С какво ви дразнят свекървите? - 157

• 40 270
  • 776
  •   1
Отговори
# 495
Точно днес една много готина моя приятелка ми обясняваше как безценния ѝ син помагал на жена си в точния момент. Не постоянно, не да дели домакинската работа, ами в най-точния момент. Точно тоз го гледам как ниищо не пипва, съсед ми е, ама мама вика в най-точния момент помага.

# 496
В другото време ходи на лов за мамути , че кожи трябват и месо.

# 497
В другото време ходи на лов за мамути , че кожи трябват и месо.
Якоо🤣🤣🤣

# 498
  • Наблизо
Както казва Катето Евро:
Абе Сашко,как при жива майка ще се жениш бе..

# 499
Защото моят син е женен вече  от 16 г., но пак си обича моите манджи, а впрочем и снахата. И са доволни, когато някой  вече е сготвил и те са си освободили време.  Днес  се връщат от морски уикенд и ги чакат топли зелеви сърмички с ориз и кайма + пилешко месце.
На мен пък ми е странно как тъщи и свекърви се надпреварват да готвят на женените си деца и да се радват на това даже. В моите очи изглежда като завземане на ангажименти на двойката. Ако живеят всички заедно може би е оправдано, но тогава се превръща в задължение и би трябвало да се редува с другата двойка. Замислям се и какъв пример се показва на децата - че бабите готвят, а мама и тате, респективно децата вършат някакви по-важни неща?

# 500
Според мен Хечи преувеличава драмата със свекървата, защото й отделя много внимание.При такава заетост , каквато тя казва че има, при съпруг до себе си и подготовка за сватба, чак се чудя откъде ресурс да обръща внимание.
   Свеки има право да си мрънка и да се оплаква на когото си иска и колкото си иска. Майка й не трябва да й снася всичко.
   От тук насетне си правете това,което вие сте решили. За храната - неприятно е да, обаче за мен е грехота да се хвърля храна. Така че просто не я вземате. Дават ви я, оставяте я и толкоз.
   Аз, ако имам нещо в повече , питам -искате ли това и това.Казват Не, точка. Нито я тикам, нито пък се сърдя.

# 501
След като написа, че това е собствена продукция на свекървата, то тя й я дава, за да не я хвърля сама. На 100 % съм убедена. Много често на село се разнасят едни домати и патладжани, защото едно домакинство не може да ги изяде и трябва да ги хвърлят. Затова ги пробутват на съседи и роднини. Пренасят отговорността за непласируемата си продукция.

# 502
Абе какво дъвчете, че не можете да си кажете НЕ с големи букви, нямам такъв проблем и не съм имала.

# 503
  • Melmak
Марулета сигурно е права, че се връзвам прекалено. Разбирам, че и майка ми не е права да ми казва и препредава.

Манди, не мисля, че чак ни ги дава, за да не ги хвърля. По-скоро иска да прави нещо за нас, да се чувства полезна. Те си имат градина цял живот. Един ден ми беше изцепила, че тая градина за нас я гледа?!?!

Нито сме от тия дето си носим буркани от село, нито чакаме на готово. Живеем отделно и сами от ден 1. Като дойдат на гости понякога по тяхно усмотрение носят неща.

Виждаме се 1 път на месец г/д. И накрая заради нас гледала тя градина… ей такива изказвания…

Тя си прави там консерви, не знам си какво и си реализира продукцията. Бере си плодове, слага компоти и сладка. Които после носи у нас, обяснява как да сме ги яли на палачинки и кекс. Мм с наднормено тегло, аз с ИР.

Бях събрала сигурно 10-15 буркана сладко. Някои бяха мухлясали и хвърлих. Други занесох в офиса с един колега се кооперирах, той донесе домашен хляб. 😁

Мен ме дразнят по-скоро такива изказвания тип “за вас го правя”, някакво топене пред майка ми, за да ми каже и подобни.

Оня ден бях при една приятелка на детски празник на едното й дете. Бабите бяха там. Свекървата блъска шоколад в устата на детето. Майката я предупреди да не го прави, ама бабата два пъти гледа в очите майката и пак дава. Наистина ей такива неща ме вбесяват, дето не е моето дете и си замълчах, не знам ако бях на майката …

# 504
Хечи, оставам с впечатлението, че сама се навиваш. Не е закон да те дразни свекървата и не е нужно да те дразни. Ти намираш проблеми в най-млакото нещо.

И извинявай, ама да не сме расли в различни държави 'за вас го правя, за вас да остане' е изказване на 99% от по-възрастните. Сериозно ли това ти прави впечатление, че и да те дразни?

# 505
  • Melmak
А, аз в Бг съм расла. Просто може би нашите не са ми натяквали какво правят и не правят за мен.

Като чуя “ама за теб/вас го правя” … ми недей, аз не съм искала, не съм те карала.

Сигурно сте прави, да не се връзвам.

Преди съм писала, свекърва ми не е толкоз бяла и добра. Обясняваше ми как съм красотата в дома на детето Й, как си се чува с бившата на мм и подобни. Колко си се харесвали с бившата и как били приятелки. Смисъл ок, да си е приятелка с който иска, ама за какво ми ги дрънка тия глупости.

Рдто ми не помни, през ден питаше мм като приближи рождения ми ден, накрая пак го забрави. Един път ми обясняваше как преди време ми е купила специален подарък и ще ми го даде ама друг път! 😁😁😁😁 отне 5-6 години, даде ми го по друг повод.

Не бих искала да съм в лоши отношения с нея, но и аз трудно си затварям очите и си запушвам ушите.

Истината е, че не ме харесва много, но в някакъв момент прие, че това е положението. Един вид малко “синът гони 40, да не вземе и тая да го остави, че ще остане дърт ерген”.

В първите 3-4 години денонощно слушах за бившата, дето мм не се е чувал и виждал с нея откак е скъсал, обаче свекърва ми си била близка с нея… 😁😁😁😁😁

# 506
Хечи, да беше на 20, щях да те разбера. Но все ми се струва, че си човек с по-голям житейски опит. Затова чак ти се чудя, че не можеш да разбереш нещо толкова елементарно като поведението на свекърва ти - то е като по учебник. Възрастните хора, които си гледат градина, а някои и животни, така са свикнали и наистина имат идеята, че помагат на младите като им дадат нещо собствено производтсво. Това е техният начин да се чувстват полезни. Иначе, че са достадни, не отричам, но пък чак толкова да се връзваш и да не умееш да го смелиш, ми е странно.

Моята свекърва също има градина. И, о, ужас - като ходим приготвя храна, от която после слага в кутия, за да си вземем с нас.  Благодаря й на жената и ценя труда й, защото знам, че го прави от сърце. Чак толкова мога да си надскоча егото плюс, а и самата аз хич не съм идеална и също имам трески за дялане, та постоянно да се вторачвам в околните.

# 507
  • Варна
Моята свекърва идва днес на гости за поне седмица, може и две.

# 508
Моята свекърва идва днес на гости за поне седмица, може и две.
Успех и много здрави нерви

# 509
  • Варна
Ние принципно се разбираме, обичаме и се търсим. Тя живее в чужбина и си идва веднъж на няколко години. Със сина й сме разделени от доста години вече, но тя като дойде, гостува малко при него, малко при мен и после заминава. При предишни идвания не е имало проблеми, дано и сега да е така.

Общи условия

Активация на акаунт