Обсъждане на имотни обяви - 35

• 43 062
  • 796
  •   1
Отговори
# 495
Ако идваш от далече и няма къде да паркираш за да си довършиш пеша маршрута?

# 496
Най-големият ни проблем е че не виждаме по-далеч от носа си, но и  все ни пречат другите.
Иначе мястото е входна точка за много от селата, а също и не безизвестния Перник. Има  и сериозен поток от тирове и строителна техника. Нормално за околовръстен път.

# 497
Като човек придвижвал се пеша много години в София, мога да кажа, че пешеходците са най-потърпевши и прецакани в този град. Много повече от тези, висящи по задръстванията, чудещи се къде да паркират и т.н.

# 498
Като човек придвижвал се пеша много години в София, мога да кажа, че пешеходците са най-потърпевши и прецакани в този град.

Баш така си е!

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 17:28 от man_darin_ka

# 499
Да не отваряме и дума за майки с колички, как се налага да излизаш на пътното платно на голям булевард, защото на тротоара има дърво, стълб или контейнер, за разбитите плочки, за местата по новите квартали където дори няма тротоар. КОгато минавам с колата направо ми е жал за тези хора, газят в кал и мизерия. Ако е валяло си на тръни докато шофираш, да не се окаже, че ще удариш в дупка и ще изпръскаш горките пешеходци....

# 500
Май си единствената, която се замисля дали няма да напръска пешеходците Simple Smile Евала!

# 501
То за толкова допълнителни неща трябва да мисли човек като ходи пеш или шофира в този град, та да оцелее. Евала на всички, които продължават да устояват Simple Smile))

# 502
Истината е, че у нас е много евтино да имаш автомобил. Всеки 30-годишен таралясник от западна Европа идва тук, освежава се (пожелателно) и поема към хоризонта с новия си собственик. Гражданска и данъка са смешни суми. Техническите прегледи са абсолютно бутафорни. По този начин на улицата се движат автоморгите на Запада. Спират където и както им е удобно, и дори да го ожулят в маневра, на човек не му пука - колата струва по-евтино от телефона му. Докато живеем в тази реалност, всички (сега модерно му наречени) комютъри ще идват към столицата с кола. Че и всички живеещи в столицата също ще се придвижват с кола до работните места или магазина. Живея до Южния парк, те и тук идват всички с колите си и паркират в банкета на Ибсен, ако могат и вътре в парка биха влезли. Защо? Защото могат. Защото е евтино да могат, а и няма кой да ги глоби, че паркирах като чобани. И така е в целия град.
В другите страни да имаш автомобил не е нещо по подразбиране. Камо ли по 2-3 на домакинство. Ама въобще, много сме далеч ние и като манталитет, и като желание за реализация на каквото и да е, което ще попречи на Ганьо да си е Ганьо.

# 503
Междуградският транспорт е трагедия. Като изключим 2-3 по-големи града, е истинско приключение да се придвижиш от точка А до точка Б, като тези точки не са някакви забутани селца. Все се сравнява всичко с прословутия Запад, ама аз там проблем да се придвижа до където си искам, не съм имала. Т.е при всички положения трябва да имаш една кола, че я трябва да идеш до роднина в малък град, я няма линейки и трябва да идеш до болница и т.н. Това, че има хора дето и до тоалетната с кола ходят, е друг въпрос, ама тях и на Запад ги има. Когато искаш да ограничиш нещо, първо предоставяш алтернатива. Алтернатива в настоящата ситуация в БГ аз не виждам, или би отнело поне половин век инвестиция в инфраструктура.

# 504
А защо е толкова важно метрото?
Освен него има и други видове гр. транспорт.
По мои наблюдения повечето, купили  НС разполагат и с кола/коли и не слизат от тях.

Възприемам метрото като най-сигурна и най-редовна форма на градския транспорт. Има стриктен график и се спазва винаги. Покрито е, има място за изчакване седнала или изправена. Не си на улицата, достъпът е "ограничен". Считам, че е и доста по-бърз от останалите методи.
Всички изброени неща липсват при автобуси, тролейбуси и трамваи.

В студентските години доста мръзнене съм имала, чакайки на автобусни спирки. Не навсякъде има бус ленти. Често се качват и неприятни субекти, като цяло са гратис, но контрольорите не ги пипват.

Това считам като причини за предпочитане на метрото. Simple Smile
Като недостатък виждам тъпканицата в пиковите часове, но тъпканица е и в останалите видове гр транспорт.

the doors, имате ли кола? Шофирате ли?

# 505
Хипопотам, абсолютно съм съгласна. На 120% - проблемите с градския транспорт, както и с междуградския / междуселския, са една от големите причини хората да разчитат основно на автомобилите си. Но специално за София и околията, мисля, че не е точно така… за някой малък град далеч от областен - друга бира.

Саша Фиърс, активен шофьор съм от 15 години, две коли в домакинството (за всяка една имаме гараж). Работя от вкъщи.

# 506
  • София
Имаме портиер в офиса. Живее на 6 минути пеш от офиса, даже е по малко. Жена му не ходи никъде, към 65 год жена, все у дома стои. Има кола. Той има друга кола, джип, за който все реве че му е скъпа поддръжката. Все ядове нещо, все нещо се върти около джипа. Нямат внуци, няма никой. Един голям син имат с големи деца, дето живее далеч и много не идва. Като се оплаква, го питам за какво са му две коли да поддържа на двама старци, не знае... Пътува на 1 светофар всеки ден с джипа си напред, назад, и за ремонт някъде да иде с него, ама това е... Те и от една кола нямат нужда реално и им е много скъпо да поддържат, но това е.. Confused

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 16:46 от Cabo San Lucas 40

# 507
Хората винаги предпочитат да имат. Трябва да ги удари по джоба, за да се откажат да имат. А някои инати или глупави, въпреки това няма да се откажат.

# 508
За портиера ще ти кажа. Защото иска да се чувства пълноценен. Колата щом му е голяма, вероятно му дава някакво самочувствие, и го кефи да я кара. Инак, ще е обикновен дърт човек, без деца, без внуци, заврян у тях си, работещ като портиер. Има и по-добри начини да се почувства все още пълноценен, но той си е избрал този.

# 509
С други думи си купува самочувствие. Типично за Ганьо. Ако му кажеш, ще се обиди Grinning

Общи условия

Активация на акаунт