Обсъждане на имотни обяви - 35

• 43 082
  • 796
  •   1
Отговори
# 390
За гарсониерата, да, пуснете по-висока цена. Малки, компактни неща под 150 000 евро се купуват бързо. Но примерно, мисля че точно тук също се обсъждаше преди доста време, един апартамент точно срещу Плиска, в 4-етажните стари кооперации. Много добре ремонтиран и направен, с две спални, но на последен етаж, без асансьор, на първа линия на Цариградско и т.н. Пак го видях в една от групите да се предлага за 340 000 евро. Ето тези са по-сложни за продажба, но за гарсониерите няма проблем.

# 391
Цъкнах на линка, без аудио...Това маймунско изпълнение за какво служи точно?
Звукът работи за съжаление, най-вероятно телефона е на автоматичен “mute”.
Човека се прави на маймуна за гледания, този апартамент се е продал вече според коментарите .

# 392
Какво мислите за следната обява? Не съм в процес на активно търсене, но се оглеждаме за по-голям имот, като нито аз, нито мъжът ми познаваме добре Манастирски Ливади.
https://imot.bg/1e171586234199090

# 393
  • София
За мен е червена топка това, че е с акт 16 от 2008 и окончателно завършен през 2021. Тоест 13 години е бил в някакво ( вероятно ) изоставено положение.
Не бих купил каквото и да е без да знам кой е строителя и без да съм проверил лично какво друго е построил и в какъв вид е.
Сега, МЛ не е за всеки! Аз не бих. Ще липсва изцяло или в някаква степен широк спектър от градски удобства, които ще имате в център / широк център или уреден квартал. Вероятно ще липсва частично инфраструктура наоколо - тротоари, нормално проходими улици, а също предполагам че и снегопочистването ще е невъзможно, дори и да има на книга такова.
Вероятно ще трябва да разчитате на личен автомобил за всичко.
Хората сме различни, разбира се, но за мен това са непреодолими минуси.
Иначе е нормално да не познавате МЛ и бъди убедена, че никой тук не се е разхождал доволно из всичките му сокаци освен с проучвателна цел в случай, подобен на твоя.

# 394
fearless
Като гледам през прозорците - май не ми се живее в този блок. единствено на тераската ще стоя и ще гледам малко от Витоша, и малко от съседен  покрив.
Не се подлъгвай по мебелите, гледай първо локацията.  Няма метро, с какво ще пътуват децата ти ? Под хубавата тераса - вие ли сте? Ако е така, не купувай, ще ти тече рано или късно, по-добре покрив обикновен, отколкото под тераса.

# 395
  • Бургас
Това, че е с акт 16 от 2008-ма не е проблем. Акт 16 е разрешение за ползване на изцяло завършена сграда, включително с вертикална планировка, градинки, партиди и т.н.
Това, че апартаментът е завършен сега, си е работа на собственика му, а не на строителя. Може да го е купил за нищо пари и сега да го продава на тройна цена. Може именно с такава цел да го е държал заключен през годините. Класически инвестиционен апартамент.
Локацията е важна, инфраструктурата в района, населена ли е цялата сграда, общи части в какъв вид са, как се управлява етажната собственост.
Вади и ливади не са ми от любимите квартали, но пък много хора ги предпочитат.
Важното е жилището да не нарушава качеството на живот, да се гледа на района от гледна точка какво се планира в живота на семейството поне 10 години напред.

Лично за мен червената точка освен квартала е фактът, че е на последен етаж. Тази огромна  тераса точно това значи. Вторият етаж е последният на сградата.

# 396
За пръв път виждам така поставен бойлер Simple Smile

иначе - открита тераса, без никакъв покрив не е ок, особено като е с така налепени плочки. такива температурни разлики се получват, че в скоро време ( или вече е) ще почне да 'бълва'материала изпод фугите, което ще доведе до  прецакване малко по малко и на хидрото. Като е стара сграда, вече няма гаранция... и съседите като им протече на главите в спалнята, ще искат вие да оправите.

# 397
И аз за първи път виждам така поставен бойлер, не ми допада. Ако с всичко друго сте ок, поне вижте квадратурата по НА колко е, може да е завишена за да излиза по ниска цена на кв м. Ако съм честна Вади и Ливади не харесвам и не гледам. Няма уреденост на нищо, училища, градини, магазини, болница, транспорт. Локацията и етажа в комбинация с терасата биха ме отказали на минутата. Иначе за тази квадратура ако е вярна и състояние на имота дори ми се вижда евтино.

