Обсъждане на имотни обяви - 35

• 43 067
  • 796
  •   1
Отговори
# 405
Ненормално е от гледна точка градско планиране да не се стимулира северната празна част на София, а да се приоритизира северната яка на Витоша. Най-много да вържат горната част на Студентски град с М2 и да я довършат тази линия до ИКЕА.

# 406
За мен МанЛи не е толкова кофти квартал колкото го изкарват. Стига да не е блока някъде на околовръстното. Градини и училища сигурно са проблем, но определено не е вярно, че няма магазини, заведения и услуги. А ако си близо до Каблешков спокойно можеш да прескачаш и до съседните квартали.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 20:55 от moonriver

# 407
Навсякъде е важна микролокацията, но в МЛ е от изключително значение. Има малки райончета, които са симпатични, както и големи части, които са в жалко състояние. Там съм газила в кал и в счупени плочки и за мен си е гадно място, но има хора много им харесва и си търсят специално там, и са си доволни.

# 408
Третият лъч трябваше да има отклонение между МС България и МС Красно село, което да продължава нагоре по Дойран / Бъкстон, но не помня дали чак до края при СОП. Технически е изпълнимо и възможно, но отпадна още при планирането. Принципно причина за това е недостатъчен поток.
Не помня, но по-скоро не, дали построиха все пак първите метри при отклонението както направиха при Военна академия и при Надлез Надежда.
Ако ги има, то ще е възможно след време да се построи този лъч без да се спира движението по вече съществуващия.
Като транспортен инженер - технолог, не мога да се подпиша под смисъла от него. Прекалено близо идва до трасетата на ТМ 5 и ТМ 7, 27 които са едни от малкото добри трамвайни трасета в София, уви.
Какво е СОП? В този форум се научих, че ОК е "Овча купел" наместо о-кей.
Като има хубави трасета ТМ5, ТМ7 не заслужават хората метро? От Съдебната палата до Княжево има  10 светофара, с метро би било много по-добре. А в Младост им построиха, защото там имаше най-хубавият автобусен транспорт и са нямали трамвай. Може би добре е да се направи и една кръгла линия, за да се ходи лесно мжду кварталите. И трябва да помислят да обхванат и районите, където няма метро. Извозването на такива райони до метростанция  е гола вода.
Според мен метрото се отразява и на цените на имотите, и на наемите. Ако не се вижда още, в бъдеще ще се разграничат.

# 409
  • София
СОП е Софийски околовръстен път.
Аз вярвам, че хората заслужават, но един такъв проект изисква повече от заслуги. Светофарите са въпрос на синхронизация и е лесно трамваят да се приоритизира, мисля че вече има стъпки в тази посока.
За цените, така е, да. Метрото придава стойност отгоре защото е огромен плюс в голям и планиран в друго време и при други условия град.
Погледнах информативно разписанието на ТМ 5. Ами Съдебна палата - Княжево идва 22 минути. Това е отлично въпреки десетте светофара

# 410
Не знам дали наличието на метро се отразява на цените на имотите.Преди десетина и повече години беше  плюс при търсенето под наем.Сега да сте чули да има значение за наеми в Надежда, Обеля или Люлин?Най-ниски цени на наеми и малцина искат в тези квартали.

# 411
Първото и много ярко като пример за което се сещам е МС Дружба. Цял нов квартал изникна до метростанцията.

В очакване да се случи същото е и Полигона.

# 412
И около Мизия ще възникне нов квартал Овча купел 3 или Мизия 1, всяка поляна се строи

# 413
  • София
И около Мизия ще възникне нов квартал Овча купел 3 или Мизия 1, всяка поляна се строи
На мен ми е интересно къде навряха рекичката там, че водеше точно към мазетата на една от сградите Grinning

# 414
На мен ми е интересно къде навряха рекичката там, че водеше точно към мазетата на една от сградите Grinning
Ето тук пише, само не се споменава кой е инвеститора, за кой строеж се говори точно?
https://www.ovchakupel.info/%D0%B7%D0%B0%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B8 … 0%BD%D0%BD%D0%BE/

# 415
  • София
Да, значи пак в мазетата Grinning
Сградата е издигната вече, рекичката е между дърветата. Има и името на проекта, ако някой се интересува Grinning
https://www.google.com/maps/@42.6834963,23.2572962,152m/data=!3m … huser=0&entry=ttu

# 416
Гледам, гледам, виждам къде са спрели реката (отдясно на сградата), но къде е вървяла после, от другата страна на строежа?
Хората, които купуват по чертеж., ще си имат голяма екстра.

# 417
  • София
Не е спирана, тече си бавно, но къде отива Grinning
От тази сутрин:

# 418
Нали е заустена в тръба според статията? Такъв абсурд е, ще платят някой акт, а трябваше да спрат строежа.

# 419
Овча купел МС Мизия или Кръстова вада?

Общи условия

Активация на акаунт