Отговори
# 345
  • Варна
Според мен, всяко училище ще ги тълкува различно тези 5 дни, голяма каша става. А моята има изпит и на 24 и
как ще се извиняват тези отсъствия? Класната не можа да отговори, сигурно и за тях ще трябва да пиша бележка.
Имам отговор от класната, за седмицата с контролните, така се получило, защото са изтеглили изпитите по-назад в месеца. Е, ние какво сме виновни, нямам думи. Как другите училища, успяха да си наместят изходните, само нашите не ги интересува. Като за последно голяма патърдия ще вдигна, че ми писна вече от тях. Класната обеща да говори с учителите, ако може да изместят контролните, с една седмица, ама едва ли.

# 346
Пет дни наведнъж пише в наредбата, и аз не знам как да го разбирам.

най-много 5 дни наведнъж. Т.е. не се разрешават 6 и повече дни наведнъж да отсъстват по семейни причини.

# 347
Е, добре, де, а ако оставиш 1 ден неизвинени, какво? Ще те изгонят ли? Хич не ми се вярва.

# 348
Е, добре, де, а ако оставиш 1 ден неизвинени, какво? Ще те изгонят ли? Хич не ми се вярва.
Няма, даже може и да не получи пълен брой отсъствия. Накрая на годината на никой не му се занимава и с това, като гледам болничния от миналата седмица какво извини.

# 349
Аз пуснах от 12 до 20 и според мен не се получават повече от пет дни наведнъж заради НВО на 19.06. Днес ще ходи да я входира и ще пиша, ако я върнат.

# 350
  • София
Само по себе си не е проблем, че НВО по Бел участва в балообразуването. Въпросът е, че то се превръща в решаващо за математическите паралелки...
То и с математиката е така за останалите, че даже Х 2. Bowtie Аз близо 50 г. си живея само с една взета висша математика, ама с правописни грешки на майчиния език, трудно бих се котирала на трудовия пазар (най-малко).

# 351
  • European Union
Вече не е необходимо тези бележки да се входират. Входираха се, когато бяха за директор. Но всяко училище си измисля собствени правила.

Дните от 12 до 20 не могат да се пуснат с една бележка. Могат да се пуснат с една бележка от 12 до 18 и с втора бележка за 20.

# 352
Само по себе си не е проблем, че НВО по Бел участва в балообразуването. Въпросът е, че то се превръща в решаващо за математическите паралелки...
То и с математиката е така за останалите, че даже Х 2. Bowtie Аз близо 50 г. си живея само с една взета висша математика, ама с правописни грешки на майчиния език, трудно бих се котирала на трудовия пазар (най-малко).
Нека да знаят български, силно подкрепям. Но да сложат и някоя олимпиада или състезание, за да ги подберат/ разслоят по-добре. След 4 клас може, след 7 - не може.

# 353
Вече не е необходимо тези бележки да се входират. Входираха се, когато бяха за директор. Но всяко училище си измисля собствени правила.

Дните от 12 до 20 не могат да се пуснат с една бележка. Могат да се пуснат с една бележка от 12 до 18 и с втора бележка за 20.
А какво се правят, ако не се входират? Бланката на сайта на училището е до директор и има място за входящ номер

# 354
  • София
Вече бележките са до класния ръководител. Явно бланката в сайта на училището ви е старата. Наистина е трябвало да пуснете от 12 до 18 и отделна за 20,06. Така със сигурност не са повече от 5 дни наведнъж.
Кога тези от МОН ще започнат да си пишат наредбите както трябва? Все има нещо, което трябва да се тълкува. Като пълномощното за записване - препоръчително е да е от двамата родители. Няма такова положение в наредбите, или е задължително, или не е.

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 15:03 от Ahoney

# 355
  • Пловдив
Аз пуснах от 12 до 20 и според мен не се получават повече от пет дни наведнъж заради НВО на 19.06. Днес ще ходи да я входира и ще пиша, ако я върнат.

Amelin , моля те пиши при всички случаи какво са казали на детето от училище като е занесло бележката.

# 356
А моята има изпит и на 24 и как ще се извиняват тези отсъствия?

тъй като този изпит ще се нанесе в служебната бележка, в която се нанасят НВОтата, на които се явява детето, би трябвало отсъствията да се извинят по тази линия.

Ние  заявленията за дни по семейни причини ги изпращаме попълнени в бланка само до класната в Школо.

При моята на 13 и 14 всъщност ще има официални консултации там, където ще кандидатства, но се съмнявам да издадат извинтелна бележка по тази причина.

# 357
  • Варна
Пет дни на куп, аз го тълкувам като пет поредни, непрекъснати от събота/неделя или явяване на НВО. Но това са си моите размисли.

# 358

Amelin , моля те пиши при всички случаи какво са казали на детето от училище като е занесло бележката.
Не е минало, ще търся новата бланка някъде на сайта им и ще разделя отсъствията за 6 дни в две заявления

# 359

2023 на ДЗИ БЕЛ класацията се оглавява от СМГ. Мисля, това е показателно, че високото ниво на владеене на българския език е стандарт в добрите училища, пък били те и математически.
За миналата година ДЗИ по Бел на първо място е НЕГ Константин Гълъбов, или първа немска, на второ място е испанската гимназия и след това е СМГ

Общи условия

Активация на акаунт