. Щото и в двата случая е намеса. И ако не желае да отиде на лекар или да се оперира( без значение снаха, дъщеря, майка, свекърва или сестра) насила ли ще я заведете? Защото грижата е да посъветваш да отиде, другото е прекачване на граница. Неслучайно има подпис за операция и анестезия от самия пациент.

# 57
  • при късмета
Е, аз за хора с деменция и алцхаймер съм писала преди няколко поста, но трябва и четене, не само плюене по определени потребители.
Ама трябва и потвърждение на тези диагнози, а това става само с водене на лекар. И вероятно инициативата няма дойде от застрашения. И ти не четеш, защото аз пък няколко пъти казах, че само за въпросния първи преглед говорим, не за целия процес след това. След като вече има компетентно мнение, засегнатия да си взима следващите решения. За трети път го пиша, не го ли прочете до сега?

# 58
Тази снаха си има мъж и свои родители, които да я пришпорват да отиде на лекар. Свекървата откъде даже ще разбере за бучките не ми е ясно

# 59
Прочетох го, но как водиш някой насила на лекар? Става въпрос за здрав, прав и психически нормален човек?
Zimk02, цитираш ви само последните постове и се хващаш за тях! В началото на дискусията точно това съм написала, че и едното и другото е намеса! Но тук е намеса само ако е към снахата, другото е приемливо. За мен и двете неща без молба за помощ да недопустими. Така, че можеш да се върнеш и по назад, преди да ме цитираш.

Общи условия

Активация на акаунт