Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 85

• 28 602
  • 786
  •   1
Отговори
# 690
Чай от джинджифил със сигурност може. Може направо да си го направите от пресен джинджифил. Другите чайове в умерени количества също вероятно са добре, просто няма данни за тях

# 691
Аз пиех от шипка. Мисля, че също беше от позволените, но все пак ако греша мола някой да ме опровергае.

# 692
Здравейте! Бременна съм в 4 г.с.+ 4 дни. Децата от 2 дни са с хрема и леки болки в гърлото. От снощи и мен ме дразни гърлото и усещам, че ще ме обърне на кашлица. Притеснена съм доста, защото кашлиците ми винаги са дълги и продължителни.
Мога ли да пия някакъв чай и какъв? Снощи изпих 1 изстискан лимон с мед и сякаш съм малко по-добре.

Чаят от джинджифил е много добра идея. Също така 2-3 чаши на ден със стандартни бълграрски билки (мента, липа, лайка, мащерка и тн), неконцентриран е ОК. Тоест ако си го правиш с насипни билки, кипваш, запарваш 5 минути и прецеждаш. Ако е с пакетче, просто запарваш 5 мин. Бързо оздравяване и успех с бременността!

# 693
ГолаМир без алкохол върши много добра работа за гърло. Грипстоп спрей за нос също. Ако се вдигне температура, задължително се сваля с парацетамол и се стои в хладно помещение без много дрехи и завивки. Джинджифилът вече се отрича като полезен при бременност, а билките имат фармакологично действие и също не е препоръчително да се пият билкови чайове. Медът е ок. При евентуална суха или влажна кашлица Гринтус сироп.

# 694
Аз съм доволна от Фитолор спрей с прополис.

# 695
Откъде е информацията, че джинджифилът се отричал??

# 696
Реално няма нито едно доказателство, че джинджифилът е безопасен, няма клинични проучвания, че е безопасен. От друга страна има няколко проучвания с опитни животни, при които се установява негативно влияние върху плода. Разбира се, във високи дози, но така и не се установява безопасна доза за хора.

# 697
Не съм ги видяла тези изследвания, а и джинджифилът редовно се препоръчва за бременни за гадене, та много бременни жени го поемат. Ако има негативен ефект, щеше да е ясно сега. А от един чай няма кой знае колко джинджифил да се поеме така или иначе

# 698
Bibi, харесах ти коментара не за друго, ами те знам от други теми и ми стана много хубаво като видях! Успех и лека бременност! 🍀

# 699
Момичета, имам въпрос - тези които приемате пробиотик за изхождане - какъв избрахте? Моето АГ каза да взема който й да е, но не мога да се престраша да взема някой просто така :д

И също така - мислите ли че има ефект от приема на пробиотик?

# 700
Момичета, имам въпрос - тези които приемате пробиотик за изхождане - какъв избрахте? Моето АГ каза да взема който й да е, но не мога да се престраша да взема някой просто така :д

И също така - мислите ли че има ефект от приема на пробиотик?
Bio Plus Пробиотик + Пребиотик; повече вода Grinning, плодове, ако са съвместими с диетата, сироп Лактулоза Sunglasses

# 701
Здравейте ,мамита ! По случай вече отдавна започналия летен сезон исках да ви попитам вашите лекари разрешават ли ви да посещавате басейни ,морета и тем подобни? Моят лекар басейни изрично ми е забранил ,а за морето каза ,че мога да ходя като се пазя от слънцето и си топя единствено краката във водата . Интересно ми е при вас как е .

# 702
Изобщо не ми е забранявал. Даже насърчаваше плуването.

# 703
  • Варна
Живея на морето. Не съм питала за плаж. Мисля, че няма да ида, ако отида може би ще е след 17 ч и пак под чадър, аз и без друго не влизам във водата почти.

# 704
Не твърдя, че моето мнение е правилно. Но двете ми бременности бяха безпроблемни. Живеем на 35км от морето и всяка седмица бяхме на море, влизала съм и във водата. Не съм имала проблеми или някакви инфекции след това .

Общи условия

Активация на акаунт