Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 85

• 29 024
  • 786
  •   1
Отговори
# 435
Най-добрата неонатология(а също и доктори) във Варна са в АГ Варна. Може да си платите за самостоятелна,/вип стая, ако прецените.

# 436
Ендокринологът ми обясни, че TSH не трябва да надвишава 2.5 и ще следим нивата. При необходимост ще се коригира дозата. Аз редовно правя преглед при ендокринолог и при хематолог за тромбофилията.
АГ следи други неща, за които е компетентен.

# 437
Ендокринологът ми обясни, че TSH не трябва да надвишава 2.5 и ще следим нивата. При необходимост ще се коригира дозата. Аз редовно правя преглед при ендокринолог и при хематолог за тромбофилията.
АГ следи други неща, за които е компетентен.

Тъй като ми е първа бременност и до момента нямах проблеми с високо тсх, може би от глупост или не информираност послушах следващият АГ който ми каза че няма смисъл да се консултирам с еднокринолог а да продължа да пия еутирокса и вече 5 месеца го пия без прекъсване, вече си запасих час за ендокринолог силно се надявам всичко с бебето да е наред , много се притеснявам и явно до края на бременността ще го искарам в притеснения дали всичко ще бъде на ред

# 438
Здравейте! При контракциите задължително ли е освен болка да се стяга и корема? Защото имам менструални болки от време на време, но не и стягане. Първа бременност ми е и не знам какво да очаквам😄 Ако не са контракции, от какво може да е тази болка?

# 439
Може да са контракции, но да не усещате стягането. Може и да са болки от разтягането на матката.

# 440
В коя седмица сте?

# 441
В 34 седмица

# 442
Vania, абсолютно съм съгласна, по принцип. При три АГ съм ходила (последния само за 1 преглед - не го коментирам). Двете АГ-та всеки път ми казват - на 24 си, на 25 си, млада си, не се тревожи. По принцип си искам разни изследвания, но съм прочела за тях тук във форума и затова ги искам. Всеки път се започва едно въртене на очи и хиляди оправдания, че не ми трябват тези неща и какво драматизирам, като нищо ми няма. От тази гледна точка им се дразня, защото не ги плащат те изследванията, а аз самата. Пуснах веднъж сама, с 300 зора ми ги разчетоха и 20 пъти ме питаха защо съм ги пуснала сама, без да ми е казал някой, че тома не било правилно и т.н. Подчертавам, че съм в малък град и най-вероятно е нормално такава реакция. За 1 година смених трима, като за последния не мога още да кажа нищо, тъй като само веднъж ходих на преглед и то за да ми каже, ме няма сърдечна дейност и се налага кюретаж.

Съжалявам, ако пресилено коментирам, просто ми е прясно още и емоцията ме държи.

# 443
Разбирам те и разбирам и въртенето на очи на докторите. Те си казват, че се правим на много умни, само четем в Интернет и сме станали половин доктори, а всъщност половината неща били излишни. Ами нека са излишни. Така на мен ми е спокойно като знам, че съм проследила как се движат важните за мен показатели. Те нека си въртят очи. Това, че си и от малък град, още повече допринася за липсата на опит у някои лекари. Каквото и да си говорим, в по-големите градове, лекарите имат повече опит и са се сблъсквали с различни случаи.
Иначе годините не са гаранция, че всичко би било наред. И спрялото развитие на ембриончето не е задължително наличието на проблем. Понякога в природата се случват такива неща.
При следваща бременност потърси вариант да се следиш в съседен по-голям град. Неудобство е да се пътува, но пък не е всеки ден, дори не всяка седмица. А и така ще си по-спокойна, че си в по-добри ръце. Реално това състояние не е за дълго. Важен е крайния резултат.

# 444
В почти 24г.с съм и всеки ден ми е лошо. Това нормално ли е?
В началото гадене, болки, сърцебиене, задух. Сега киселини, рядко гадене, замайване, умора, задух, главоболие, онзи ден повърнах. Все нещо има. Ето сега пак ми е супер замаено и лошо, гади ми се, сили нямам. Отделно и 2 вируса изкарахме.
Кръвното ми е нормално или малко ниско, хемоглобина е 105, но пия желязо.
Защо така, все от бременността ли? Докога? Sad
Мобилизирам се и излизам, върша дом.раб. и т.н, но ми е мъчително, все с последни сили, спи ми се все. Вечер пък не мога да заспя до късно.

Имам чувството, че всеки ден има по нещо. Един ден няма да кажа супер съм, добре съм, енергична съм.
Има ли други като мен..? Sad

# 445
КРР, много ми е интересно твоето мнение за Токуда от гледна точка на това, че не си никак доволна. Повечето жени, с които съм разговаряла, са много доволни от там, съответно там са и раждали и са с позитивни отзиви. Битовите им условия са страхотни сигурно, а за д-р Атанасова и д-р Нашар знам само хубави неща. Права си за стреса покрай раждането в Майчин дом. Аз родих там, но отношението на акушерките от неонатологията беше потресаващо, да не говорим за казармения режим. И все пак избрах тази болница именно заради най-добрите лекари в неонатологията. Аз се проследявах при лекар по НЗОК от друга болница, но не бях доволна никак. Затова намерих лекар от Майчин дом и цял живот ще съм му благодарна, защото се оказа много адекватен.
Харесай си няколко специалисти, отиди при тях и виж с кого ще си паснете. И разбира се - гледай да си спокойна.

# 446
Аз живея точно зад Вита, но там ме притеснява, че няма неонатология, сега обаче строят още няколко блока и може би ще правят

Как така няма неонатология? Тя даже до колкото знам е голяма и с добра апаратура. Имат си завеждаш отделението, правят прегледи. Аз раждах там преди няколко години и всичко си беше както трябва.

# 447
Може би е имала предвид, че неонатологията им не е трето ниво.

# 448
Защо така, все от бременността ли? Докога? Sad
Като родим ще се оправим 😃
После ставаш по-голяма, трудно спиш, трудно се завърташ 😃
Аз не съм се чувствала така зле, но при всеки е различно и е нормално. Някои са само в началото, други до края са зле. Сестра ми не иска второ заради ужасната бременност. Ако й го роди друга, ще си го гледа 😃 При всеки е различно.
Иначе умората и задуха може да са заради ниския хемоглобин. Като го вдигнеш трябва да се почувстваш малко по-добре. Имай предвид, че още едно човече дърпа от теб и е нормално да се чувстваш изтощена. След около 15 седмици ще приключи всичко 😃

# 449
Благодаря, VaniaK. 💐
И аз бих искала друга да ми го износи и роди. 😄
Миналата брем. пак ми беше лошо, но не чак така всеки ден!

Общи условия

Активация на акаунт