Обсъждане на имотни обяви - 35

• 41 770
  • 796
  •   1
Отговори
# 780
Не знам как може да харесате малък двустаен апартамент за тези пари, освен ако не сте собственик/агенция и да си промотирате обяватa Grinning (и да борите цената - колко да борите?). Над 4к евро/кв.м. на леко съмнително място за сграда '36 година. И 3к са много, но да кажем, че е по-приемливо. Едва ли ще бъдат смъкнати 100 кв. евро обаче.

# 781
Интересувам се от този имот, но ме притесняват цената. Според вас адекватна ли е на пазара? Плюсове, минуси които виждате? Благодаря предварително.
https://m.imot.bg/details/1b172351991765557
За мен минус е, че няма балкон. Но на партер дори и висок партер, май  е по-добре без балкон.Квадратурата си отговаря, като гледам. Направено е след основен ремонт, така, че, както казват понапудрено е да хваща око. "Раковски" е хубава улица, но и много дълга и не еднаква във всички участъци, що се отнася за живеене. Докато за "Симеон" малко ми е резервирано мнението. Скоро минах по нея, но в участъка около "М.Луиза", разходи се и ти. Откъм бул. "Левски" е по-добре,  разбира се.  Не е център, широк център по-скоро. Цената 4600 евро/м2 е много над това, което се предлага.

# 782
Интересувам се от този имот, но ме притесняват цената. Според вас адекватна ли е на пазара? Плюсове, минуси които виждате? Благодаря предварително.
https://m.imot.bg/details/1b172351991765557
Цената според мен е твърде завишена, дори ако допуснем, че първоначално са я обявили по-висока, за да има накъде да смъкват при преговори.

Мои близки купиха преди половин година апартамент за ремонт на Цар Иван Асен II в сграда отново от 30-те години на цена от 2700 евро на квадрат. Цената от тази обява не може да се оправдае нито с локация, нито с ремонт, нито с текущи нива на цени на пазара.

# 783
Все пак това е само двустаен!  Не може някак от него да изкараш като за тристаен, четиристаен, защото бил на Раковски.

И с тази брокерска фирма, умната, какво подписвате. Само с адвокат преговаряйте с тях.

# 784
Този апартамент си е изключително за Airbnb, много бюджетно е направен и цената му на квадрат за мен е неоправдана. Въобще не мога да разбера защо не скриват тези тръби на абсорбаторите, ужасно грозно е. Според мен шкафовете не в кухнята не са пуснати догоре, за да се пестят пари. Кухненската маса е някаква малка масичка за кафе. В спалнята над нощните шкафчета хубаво са пуснати пендели, много е модерно, но на абсолютно грешната височина. Нищо не се споменава за миялна и пералня, но предполагам има. За такава цена бих очаквала да е доста по-изпипано.

# 785
Мда, само за Airbnb става. Иначе за живеене не го виждам, иска си корекции за да стане прилично и цената става 300 000 евро. Ако някой ги има и толкова се чуди какво да ги прави...защо не.

# 786
За ЕрБНБ да дадеш 270к и то не в центъра на София... като че малко са хотелските стаи. Ние имаме корпоративни рейтове за Хилтън, Интерконтинентал (бившия Радисън) и други в София, като идват колеги командировка спят за 80-90 евро. В центъра, с рецепция, обслужване и всякакъв комфорт. И колко ще е някакво жилище в западналата част на Раковска - като цена и заетост?

В Източна Европа сме все пак, не в Лондон или Барселона. Ето как вървят сделките с хотели в Европа - една стая средно е 200к евро:

Има много сравними сделки - например тази година словашка фирма купи за 347 милиона портфолио от 8 хотела в Чехия, вкл. най-големия конгресен център в Прага:
https://cpipg.com/storage/app/uploads/public/65f/021/eb3/65f021e … 386f573130084.pdf
Това бяха към 2000 стаи, значи по 175к някъде на стая.
Ето това са хотелите на CPI:

Но някой иска да се конкурира с Мариота, с Холидей Ина и с Хилтъна - ще вложи 270к и ще печели повече от нощувки? Успех...

# 787
Ма то тези пари има в Докторски паметник. За около 300 може да се намери дори по-голям. Безумна е цената и то изключително много над средното за района. Това, че е ремонтиран не значи, че е ок - супер бюджетно е направен и всичко е за смяна, ако ще се живее там.

# 788
Ще се купи, но от човек, който тези пари не ги е изработил. Simple Smile

# 789
А представяте ли си какво е било преди ремонта?
Но, да, ще го купят, става за влизане за живеене. Има и хора, които не познават София.

# 790
  • София
Колко да е чудна локацията в тази част на Раковска? И аз идвах да напиша: на Докторски паметник ще намери човек за тези пари, че вероятно и с не толкова компромисен ремонт. Да не говорим, че е партер и без тераса. Огромно, нестимулиращо НЕ.

# 791
Има и хора, които не познават София.

Наистина е така. Когато някои твърдят, че тази част от София не е център.
Не е баш най-център, но е център още от време оно, когато дори долни Лозенец - около ВИАС например, са били още овощни градини.
https://stara-sofia.com/sofiamap1924.jpg
1924 г. - дебелата черна линия са строителните граници на София, със забележка - на български и френски, че "улиците в новоурегулираните части са безименни " Laughing Лозенец е с безименни улици, има и надпис " IV извън градска част ".

Ето и по-пригледно, не чак толкова старата 1934 г. - вижда се червеното - централна строителна зона, с основните булеварди. И забележете - Предградие Laughing Красно село, долу в ляво, само отбелязано, без нищо нищичко.
https://stara-sofia.com/sofiamap1934.jpg

Колкото и да се разширява центърът, не може да отиде в Манастирски ливади или Витоша не-знам-си-какво.

И по кадастър си е център, все още. По-хубава, по-централна или не толкова хубава, не толкова централна част, но все си е център.

Така че изразените мнения, че това въобще не е център, противоречат на обективната действителност. Може за някои Борово или Бояна да са център не само на София, но и на Вселената.

# 792
Е то "центъра" не е нужно да е географския център.
На Вашингтон например географския център е Капитолия (техния парламент), там се пресичат главните булеварди север-юг и изток-запад. Обаче веднага на изток, север и юг оттам живеят само черни и не ходят много хора, освен някакви туристи да се снимат.
А "центърът", където са заведения, ресторанти, алеи за разходка и т.н. е няколко километра на запад оттам, до реката (Потомак).
И в много други градове е така. В София според мен Витошка се води център - от единия край на Ларгото до другия край около НДК. А че Лъвов Мост може би е географския център, голяма работа.

# 793
Градовете се изменят. Понякога се разширяват много в определена посока. Построяват се нови неща, които променят малко движението на масите. Също може и части на център да западнат. 
Понятието център не винаги съвпада с географското понятие.
В центъра има важно сгради, финансови, административни, търговски, съд.

# 794
Училища и школи според мен да се изключат от уравнението на това жилище, в него няма място за семейство с деца. Дори за самотен родител с дете в долните класове е въпрос на 7-8 години това дете да има нужда от собствена територия, поне отделна стая. Съвсем отделно пък аз не разбирам каква работа има човек толкова в центъра че да държи да е там.

Общи условия

Активация на акаунт