Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 85

• 28 614
  • 786
  •   1
Отговори
# 150
Лягате да лежите и утрогестан задължително и но шпа. Дано всичко е наред!

# 151
Здравейте, вчера бях на втора фетална морфология 19+5 седм, лекаря не каза да има нещо притеснително, но на флашката която ми даде забелязах, че cereb (hill) e 6%  и е в края на едната граница, някой имал ли е подобни резултати и знае ли какво означават (аз в понеделник разбира се, ще попитам отново доктора)

Може би щеше да каже, ако има нещо притеснително. Честно казано не знам какви са нормалните стойности на тези показатели. Вас Ви притеснява, че този показател отговаря на по-малко седмици ли?

Здравейте! Пак съм аз. Днес започна леко кафяво течение, което изобщо не ми харесва. Дори мисля, че е причината за аборта ми. Ако съм бременна в момента съм в доста малка седмица и няма да се види. Какво да правя? Гинеколожката ми каза утрогестан, но миналия път нямаше ефект..

Най-честата причина за кървене е отлепяне. За това освен Утрогестан, май няма много какво да се направи. Лежане и това е.
Сега се сещам, че аз имах полип и от него кървях два пъти. Обаче моя полип беше в началото на шийката и не беше опасен за бебето, защото е далеч. Чувала съм, че полипи на матката са опасни за бебето. Може и това да е причина за предния аборт. Само си гадая и предполагам. Правили ли сте си скоро цитонамазка и колпоскопия?

# 152
Скоро чак не. Може би преди около година, ако не и повече. Колоноскопия никога пък не съм, но съм посещавала гинеколози, не би ли трябвало да се види, ако има подобен проблем? Иначе последния път, в който ми правиха цитонамазка всичко беше наред, но пак казвам беше отдавна

# 153
А, сега не Ви ли пуснаха? Поне с предната бременност? Тя до колкото помня е била скоро. Говоря за цитонамазка. На мен ми пуснаха около 12-14 седмица, не помня с точност, но се препоръчва до 20-та седмица, ако се прави.

# 154
Нищо не са ми пускали, от града, от който съм почти няма специалисти.. казаха ми единствено при следваща бременност пия и нещо за разреждане на кръвта. Изследвания единствено кръвни са ми правили като дори не ми показаха резултатите 😀

# 155
Ужас. Лекарства за разреждане на кръвта се пият (мисля) при тромбофилия. Но тя се изследва с тестове. Не бих желала да пия, каквото и да е, ако не е доказано, че ми е нужно. Дори и да е безвредно. Иначе тромбофилията е една от основните причини за аборт. Кой по-голям град Ви е в близост? Съветвам Ви да потърсите специалист, който би Ви обърнал по-голямо внимание. Ако имате тромбофилия, може да родите, но е хубаво да се приемат лекарства и това да се наблюдава, за да няма повторен аборт.

# 156
Първо истинската тромбофилия е доста по-рядко срещана от масово мнението тук. 90% от населението има някакви нискорискови мутации, които при определени хора уж малко увеличават иначе много ниския риск от тромбофилия и затова масово АГ се презастраховат и изписват терапия с НМХ. Второ, тромбофилията (истинската!) може да доведе до аборт, но в доста по-късна седмица. Огромната част от спонтанните аборти до 10-12 гс са заради генетични дефекти и други несъвместими с живота аномалии. Колкото и Утрогестан да слагате, ако ембрионът е дефектен, тялото ви ще го отхвърли, само ще забавите този естествен процес на изчистване. Разбира се, има и редки случаи, при които има недостиг на прогестерон и затова е необходимо да се приема, но затова си има изследвания. И лекари да преценят дали се касае за дефицит на прогестерон.

# 157
Здравейте! Пак съм аз. Днес започна леко кафяво течение, което изобщо не ми харесва. Дори мисля, че е причината за аборта ми. Ако съм бременна в момента съм в доста малка седмица и няма да се види. Какво да правя? Гинеколожката ми каза утрогестан, но миналия път нямаше ефект..

Пускате кръвен тест и прогестерон в една и съща лаборатория през 48 ч. Ако се увеличава има шанс да е нова бременност, ако пада значи или още се чисти старата, или е биохимична, или най-вероятно не сте бременна, а ви идва цикъла. Прогестерон да се изписва ей така, без никакво доказателство, че има бременност или че е нисък, е просто безумно. Ако е биохимична и тялото я отхвърля прогестерона само ще забави нещата, но няма да помогне. При биохимичната бременност ЧХГ и прогестерона са ниски и падат, когато стигнат най-ниските нива започва кървене.

# 158
При моята биохимична бременност нивото на прогестерон беше високо, поради допълнителните медикаменти. В момента, в който ги спрях цикълът настъпи до 1-2 дни.
Аз съм с високорискови мутации за тромбофилия и съм на инжекции за нея. Дали трябва или не да бъдете на определени лекарства го преценява хематолог след като има резултати от тест за тромбофилия и се знае има ли мутации и т.н.
Много често се подценява от доктори и последиците са жестоки. Рискът е реален за майката и бебето.
Аз се консултирам със специалисти online много често. Използвам приложението Healee. Така не ми се налага да пътувам 800 км за преглед и да загубя цял ден в чакане пред кабинета и път.

# 159
Мисля, че за различните показатели е индивидуално кои трябва да са на горна и кои на долна. Ето пример от моята. Не я сравнявай, защото е в 24-та седмица. Според мен лекаря щеше да каже, ако има някакъв проблем. Все пак може да се отиде и на второ мнение за спокойствие.

# 160
Здравейте!
Купих си днес студен чай с ягода и алое. Преполових го и осъзнах че всъщност в напитката има и екстракт от зелен чай, а доколкото знам той не бива да се приема по време на бременност. Реално причината да не бива да се консумира е кофеинът, който се съдържа в зеленият чай, така че се надявам да не съм си навредила. В състава на напитката пише, че екстрактът е 0.12% но все пак малко се притесних. Имате ли опит със зелен чай? Едва ли от 200 мл нещо ще се случи, но все пак реших да се допитам и до вас.

# 161
Нищо ти няма Simple Smile

# 162
Ами тези, които не сме спирали кафето цяла бременност?

# 163
Е, по едно кафе на ден доколкото знам е позволено. За тоя чай обаче се замислих. То из интернет пише какво ли не и ако трябва да се доверяваме на някои източници, то 90% от нещата, които по принцип консумираме трябва да ги изключим. За това предпочитам да питам тук жени с опит, отколкото да вярвам на разни статии. Ама пустия ми мозък не е устроен така 😃 първо пуска алармата и после почва да мисли логично.

# 164
Няма чак толкова кофеин в зеления чай. А и да прекалиш с кофеина един ден, пак не е драма. Нали не е постоянно Blush

Общи условия

Активация на акаунт