Обсъждане на имотни обяви - 35

• 43 069
  • 796
  •   1
Отговори
# 465
Решение за столичния трафик би било автомобилите, които са с регистрации извън града да плащат престой на време . Отдавна е измислено.

# 466
  • София
Решение за столичния трафик би било автомобилите, които са с регистрации извън града да плащат престой на време . Отдавна е измислено.
Ъъъъ.... ?! От кой отдавна е измислено?

# 467
Това не съм сигурна как би се уредило, нали вече регистрационният номер не се сменя при покупка? Т.е. плащаш данък в София, но номерът е друг.

# 468
И за мен е необходима зона навсякъде, но да се направи да може да се плаща и за цял ден, макар и за по час, защото това ограничение от 2 часа в синя зона е безумно.
Не е това идеята на зоната, а точно обратното: да не може да си оставиш там колата цял ден, а да се махнеш след час-два, за да има места за следващите, които идват по работа там.
Ако ходиш някъде за по цял ден, ще си вземеш дневен абонамент в някой платен паркинг.

# 469
  • Бургас
Ъъъъ.... ?! От кой отдавна е измислено?

Хубаво предложение.
Направо пред всеки град да се пусне една бариера и автомобили с регистрация от други градове да плащат. И ако не платят, няма измъкване.
Ние в Бургас извънредно много ще забогатеем през лятото Simple Smile
Измислено, ама не е измислено. Огромен брой от служебните автомобили например са с номера, различни от софийски - куриерски и пощенски услуги, разнос, банково инкасо и т.н.

# 470
Аз си мислех, че идеята е да дестимулира хората да се придвижват с личен автомобил. Никога не съм разбирала идеята за макс. престой от 2 часа и разликата със зелена, при която е 4.

# 471
Идеята е много много стара.
Плащали сме вход за  Несебър ако не ме лъже паметта. Беше преди десетилетия.
Още по темата:
https://plovdivmedia.bg/pm_laravel/public/175807.html

# 472
  • Бургас
Това е съвсем различно от "революционната" идея колите с "чужда" регистрация да плащат за час престой независимо къде в дадения град. Едно е влизане в архитектурен резерват, център на града и т.н. места, в които влизането следва да е ограничено, съвсем различно - такса за автомобили от други градове.
В цитираната статия впрочем става дума за всички автомобили, независимо от мястото на регистрация.

# 473
Бяхме на почивка. По решение на града има избор- да платим такса или да си оставим колата отвън. Платихме таксата вход и си  я паркирахме в двора на хазяите за времето на почивката.
Не виждам нищо възмутително. Всеки град има правото да решава как да намали трафика.
На някои места е забранено паркирането по улиците познато като свободно паркиране, на други са въведени зони, които не позволяват престой над определено време.
Много хора страшно много се дразнят от такива мерки. Лично аз винаги съм се отнасяла с разбиране.

# 474
  • София
По-добре визов режим, така ще се съберат повече пари Grinning

# 475
  • София
mamamari, такси за влизане в центъра на града има на много места и е чудесна и очаквана мярка. Огромната разлика е, че не се подлагат на дискриминация хора на база произход, а важи за всички.

# 476
Според мене ще го лапнат като топъл хляб.
Там вървят и за офиси, независимо от етажа.
В това съм убеден, но за цена исках предположения.
Мой човек е съсобственик с далечна леля някаква. Тя очаква 3000, той твърди че повече от 2000 абсурд, а аз мисля че и двамата грешат и очаквам 2500.
Честно казано не знам какви са цените в района и няма да търся сега.Цифрите са цена на квадрат, нали?Сигурно няма място за паркиране, но пък в топ център си има добър транспорт.
RebelHeart пиши като има развитие с продажбата.Интересно е.

# 477
.
Цитат на: =topic=1661090.msg48444641#msg48444641 date=1724181767
mamamari, такси за влизане в центъра на града има на много места и е чудесна и очаквана мярка. Огромната разлика е, че не се подлагат на дискриминация хора на база произход, а важи за всички.
Никой не говори за дискриминация на база произход. Тогава в Несебър хазяина, който притежаваше няколко къщи с дворове и заведение притежаваше документ, който го освобождава от таксата за влизане в града, която важеше за всички гости и така е редно. Това не е дискриминация на база произход.
Много жители на столицата избират да плащат данък за колите си в други общини, с което ощетяват столичната община чиято инфраструктура ползват. Не е дискриминация тази община да има правото да поиска  нещо срещу това. Било дневна такса за престой, било годишен данък какъвто плащат всички останали нейни жители. Нека избора е на собственика на превозното средство.
Абсолютно задължително е и винаги да има и опция безплатно да остави автомобила си в покрайнините на града и да използва градски транспорт.
Не е дискриминационно, а справедливо. Точно както е справедливо желаещите столичани да посетят Несебър непременно с автомобилите си да заплатят на входа толкова, колкото е преценила местната управа и от тази такса да са освободени хората, които внасят данъците си там.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 10:07 от mamamari

# 478
  • Бургас
Целият Несебър е обикновена зона, която работи само през лятото. Още на 22 септември можеш да спреш навсякъде.
Старият Несебър е под закрилата на ЮНЕСКО и затова там режимът е толкова рестриктивен. Можеш да спреш само, ако живеещият там те е подал в общината. И няма значение дали регистрацията ти е в София, Бургас, или Горно Нанадолнище. Може да си от новата част на Несебър и пак няма да можеш да паркираш. Живеещите в новия Несебър също плащат данъците си в същата община.

https://nesebar.bg/novinite/%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%B … 0%BE%D1%81%D0%B8/

Много "жители на столицата" плащат данъците си в столицата, ама посещават множество родни села и градове и пречат с колите си на местните. Да плащат тогава такса на всеки град, който посетят.

Едно е да определиш зона, в която плаща всеки, различен от живеещите, съвсем друго - да искаш пари от някого, само щото колата му била с регистрация от друг град.
Така е впрочем в цяла Европа и в туристическите градове - привилегии имат само живеещите, всички останали плащат, а някъде (Италия например) има пълна забрана за влизане на автомобили на хора, които не живеят там.

# 479

Едно е да определиш зона, в която плаща всеки, различен от живеещите, съвсем друго - да искаш пари от някого, само щото колата му била с регистрация от друг град.

На български пиша и даже подчертавам, а с Вас все не сме се разбрали.
Говоря за жители на столицата, които са избрали да си плащат данъка на колите на друго място.
Например студенти, наематели, работещи в града, хора, които всеки ден ползват, но внасят данъка си в друго населено място.

Общи условия

Активация на акаунт