# 398
Не съм супер на "ти" с квартала, но си го представям този апартамент някъде по протежението на каблешков.
Относно самия апартамент- видях, че има (е описан) само един санитарен възел. Ако сте 4 човека и повече ми се вижда доста неудобно, особено когато трьбва да сновете по стълбите.
 Относно терасата- също не съм фен на открити тераси. От една страна заради проблемите, които в някакъв момент възникват за хората отдолу, от друга страна чисто егоистично- голямо слугуване е, особено ако е до голям булевард. От първо лице съм.усетила и "екстрите" на бълващите боклуци фуги както някой по-рано спомена.
 Иначе ако изключим тези близо 40квадрата тераси от общата площ, сумата на от почти 300 евра не мисля че си заслужава за малсо повече от 120кв.

# 399
  • гр.Пловдив
Има ли асансъор,или съм пропуснала в прочита?
И защо да е бил заключен през годините-вижда се,че е обитаван до последно ?

# 400
Какво мислите за следната обява? Не съм в процес на активно търсене, но се оглеждаме за по-голям имот, като нито аз, нито мъжът ми познаваме добре Манастирски Ливади.
https://imot.bg/1e171586234199090
Апартаментът се намира на ул. Иван Сусанин 60. От там са 7 мин пеша до колелото на трамвай 7. Ние имаме имот на няколко пресечки по-надолу - ул. Пирин. Тук много пъти съм чела да оплюват квартала и все хора, които не живеят в него, но отидете да видите апартамента според мен. ММ преди години заради мен дойде на един оглед и купихме имот без никога да сме живяли там. До ден днешен имаме имоти в района на Петте кьошета, но всичко си върви с плюсовете и минусите! Без да се замисля през 2015 г. се преместихме от центъра в Манастирски ливади.
Единственият плюс на нашите имоти в центъра е локацията, да ама тя вече хич не ми е най-важната, защото:

-районът стана супер прашен;
-нямам гараж и намалиха драстично паркоместата в зоната около нас;
-няма асансьор в доста сгради, вкл. и нашата;
-имотите обикновено са с по-малка квадратура, а големите апартаменти са много скъпи и рядкост;
-често ниските етажи са доста тъмни;
-мигранти, бездомни и т.н. взеха да настъпват от Стамболийски в нашата посока (нещо, което го нямаше преди);
-често в тези сгради мирише на старо (при нас не е това случаят, но...)
-през изминалата календарна година Топлофикация се оляха с авариите и ту нямаше парно, ту топла вода в централната зона.

Относно локацията, Манастирски ливади е с изключително бърз достъп до центъра и добър транспорт в района поне за нас. Трамваи 7 и 27 са идеално средство за придвижване. Дори в час пик движението върви, макар и по-бавно.

Разходете се в района и си преценете, ние така правим с ММ Simple Smile .
Последният етаж не е драма въобще, пак го казвам като собсвеник на последен етаж.
За мен минусът е, че имотът е с една баня.
Гаражът според мен също трябва да го вземете, че паркирането е трудно като навсякъде.

# 401
Няма добър транспорт в Манастирски ливади, За съжаление отцепиха района без метро, тъкживеят също много хора, но предпочетоха Овча купел 2 и перничани, които и така не идват с метро. Сега около линия 3 се строи бясно и там ше се развива, а не в южни райони. Дано се сетят да направят  някой лъч от Красно село...

# 402
Обявата е неактивна вече. Явно брокерите ви четат тук.

# 403
В Манастирски ливади си има хубави и кофти места, както и в Овча купел. Конкретно около Сусанин и Пирин (цитираните по-горе) е много приятно, единственият минус за мен са по-тесните улици. Има не малко заведения и други забавления и точно там не бих казала, че е зле. Предполагам за строеж на нови метролинии се гледа практическа възможност, а не точно брой население. И в ОК също се строи бясно, по Монтевидео преди 10 години нямаше нищо, дори трудно можеше да се нарече булевард, сега няма празно място.

# 404
  • София
Третият лъч трябваше да има отклонение между МС България и МС Красно село, което да продължава нагоре по Дойран / Бъкстон, но не помня дали чак до края при СОП. Технически е изпълнимо и възможно, но отпадна още при планирането. Принципно причина за това е недостатъчен поток.
Не помня, но по-скоро не, дали построиха все пак първите метри при отклонението както направиха при Военна академия и при Надлез Надежда.
Ако ги има, то ще е възможно след време да се построи този лъч без да се спира движението по вече съществуващия.
Като транспортен инженер - технолог, не мога да се подпиша под смисъла от него. Прекалено близо идва до трасетата на ТМ 5 и ТМ 7, 27 които са едни от малкото добри трамвайни трасета в София, уви.

Общи условия

Активация на акаунт