Препоръчано и изпробвано от магазини dm - тема 22

• 58 898
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
Как да участвам в бебешката томбола?

# 226
# 227
  • Deutschland
Маска и балсам слагам само в краищата,иначе ми се омазнява скалпа.Само когато е пре-уош тогава слагам и в корените.

Т.е., слагате маска и балсам, преди да си измиете косата?

Това е пре- уош. Така примерно аз хабя маски, които не съм харесала за след шампоан. С пре- уоша ефекта е по-добър.

# 228
  • При децата ми
Маска и балсам слагам само в краищата,иначе ми се омазнява скалпа.Само когато е пре-уош тогава слагам и в корените.

Т.е., слагате маска и балсам, преди да си измиете косата?

Това е пре- уош. Така примерно аз хабя маски, които не съм харесала за след шампоан. С пре- уоша ефекта е по-добър.

Ясно, а колко време стоите с маската или балсама? Масла някакви може ли да се ползват така? Имам предвид бадемово, масло от жожоба и т.н...?

# 229
  • пустинята Гоби
Могат естествено. Едно време си правех домашни маски за коса с всякакви масла, яйце, мляко, мед и каквото там друго е удачно да се добави, но вече нямам нерви.

# 230
  • Deutschland
Хриспа, колкото желаеш. Може и два часа, а някои и спят омазани. Когато съм в МЦ косата ми е още по - суха, тогава слагам кокосово или бадемово масло или каквото имам в момента. Маска + капки масло.

# 231
Скрит текст:
Да споделя с вас. Намерих капки от масло на розмарин.
Използват се за косопад и растеж на косата. Добавят се към шампоана около 5 капки.
Някой да е ползвал?
Тъй като имам обилен косопад надявам се ,че ще подействат и ще има ефект от тях.
От 2 години ги ползвам и съм мноооооооогоооо доволна. Ме ги добавям в шампоана обаче. Правя си маска преди къпане, като ги смесвам с друго масло. При боядисване, също слагам в боята от тази смес.

Бихте ли казали с какви други масла ги смесвате?
Смесвам с черно ямайско рициново или с обикновено рициново.

# 232
  • София
Ако са само базови масла - спала съм и цяла нощ (тогава се изрусявах с блондор и косата ми беше ужасно суха, не помня какви точно масла ползвах - от типа на бадемово, жожоба + тривитаминол добавях).
Обаче!, ако има етерични масла не стойте твърде дълго!!! Много харесвам етеричните масла, но след един тежък косопад мноооого внимавам да не си раздразня скалпа. Та, моят съвет е с найлонова шапка 15 минути, макс. 30. Ако няма щипане, парене може и до 1 час.

# 233
Искам да си купя от био овесените продукти. Може ли някой, който ги ползва, да сподели кое препоръчва и вкусни ли са

# 234
Аз харесвам бариста овесеното мляко и овесеното брашно, овесените барчета и овесените ядки са като всички други на пазара, не виждам разлика.

# 235
  • Бургас
Обаче!, ако има етерични масла не стойте твърде дълго!!! Много харесвам етеричните масла, но след един тежък косопад мноооого внимавам да не си раздразня скалпа. Та, моят съвет е с найлонова шапка 15 минути, макс. 30. Ако няма щипане, парене може и до 1 час.

Няма логика да се прави маска с етерично масло. То е на базата на спирт. Не е ОК да си мажеш със спирт косата. Етеричните се ползват за други неща. За косата трябва да са мазни/базови. То всъщност тези, които се правят в България повечето са доста разредени.

# 236
Момичета, стигнах до извода, че трябва да ходя на плаж с коса вързана на кок. Моля препоръчайте ми какво и от къде да си купя за да мога да се връзвам по този начин?
Ако препоръчате и техника как да го правя ще съм още по-благодарна. В момента косата ми е на плитка, но освен да се маже със слънцезащитното ми масло на гърба, друго не прави.
Благодаря ви предварително 💐💐💐

# 237
Момичета, стигнах до извода, че трябва да ходя на плаж с коса вързана на кок. Моля препоръчайте ми какво и от къде да си купя за да мога да се връзвам по този начин?
Ако препоръчате и техника как да го правя ще съм още по-благодарна. В момента косата ми е на плитка, но освен да се маже със слънцезащитното ми масло на гърба, друго не прави.
Благодаря ви предварително 💐💐💐
Ето с това нещо лесно се прави кок и седи добре.
Силиконов уред за кок https://m.bazar.bg/obiava-12342417/silikonov-ured-za-kok
 И в DM ги има във няколко варианта - от пластмаса, тел с дунапрен/плат. В Тему и Алиекспрес също.

# 238
Няма логика да се прави маска с етерично масло. То е на базата на спирт. Не е ОК да си мажеш със спирт косата. Етеричните се ползват за други неща. За косата трябва да са мазни/базови. То всъщност тези, които се правят в България повечето са доста разредени.
Е как спирт, точно пък това не ми се вярва. Спиртен извлек е едно, а етерично масло е съвсем друго.
Което не отменя факта че са силни и лесно раздразват кожата ако не се внимава.
Редовно си слагам в къната като си оцветявам косата по няколко капки етерично масло, основно заради аромата му. Стоя по 3 часа че съм и с доста побелели коси вече. Но то е няколко капки разредени в цялата смес, също както и ако се сложат в базово масло или се смесят с друга маска. Няма нищо общо с това да се сложи направо на кожата. Не мисля и че някой го прави това.

# 239
"Етеричните масла са подходящи за ароматерапия, за арома лампи и дифузери. Леки като текстура, със силен аромат. Тъй като са много концентрирани се разреждат в базово масло при употреба."

В ДМ има  гъба за кок, ето как се ползва, многи е лесно.

Общи условия

Активация на акаунт