Обсъждане на имотни обяви - 35

• 43 078
  • 796
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
rumka, електрическата кола е изгодна само ако я зареждаш на домашен ток и разчиташ на публични зарядни инцидентно.
Има и прилични коли на добри цени, които са с пробег около 250 км. комбинирано.
За градско в София с безплатна зона е супер, ако имаш гараж вкъщи или възможност за зареждане в офиса си, примерно.
Това като нов собственик ти го казвам Simple Smile Моята я зареждам веднъж седмично,  че и по-рядко, ако карам само градско. Може и 400 км да изкара.

# 451
  • София
63 квадрата тухла, втори етаж на Графа първа линия до Нотариата за тотален ремонт, разбирайте да се изрине до тухла. Сградата е от средата на 50те, не е санирана.
Интересно ми е как го виждате за продажба в това му състояние.

Според мене ще го лапнат като топъл хляб.
Там вървят и за офиси, независимо от етажа.

# 452
  • София
Според мене ще го лапнат като топъл хляб.
Там вървят и за офиси, независимо от етажа.
В това съм убеден, но за цена исках предположения.
Мой човек е съсобственик с далечна леля някаква. Тя очаква 3000, той твърди че повече от 2000 абсурд, а аз мисля че и двамата грешат и очаквам 2500.

# 453
  • София
Да го обявят на 3200, но като обща цена и да свалят малко  при сериозна оферта. Ако купувача се дърпа - да поделят разходите за прехвърляне. Но ще е сложно ако 1 продавач няма пълномощно за продажба.

# 454
Със сигурност мерките срещу автомобилите в града трябва да са в комбинация с подобряване на ГТ. Има много хора с по 2-3 автомобила, които са стари и ги държат като резервни. Караш един, два стоят паркирани пред блока и така паркират, че да си пазят мястото. Ама това им е ок защото за една морга плащат 500лв на година. Ако им вдигнат данъци и такси на 1500-2000лв или да плащат за 2-3 коли 4-6к, веднага ще ги разкарат и ще купят една по-нова.

# 455
Няколко пъти се споменава, че има хора с по 2-3 автомобила. Аз не познавам такива. Сигурно има, но по-скоро са изключения. Семейства, в които всички членове имат автомобил - да, но те са в движение, а не изоставени бараки по улиците. Иначе (мисля) може да сигнализирате, ако видите такива изоставени коли на Градска мобилност.

# 456
Плюс 10 за последното мнение:-) и аз исках да кажа, че дори в провинцията хората нямат по толкова таралясници. Ние имаме две, но най-голямото ми момче кара шофьорски курс, и мислим старата да остане за него. Ама си имаме две места за паркиране, у нас си, и на никого не пречим, като си държим таралясника у нас. За в София, познавам две семейства с по две коли, но и в двата случая се шофира активно. Живеят в отдалечен квартал. Единият родител вози децата (те са многодетно семейство), а другият работи. Това са ми наблюденията. Но предполагам, че говорите са квартали, в които НЕ е зона (Люлин, Обеля), където колите си стоят пред блока?

# 457
  • София
При нас - 18 ет, 120 апарт, на 5 мин. от метро и пред блока спирки на удобен ГТ. Поне в 60 от апартаментите има по 2 коли. Кога и колко се карат - не знам, нямам видимост към паркинга от прозорците ми. А имаме и рекорд - семейство с 5 буса, 2 от тях не са в движение, ползват си ги като склад. С другите разкарват минерална вода и газирани напитки. Но само мъжа шофира и редува по-новите бусове.
ММ е само с 1 кола. Но като дойде дъщеря ми с нейната и гаджето му с неговата ставаме с 3 за по няколко дни.

# 458
Това по-скоро са изключения. Не всеки втори има по 5 буса или коли. Тук по райони може да подадете сигнал за тези, които не са в движение.
https://www.inspectorat-so.org/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8

# 459
Аз пък имам съсед, има две стари коли и един бус. Хванал е крйаните 3 места на паркинга. Когато излиза с някоя от колите, препаркирва другата така, че да не може да спре друга кола. Буса не се кара точно поради тази причина за да стои като параван...Пълно безумие. До съвсем скоро имаше един манго джери с бусове, баничарки и 3-4 стари автомобила. Всичко се ползваше за склад. Това се случва на 100м от метростанция в район Изгрев. Няма нужда да споменавам, че ако това е зона - тези схеми няма да вървят.

# 460
Точно там пък посредством сигнали през call.sofia или групите, където участва кмета много неща могат да се постигнат.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 10:01 от second

# 461
Ако се плаща данък и ГО на колата, може да си стои колкото иска без да мърда с години.

# 462
Ако се плаща данък и ГО на колата, може да си стои колкото иска без да мърда с години.
Може, ама ако не е в зона. В зона може една кола срещу минимална сума, втора срещу по-висока, а трета и пета не може.
Затова нали казват хората навсякъде в София трябва да е зона. И аз съм ЗА.
В нашия блок има фризьорски салон, магазин, офис, и не знам си какво. Идват поне 5-6 човека на работа и си паркират колите пред блока. Не можем да паркираме ние живущите от тях. Ако е зона, няма да могат и ще трябва да идват с градския, а местата ще са за живущите.

# 463
И за мен е необходима зона навсякъде, но да се направи да може да се плаща и за цял ден, макар и за по час, защото това ограничение от 2 часа в синя зона е безумно. Често за два часа не може да се свърши никаква работа, например ако трябва да се чака повече в болнично заведение.

# 464
Метрото и хубав градски транспорт са важни за цената на едно жилище, дори и в него да живеят хора, движещи се само с коли, може после да решат да го продават.

Общи условия

Активация на акаунт