❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 25 000
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
Взеха и кръв от пръста,

И аз го гледам моето, че е още малко жълто. Как се взима кръв за изследване на билирубина от вена или от крачето?
Стискам палци да не се разболеете и аз, дано да е нещо временно и да отшуми за един ден.
[/quote]

# 391
Miss_ Sunshine Цителиума на Адерма е изсушаващ спрей, би трябвало да помогне. Преди години имаше едни медицински пудри за такива мокри рани, но идея нямам към момента дали съществуват. Правеха коричка буквално за часове.
Продължавай с миене при смяна памперса, но без никакви сапуни. Както и при къпане е добре да спрете за известно време всичко.

# 392
Моята днес прави 14 дни. Направо не мога да повярвам колко бързо минава времето.

На вас по колко капки витамин д са ви казали да давате? Вчера ни изписа вигантол, който да почнем от 21 ден по 2 капки сутрин. Чета в листовката, че  се дава по 1 капка, а 2 за недоносени. ММ ще ходи до лекарката да я запише документално и пак ще я пита ама мен ми стана интересно.

# 393
1к.давам преди ам,в лъжичка...чувам и аз най различни предписания за Д.
Днес я записах за молитва за 40-то.😇
Също мажа само с Бочко отдолу засега няма проблем.
С нищо не се мажа аз ....

Споделете големите като са болни от градина ли носят много се чудя как ще ходи септември на градина...
Слагате ли ги по корем...как реагират...моята мързеланка заспива по корем 😁каката драпаше да се вдига реве и се вдига

# 394
  • София
Слагам го по корем върху мен. Понякога заспива. Когато не е в настроение плаче, набира се нагоре. Доста е жилав. Simple Smile

# 395
И на мен ми казаха по 2 капки вит Д от 3-тата седмица.
Вие как решавате кога има нужда да се дава лекарство срещу колики? Аз се чудя дали не е рано да давам, не искам да тъпча детето с излишни неща. За момента ми се струва, че дискомфортът е търпим, но знам ли...
И като решите, как избирате кое лекарство да вземете, или първо се съветвате с педиатъра?
Аз за момента давам някакво минимално количество чай, от сорта на 20-30 мл./ден.

# 396
Минал е един месец и на мен ми писна да гледам наредените шишенца до млякото....
Ами как някои от болницата препоръчаха,някои на сляпо които действаха при каката и така.Док препоръча също и съвпаднаха

# 397
Слагам го по корем върху мен, много се набира на ръце и крака, вдига главата, много е жилав и неудържим 😳 като го сложа върху повивалника прави планкове 😂

# 398
Витамин д по една капка от 15ти ден, но каза, че на месец ще прецени дали да даваме по две.
Моето също надига глава само и ми бие главички, понякога ме и целува като търси да суче от бузата ми. За справка, на гърда не иска да суче, но виж на рамото ми, ако имаше зърно, щеше на е топ.

# 399
Здравейте, мами! Октомври ми предстои раждане. Ако всичко е наред искам да родя нормално, и искам да попитам тези мамчета, които са раждали в окръжна, какво ви е мнението? И колко се заплаща за всичко?

# 400
На нас също ни предписаха па 1 капка витамин Д от 14 ден.
За коликите,аз днес не съм давала капките и на детето нищо му няма.Незнам вече.Като се свива и плаче,май не са колики а пълнени на памперса.Също и като му бутна шишето започва да цока моментално.Просто е гладен.Та незнам,може и да има колики,но са леки.

# 401
Може да са и газове, рефлукс, скок в растежа и още 100 неща се оказа. Аз тези дни се видях в чудо, докато разбера какъв точно е проблемът и още не знам. Спрях да давам капки, само БиоГайа и то не всеки ден.

# 402
Това с капките нали знаете, че е за успокоение на майката, не на детето. Аз на моето му давам санколик сутрин на гладно - то е анасон. Анасонът както знаете е мастика. Демек го напивам сутрин в 6 часа. Повече какво да кажа от това 😀

# 403
Птица, успокои ме малко коментарът ти Simple Smile кърмим се, изолацията няма как да се постигне правилно, защото няма на кого да оставим каката, а и честно, не ми се иска докато е болничка. Днес бебка беше цял ден с баща си в едната стая и аз бях само за кърмене 😭, но пък много се гушкахме с голямата. Много е неприятно наистина, мислех, че този момент ще е отложен за по нататък във времето, че бебето ще е по-голямо, но...дано поне тя не се разболее

# 404
На нас педиатъра ни каза да даваме инфакол, но само ако има нужда и само във времето, в което бебето е неспокойно. При нас имаше проблеми късно вечер и за това и даваме всяка вечер с късните 3 хранения. Като обяснихме какво е поведението на детето каза, че са си колики. Засега тази техника си работи.

На 1 месец ще я заведа на профилактичен и в клиниката където раждах, за да довършат курса с витамин К, че нашата каза, че не дават в кабинета при нея.

Общи условия

Активация на акаунт