Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 85

• 28 901
  • 786
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте
Дами
Извинявам се ако въпросът не е за тук.
Но искам да попитам, понеже съм бременна и в нашия край, както и в нашето семейство немога да кажа че се спазва строго или нещо такова. Но аз лично съм и по-емоционална, та става въпрос че дядо ми почина, и роднините ми ме посъветваха катп съм бременна да не ходя на погребение и т.н. Та въпросът ми е понеже скоро трябваше да има рожден ден, може ли просто да отида и да му запаля свещ за да почива в мир. Моля някоя дама ако е имала подобен казус през бременността да сподели.

# 166
Моята баба също почина преди 3 месеца и не ходих на погребението. Моя позната като почина баба й, държеше да отиде, въпреки бременността си. За това мисля, че това е въпрос на лична преценка. Аз за себе си реших, че няма да отида на погребението, защото щях много да се разстроя. Аз бях разстроена и в момента също като се сетя, но не исках да причинявам още по-голяма емоция на бебето си, защото когато си там, виждаш разстроените близки… и всичко на живо е по-силно. А, свещичка винаги можеш по всяко време да запалиш.

# 167
  • София
Аз не отидох на погребението на вуйчо си, защото нямаше да издържа психически.
Свещички можете да палите, и на гроба, и в църква.

# 168
Здравейте!
Купих си днес студен чай с ягода и алое. Преполових го и осъзнах че всъщност в напитката има и екстракт от зелен чай, а доколкото знам той не бива да се приема по време на бременност. Реално причината да не бива да се консумира е кофеинът, който се съдържа в зеленият чай, така че се надявам да не съм си навредила. В състава на напитката пише, че екстрактът е 0.12% но все пак малко се притесних. Имате ли опит със зелен чай? Едва ли от 200 мл нещо ще се случи, но все пак реших да се допитам и до вас.

До 200 мг кофеин на ден може, едва ли в този чай е имало повече. Не се шашкайте, кофеинът не е като алкохола

# 169
Аз държа на емоционалното си здраве. Излязох разстроена от храм в Италия, че имаше мощи на светец и стотици се бяха събрали да се молят за какво ли не и това много ми въздейства в отрицателен аспект. Мъжът ми ме видя как слязох по стълбите усмихната и разтреперана се заизкачвах по обратния път с него. Едва си поемах дъх по стълбите. Нямах търпение да се отдалеча. Не си помислям дори за погребение. Бих отказала. В църква ходя редовно и там има къде да запалите свещ за душата на покойника.

Бял, зелен, черен чай - имат кофеин и таин. Полезни са, но не по време на бременността. В същото време еднократен прием няма толкова да се отрази на организма ви. Стресът, че сте го изпили повече ви вреди. Успокойте се!

# 170
Благодаря, дами!

# 171
Кофеинът не е забранен по време на бременност, просто е нужно да се ограничи. Може да се пие чай, просто не в огромни количества

# 172
Здравейте и от мен момичета. Аз съм съвсем ранна бременност, 5 г.с., днес видяхме сакчето (още няма ембрионче). Живи и здрави всичко да е наред, искам да се следя при д-р Нели Честименова. Тя мисля, че прави раждания в Св.София (всъщност, не я питах дали прави раждания, но май прави). Дали има някой, който се следи при нея? И също и - какво е мнението ви за раждане в Св.София на бул.България. Знам, че е още рано, но искам АГ, който ме следи, да извърши и раждането ми, а в момента трябва да избера АГ специалист и съответно проверявам и болницата, в която работи. Благодаря и лека бременност на всички! Heart

Относно мнението за кофеина- аз си пия две кафета на ден и Честименова каза, че е ок, стига да се чувствам добре. За погребение - не бих отишла бременна

# 173
КРР, има тема за тази болница, виж я.
Там работи акушерска практика Зебра, ако имаш интерес към естествено раждане, водено от акушерки и спазване на модерните препоръки, като кожа в кожа, отложено клампиране, водно раждане и тн. Също така е една от малкото болници, където има VIP стаи, където може да сте с бебето и таткото през целия престой.

# 174
Аборта го направих на 6ти миналия месец. Полов незащитен акт имахме на 25ти. Аборта е без кюртаж във втори месец и да изчаках само цикъла след аборта.

Направих ЧХГ, вече са се минали 35 дни от аборта, мисля, че наистина съм бременна. Стойностите са 67. Вие как мислите? В четвъртък ще повторя теста.

# 175
Резултатът показва наличие на бременност. Пожелавам ти добро удвояване след 48 часа и една лека бременност!

# 176
Там работи акушерска практика Зебра, ако имаш интерес към естествено раждане, водено от акушерки и спазване на модерните препоръки, като кожа в кожа, отложено клампиране, водно раждане и тн. Също така е една от малкото болници, където има VIP стаи, където може да сте с бебето и таткото през целия престой.
Много благодаря за информацията! Имам интерес към естествено раждане, вкл.водно такова. Само че, все повече хора ми казват, че вече съм "стара" за естествено раждане и няма да стане. Ще родя на 33 години. Първа бременност. Дали наистина е така?

# 177
Много благодаря за информацията! Имам интерес към естествено раждане, вкл.водно такова. Само че, все повече хора ми казват, че вече съм "стара" за естествено раждане и няма да стане. Ще родя на 33 години. Първа бременност. Дали наистина е така?

Не знам кой ти ги говори тези глупости, но не го слушай! И аз съм първескиня на 33 и изобщо не съм “стара”. Времената са различни, средната възраст за първо дете в цивилизования свят вече е >30г. Дали ще стане естествено или не изобщо ама изобщо няма никаква връзка с възрастта.
Ако имаш интерес към раждане със Зебрите, можеш да ги следиш във фейсбук, доста са активни, имат всеки месец курс за подготовка за раждане, както и ден на отворените врати.

# 178
Не, разбира се! Само те шашкат с общи приказки Joy
Аз също съм първескиня на 33 години

# 179
  • Варна
Аз какво да кажа на 37 😁

Общи условия

Активация на акаунт