Бързи въпроси и отговори деца -7

• 26 944
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,
Някой да препоръча добър детски ортодонт.
Едното зъбче е поникнало много навътре (от предните), защото млечния падна по-късно.
Сега е все едно на втора редица.
Записах час в ЕО Дент почти за след месец Sad.

# 511
При моето дете се получи същото с един зъб, защото порасна преди да падне млечния.Поразклатихме го,за да падне по-бързо и след известно време новото зъбче се намести и вече си е добре.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 15:15 от Bqloto

# 512
При моето дете се получи същото с един зъб, защото порасна преди да падне млечния.Поразклатихме го,за да падне по-бързо и след известно време новото зъбче се намести и вече си е добре.
И ние го извадихме, но е доста далече(назад) и въобще не отива напред?!

# 513
Дайте му малко време и ако след месец няма промяна си направете консултацията.

# 514
Дайте му малко време и ако след месец няма промяна си направете консултацията.
Да, благодаря!
Успях днес да го заведа детето все пак в ЕО ДЕНТ за консултация.
Казаха да не се притеснявам и да си изчакаме часа и  при ортодонта.
По между другото ми направи воечатление, че ни накараха да попълним някакъв картон с данни и въпросник  за детето и информирано съгласие.
Някой попълвал ли е такъв картон в ЕО дент?

# 515
в ео дент и аз съм попълвала за детето. съвсем нормално е. така имат основни данни за пациента вместо всеки път да разпитват.

# 516
Момичета, чували ле сте ларингит да се лекува с кортизон? Не живея в България и много често тук когато детето има ларингит ми изписват ибупрофен и супозитории кортизон. Знам, че кортизонът не е съвсем безобиден. Много ми е странно, като дете не съм лекувана с кортизон за инфекция на гърлото.

# 517
  • Пловдив
Да, с това се лекува. Той е кортикостероид, които помага да спадне отока на ларинкса, който предизвиква кашлицата. В България се лекува с инхалации с пулмикорт, което е подобно.

# 518
  • София
В началото на септември точно ларингит с пулмикорт лекувахме. Имаме познати, на които децата бяха месец на терапия с него. При един познат кортикостероидите доведоха до много излишни кг, но той беше месеци наред на терапия. И аз не съм фен, но щом помага давам (засега 2 пъти за 4 години).

# 519
А супозитории в дупето дават ли?

# 520
Момичета, чували ле сте ларингит да се лекува с кортизон? Не живея в България и много често тук когато детето има ларингит ми изписват ибупрофен и супозитории кортизон. Знам, че кортизонът не е съвсем безобиден. Много ми е странно, като дете не съм лекувана с кортизон за инфекция на гърлото.
Чувала съм, да. Особено ако е на алергична основа. Мой роднина цяла зима влачи ларингит с кашлица, докато не установиха, че има студова алергия и през студените месеци е на кортизонови препарати.

# 521

Ние също не сме в България и педиатърката тук ми е дала такива свещички. Малкият два пъти е правил спазъм, наричат го псевдо круп. До колко е безобиден.. колкото всяка друга терапия/лекарство. Пък и се дава еднократно, или максимум в два последователни дни.

# 522
в ео дент и аз съм попълвала за детето. съвсем нормално е. така имат основни данни за пациента вместо всеки път да разпитват.
Благодаря!

# 523
  • до най-прекрасния мъж
И моето дете го лекуваха с Пулмикорт при стартиращ ларингит. За пет дни се възстанови. Но й пуснаха ПКК и ЦРП преди това, за да са сигурни, че е вирусно. То реално на ларингса няма много какво друго да се направи. Или поне нашата педиатърка и дежурната, при която ходихме, така ни обясниха.

# 524
Може ли да ми припомните как се редуваха Нурофен, Парацетамол и Диалгин?

Общи условия

Активация на акаунт