Препоръчано и изпробвано от магазини dm - тема 22

• 58 937
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
  • пустинята Гоби
По принцип има домашни маски за коса с ракия. Естествено не иде реч да си изсипеш ракията на цялата глава. Та, ако скалпът и косата позволяват, не е необичайно да се ползват етеричните масла в маски за коса. Всеки може сам да прочете и да реши за себе си, какви са тези масла и какво е приложението им.

# 241
  • Somewhere far away
От устройствата против комари кое е най изгодното и най лесно за ползване? От кое сте доволни

# 242
  • Варна
Момичета, стигнах до извода, че трябва да ходя на плаж с коса вързана на кок. Моля препоръчайте ми какво и от къде да си купя за да мога да се връзвам по този начин?
Ако препоръчате и техника как да го правя ще съм още по-благодарна. В момента косата ми е на плитка, но освен да се маже със слънцезащитното ми масло на гърба, друго не прави.
Благодаря ви предварително 💐💐💐
не знам защо си решила така, но да знаеш за скалпа не е ок да е постоянно опъната косата на кок. Може леко и небрежно да я вържеш и подпъхнеш в шапкакапела.
Иначе за кок аз ползвам това. С гъбите така и не се научих, с това става за секунди.  Обичайно ходя и с небрежен разрошен кок, без приставки.

Иначе за масло за коса ползвам това. Стоя с часове с него.

# 243
От устройствата против комари кое е най изгодното и най лесно за ползване? От кое сте доволни
Трябва ли да е нещо от ДМ? Аз в момента съм с някакво китайско ултразвуково от SheIn, като изгодност няма какво да го бие при положение че бяха 4бр за под 15лв Grinning
У нас по магазините май основно на Чико съм виждала ултразвукови, тях ги има и в някои аптеки, не мисля че ги има в ДМ. По-скъпи са естествено, а и ти трябва от тях по едно във сяка стая, но го включваш и забравяш, там нямаш консумативи като разход плюс следене и не дишаш химия.

# 244
  • Варна
Аз имам 2 машинки на Bros. Но рядко ги ползвам- предубедена съм, че са отровни. Лятото сме на климатици, не отварям, че нямаме комарници.

# 245
  • Somewhere far away
Трябва ли да е нещо от ДМ? Аз в момента съм с някакво китайско ултразвуково от SheIn, като изгодност няма какво да го бие при положение че бяха 4бр за под 15лв Grinning
У нас по магазините май основно на Чико съм виждала ултразвукови, тях ги има и в някои аптеки, не мисля че ги има в ДМ. По-скъпи са естествено, а и ти трябва от тях по едно във сяка стая, но го включваш и забравяш, там нямаш консумативи като разход плюс следене и не дишаш химия.
ясно мерси! А от къде се купуват тези ултразвукови чудеса?

# 246
Е аз написах... в момента аз и майка ми сме с такива от SHEIN, тези на Чико съм виждала в Ремедиум май, в Хиполенд, има ги и по други места със сигурност, просто не точно в ДМ.
Затова и питах нещо изрично от ДМ ли се търси, с оглед на това в коя тема пишем.

# 247
  • Somewhere far away
Е аз написах... в момента аз и майка ми сме с такива от SHEIN, тези на Чико съм виждала в Ремедиум май, в Хиполенд, има ги и по други места със сигурност, просто не точно в ДМ.
Затова и питах нещо изрично от ДМ ли се търси, с оглед на това в коя тема пишем.
малко офтопик но мажно ми е. Сайта ли се казва shein или самото устройство, това не разбирам

# 248
Платформа за продажби е, като Тему и Алиекспрес, сигурна съм че в тези двете също би имало такива уреди. Има сайт с това име, имат и приложение за телефон. Доставят за около 2 седмици, плюс/минус някой ден там.

# 249
  • Бургас
Е как спирт, точно пък това не ми се вярва. Спиртен извлек е едно, а етерично масло е съвсем друго.

Етерите са химични вещества с много близка структура до алкохолите. Не случайно етеричните масла се разтварят в алкохол/спирт, а не във вода.

Последна редакция: сб, 15 юни 2024, 15:00 от Irene Adler

# 250
Всички масла се разтварят в спирт а не вода, не само етеричните... по тая логика и базовите ли са вредни?
Нещо ми убягва в цялата работа, като аз и лъжица-две алкохол съм слагала в маска за коса де, така че и поначало не го считам за някакво бедствие.

# 251
  • Бургас
Не съм казала, че са вредни. Просто съдържат голям процент алкохол, което за някои коси и кожи е много изсушаващо.
Ето една примерна таблица кое какъв алкохол и колко съдържа.

# 252
  • пустинята Гоби
Каза, че не стават за маски, а то на самото масло пише, че е за това. Съдържат много спирт, но са малка част от маската, говорим за капки, не за лъжици от него. Пък който се притеснява, слага си зехтин и толкова.

# 253
Ултразвукови машинки имам от Кауфл. 2 бр по 5 лева всяка. Работят. Не винаги ги има обаче. Аз си ги взех преди 2 години.

# 254
В Кауфланд са някакви инцидентно, преди години имах точно от там първите ми, пак бяха 2 в комплект. Ако не бърза човек, си струва да ги дебне и чака, но той сезонът на комарите си започна вече.

Аз пак да питам, тези алкохоли в етеричните масла колко са в количество от няколко капки, разпределени в цялата маска че да пречат на някого точно с това? Да, могат да дразнят скалпа наистина, но то е понеже са много концентрирани, те и затова се слагат по малко в общото.

Общи условия

Активация на акаунт