Обсъждане на имотни обяви - 35

• 42 345
  • 796
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Честно казано и аз не знам каква е целта. Е няма да звъня да питам де Grinning

# 646
  • София
Само че, той щом не иска да си плати комисионната и е решил да мами, може и оглеждачът да бъде измамен. Или да му се плати колкото за едно кафе и разходка Simple Smile
Мисля, че е "брокер" и ще се опитва да краде клиенти.

# 647
Здравейте,

В момента сме на етап, в който сме решили, че е време за закупуване на собствено жилище в София и много ще сме благодарни за вашите съвети.
Накратко, бюджетът, който сме определили като приемлив за нас е 150 000 евро, като евентуално можем да го увеличим с 20-30 000 евро ако нещо наистина сметнем, че си заслужава. Една част от сумата ще е самоучастие, но за по-голямата част ще разчитаме на ипотечен кредит. Бихме желали апартаментът да се състои от три отделно обособени стаи - кухня с дневна и две отделни стаи или кухня, спалня и хол.  В момента живеем под наем в ж.к. Гоце Делчев и по принцип много ни харесват южните квартали, но сякаш за този бюджет няма да се впишем там? За другите квартали, изискването ни е в близост да има метро.
Предвид предоставената информация, вие кои квартали бихте ни препоръчали да следим като обяви за имоти?
Благодарим предварително Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 13:49 от Ivaila Sotirova 766651

# 648
Според мен панел/епк в Люлин или Надежда до метро са най-добрия избор, предвид, че искате отделна кухня за тези пари.

# 649
  • София
Парите не са чак толкова малко за двустаен.
Аз се повтарям и потретвам сигурно, но ако ще купувам дългосрочно за лично ползване, първо ми е качеството на строителството. Бих търсил добрите проекти по третия лъч - Левски Г, МС Хаджи Димитър, Мизия, Овча купел за да съм в хипотезата, че метрото е задължително.

# 650
Това по новите стандарти се води тристаен, а когато е старо строителство и кухнята е изнесена в хола дори брокерите масово го пишат тристаен, съответно се търсят пари като за тристаен, въпреки че в нот. акт пише друго. Аз бих огледала и Дружба, някои части ми допадат. Предпочитам я пред Люлин и Надежда.

# 651
Надценени са южните квартали. Доста съм живяла в Хиподрума, Красно село, Борово...ами все кална си ходех. За 15 мин. ходене до метрото и ставах леш есенно-зимния период. Преди пазара Красно село редовно се образува микроязовир когато вали, трябва да правиш такъв кръг, че 30 мин не можеш да минеш 300 м. Бъкстон или по дължината на Борис III посока Княжево бих проверила като някаква алтернатива. Иначе да, по линиите на метрото посока Север.

# 652
В Борово, Павлово, Бъкстон има обяви, които отговарят на търсенето - до ок. 180 хил., но са панел.

# 653
# 654
Oвча купел 2 или Горна баня около метрото има много НС тристайни в такъв бюджет, а е възможно и свободно паркиране за разлика от други квартали.
Определено бих погледнала и това ЕПК
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c171696783822597&slink=b3m3x8&f1=1

# 655
  • София
Oвча купел 2 или Горна баня около метрото има много НС тристайни в такъв бюджет, а е възможно и свободно паркиране за разлика от други квартали.
Определено бих погледнала и това ЕПК
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c171696783822597&slink=b3m3x8&f1=1
ЕПК на 5 етажа Thinking кой го знае това ЕПК какво е

# 656
Не бих взела решение без да погледна и него. В тези години имаше някои добри експериментални отклонения от тогавашните стандарти. Разпределенията, площта и обявеното му местоположение , както и размера на сградата определено заслужават човек да се поразходи и да поразпита наоколо.

# 657
ЕПК на 5 етажа Thinking кой го знае това ЕПК какво е
Е такова, като отсрещното:

Дадено е и разпределението - абсолютно същото като на панелка в Младост 3, в която живееха мои познати. Въобще не е 118 кв.м. а към 85. Панелките ги строяха по едни типови проекти, няколко десетки вида са общо за всички квартали, и всички градове.
Не че е лошо - за тия пари иначе само нещо на зелено, почваш да даваш сега пари, а влизаш след 2-3 години и почваш с ремонтите.
На мен ми се вижда приемлив вариант.

# 658
  • София
Коментирали сме и други нетипично ниски ЕПК от онези години, че и по-рано, да. Не помня къде, но сякаш около бул България.

# 659
Коментирали сме и други нетипично ниски ЕПК от онези години, че и по-рано, да. Не помня къде, но сякаш около бул България.

Точно по бул. България, както и в Хиподрума, близо до площад Ручей. Имаше и спор панел или ЕПК е това до Ручей, по това време в темата пишеше и строителен инженер, и други добре запознати потребители.

Иначе схемата от линка е типичен немски преход при панелка - имах познати в Младост-4 с такава.

Общи условия

Активация на акаунт