Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 85

• 28 894
  • 786
  •   1
Отговори
# 180
Имам естествено раждане на близнаци преди доста години. Сега съм на 38 г. и бременна. Успяхте да ме разсмеете! Всяко нормално раждане може да премине в операция. С това ме запознаха още на първото раждане. Имаше риск вторият близнак да се роди с операция, ако настъпи усложнение.
Към днешна дата (в 21 г.с.) никой не е говорил за операция. С немалък диоптър съм, но физически се чувствам добре. За мен това е най-добрият начин за раждане. По-бързо възтановяване, без сраствания. И се надявам всичко да протече добре.
По какъвто и начин да родите, важното е с рожбата ви да сте живи и здрави!

# 181
Здравейте
Дами
Извинявам се ако въпросът не е за тук.
Но искам да попитам, понеже съм бременна и в нашия край, както и в нашето семейство немога да кажа че се спазва строго или нещо такова. Но аз лично съм и по-емоционална, та става въпрос че дядо ми почина, и роднините ми ме посъветваха катп съм бременна да не ходя на погребение и т.н. Та въпросът ми е понеже скоро трябваше да има рожден ден, може ли просто да отида и да му запаля свещ за да почива в мир. Моля някоя дама ако е имала подобен казус през бременността да сподели.

Аз отидох на погребението на баба ми.
Смъртта и раждането са двете страни на една и съща монета, минаваме през едното, ще минем през другото. И двете ми деца (под 3 и под 1 г.) са идвали с мен на гробищата. Не виждам нищо страшно и тревожно в погребенията. Мъката е в сърцето.

# 182
Енергията е различна. Затова избягвам. Отделно всичката натрупана болка по подобни места.

# 183
На 33 стара?
На 41 родих. Имах всички показания за нормално раждане, просто предпочетох секцио по причини нямащи нищо общо с възрастта.

# 184
Божееее, на 33 стара за естествено раждане. Кой Ви го каза? Не ходете повече при този лекар.

# 185
И аз не разбирам защо жени между 30 и 35 ги отписват вече съвсем от естествено раждане, щом нямат някакви придружаващи рискове. Рисковото е над 35-36, като и след това не е невъзможно да родиш нормално. Сетих се как един гинеколог пренебрежително ми обясни, че жените са направени да раждат между 20 и 25 и от там - нататък вече било изгубена кауза 😒

# 186
Всичко е строго индивидуално, но наистина на 20-30г е по-леко (лесно) да е бременна жената и да ражда. И пак зависи от много неща.

# 187
Здравейте, родих преди 5 месеца, но имах цикъл само веднъж и оттогава нищо. Този месец ми зацапа кафяви точно един ден и край. Не кърмя. Не знам къде да попитам, тук всички сме раждали и затова моля някой,ако му се е случвало да каже нормално ли е все още да нямам редовен цикъл и как така веднъж дойде, пък после не .. мислех, че веднъж почне ли, ще си идва вече...

# 188
Това на колко си няма никакво значение за това колко бързо или лесно ще родиш. Satisfied Всичко зависи от индивидуалната предразположеност на тялото да се справи с това, при равни други условия.
Как е разположено бебето, твоята нагласа, усилия, знания, акушерски умения и т.н.

Нито на 25 е по - лесно да родиш от на 30. Нито пък е рисково след 35 да родиш нормално. Не знам кой ви ги говори тези неща, но няма подобни доказани факти и са чисти бабини деветини.
Нека правим разлика между предразположеност след дадена възраст за развитие на бебета със синдроми от това кой как може да роди.

В България лекарите много обичат да си решават проблема с раждащите жени под формата на 30 минутно секцио, вместо да чакат някой по 20-24 часа да роди. Както и повечето вече все по - често си признават, просто не им се занимава. Пък нека си измислят всевъзможни медицински причини, възрасти, разположение на луната, зодиите и т.н.

# 189
Каза ми го гинеколог, но да кажем от онези тип соц специалистите. На дъщеря му и прави секцио, като роди, защото е на моята възраст и е "стара".
Успокоихте ме. Имам силен интерес към зебрите. Направо, като разгледах страницата сякаш открих моето нещо, усетих си го. Аз съм за всимко, което е най-близко до природата, а женското тяло е направено така, че да бебето да се роди само, без разните съвременни глупости (разбира се, ако няма усложнения). А как мога да се запиша при зебрите? Да отида на консултация, групово събитие?

# 190
Бога ми! Та ние сме направени за раждане. Sunglasses
За да не е спам - на 33 и 37 години, естествено раждане и двата пъти. Първото ми дете се роди за 6 часа, второто за 3. Сестра ми е от раждащите 24+ часа. Физиология Smirk

# 191
Можеш да се запишеш за консултация с тях директно. Имат контакти в сайта им.
Препоръчвам ти да отидеш на отворените им врати или на курса им за раждане - по принцип ги правят веднъж месечно, като сега с летните месеци може да има някаква почивка.

Каза ми го гинеколог, но да кажем от онези тип соц специалистите. На дъщеря му и прави секцио, като роди, защото е на моята възраст и е "стара".
Успокоихте ме. Имам силен интерес към зебрите. Направо, като разгледах страницата сякаш открих моето нещо, усетих си го. Аз съм за всимко, което е най-близко до природата, а женското тяло е направено така, че да бебето да се роди само, без разните съвременни глупости (разбира се, ако няма усложнения). А как мога да се запиша при зебрите? Да отида на консултация, групово събитие?

# 192
  • Варна
Кога започвате да мажете корема да няма стрии и с какво? Някой от опит да каже.

# 193
Аз почнах, като ми подариха някакви кремчета някъде към 14-15 гс. Дали има полза не мога да кажа още, но стриите са основно генетични и в общи линии мазането е просто за наше си успокоение, дали прави нещо не е много ясно.

# 194
  • Варна
Знам, знам, но все пак питам. От кога и какво да е ☺

Общи условия

Активация на акаунт