❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 25 000
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
И моето дете има по някоя пъпчица,но си мисля,че е от топлото пък незнам.
За витамин Д,капвам му в млякото, малко изцеждам в шишето и му давам.Дано го усвоява  така.Иначе в устичката пробвах и аз директно ама много сложно Grinning

# 376
Ем,

Как разбраха, че е сатифлокок? И моя има пъпчици и има секрет от очите и мисля, че може да са свързани, да е някоя бактерия. Ще се радвам за кажеш как са установили.

Витамин Д директно в устата по една капка докато реве му капя. Малко е въпрос на уцелване, но тази една капка иначе, ако я сложа първо в лъжица, пък после в устата кой знае колко от нея реално ще отиде в бебчо.

Момичета, днес бяхме на педиатърката и се оказа, че пъпчиците по лицето на Борис да стафилококи (има и тип гнойни). Изписа ни антибиотичен крем. Някоя чувала ли е за такава инфекция на новородено? Чудя се от къде ли е.. постоянно чистя, мия ръце.. знам ли.

Вие вит Д капки как давате - в мляко или с пипета/лъжица?
За секретът от очичките аз промивам с физиологичен разтвор върху памуче.

# 377
И моята имаше много секрет от едното око. Чак като спеше по 3 часа и й се слепваше окото. С памуче и с физиологичен разтвор и много упоритост всеки ден, изчисти се.

Сега обаче е много силно подсечена. Ужасна гледка, много се притеснявам. Нищо не ни помага, то не че съм пробвала много различни неща.
Започнаха 2-3 пъпчици и леко зачервено и стигнахме до много пъпчици. Които изчезнаха и се превърнаха като във възпалена, разранена силно зачервена кожа, с едни бели кожички/като обелване на кожата.
Пробвах обичайните - судокрем, бепантен, здраве. От няколко дни мия на всяка смяна на памперс, сменям непрекъснато, гледам да я оставям поне малко без памперс. Слагам смрадлика. Мажа с крем Бочко, който пак е със смрадлика.
Ами никакво подобрение.
В Англия съм, тук не ми казват нищо различно от крем подобен на Судокрема.

Моля ви, какво се прави в такъв случай. Ако нищо не помогне… въобще не мога да я гледам повече така.

# 378
Момичета, някоя дава ли билков чай за колики? Аз взех един от ДМ, но много се чудя да й дам ли, пише че става от раждането, но не смея без да питам педиатъра първо. Той каза не на пробиотика и сега аз го пия, сигурно и за чая ще е така.

Аз не съм й давала на нея директно, но пия чай за кърмачки на Лактеса, който има същия състав. Почти всекк ден пия по 1-2-3 чая. Не знам дали си внушавам просто, но сякаш когато пропусна тя е по-неспокойна.

+1 за сутиените от Тему. Притеснявах се да не се окажат лошо качество, но всъщност са доста удобни (тип бюстие) и през повечето време си се разхождам по тях вкъщи. Имам и няколко от ХМ, та ги редувам.

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 15:02 от Iffsy

# 379
Чая помага. Но аз го правя от семената на растенията. Не знам от него, от био гайата ли от какво, но се успокои.

# 380
MisS_Sunshine_, а дали прекалено честото миене не дразни кожата още повече?
Като човек с чувствителна кожа, който си е патил доста от гадната вода в Англия, моят съвет е да пробваш с преварена или филтрирана вода. Поне докато отшуми малко.
Иначе на нас педиатърката също ни каза когато е много подсечена Бепантен или Судокрем. А когато започне да отшумява - по-леки кремчета като Бочко. Сестра ми използваше за децата Павловича мас и е доста доволна.

# 381
Аз го мажа с Павловича мас и то вече само по веднъж на ден след баня. До момента съм доволна, няма никакво зачервяване или раздразнение

# 382
Бепантен имат 2 кремчета - едното е против подсичане, а другото за вече подсечено. Иначе аз превантивно мажа с кокосово масло и искам да ви кажа, че голямата ми дъщеря никога не се е подсичала, дано и с малката не ме предаде кокоса. Отделно при момиченцата мисля, че предпазва от синехия.

Да ви се оплача - голямата е с температура, леко зачервено гърло и ми се стува, че започва да кашля. Умирам си от притеснение за бебка

# 383
И аз много харесвам кокосовото масло, но не съм се сещала да го използвам и за бебка. Ще се пробва! Simple Smile
По време на бременността само с това се мажех и за щастие нямам нито една стрия по корема. Само гърдите малко пострадаха в началото, но много късно се сетих да ги мажа и тях. А кожата ми е предразположена към такива неща и от тийнейджърските години имам доста.

Стискам палци бебето да се размине и краката да оздравява бързо! Много са неприятни тези неща. Sad

# 384
Здравейте, има ли дечица още с жълтеница. На 10.06 прави 40 дни моето момиченце и още е жълта.

# 385
  • Пловдив
Здравейте, има ли дечица още с жълтеница. На 10.06 прави 40 дни моето момиченце и още е жълта.

Борис има съвсем лека, вижда се в склерите. Утре става на 40 дни. Педиатърът поиска да изследваме общ и директен билирубин. Директният излезе в норма (7,5), но общият е завишен (85). Каза, че не е нищо притеснително и е нормално за кърмени бебета, чакаме да си мине, нищо допълнително няма нужда да правим. Да си хапва и да пълни памперсите.

# 386
Fairybeb, нашият батко вече няколко пъти беше със сопол, че и кашлица имаше по едно време, и аз много се бях притеснила. Много стриктна хигиена и постоянно миене на ръце, ограничихме контактите им временно докато той е със симптоми. Даже аз се заразих, но бебето не, да чукам на дърво.  Ако кърмиш, в кърмата се предават антитела. Стискам палци да не я хване!

# 387
Благодаря Karina*.
И ние правихме изследвания, но резултатите са далеч по-високи, директния е 10,6, общия е 225.В неделя ще я водя на детски гастроентеролог, но е хубаво ако има с кой да обменя информация.

# 388
Аз мия дупето след всеки памперс.После мажа с Бочко и няма проблеми засега.
Понеже говорите за кокосово масло,мажете ли се с нещо за след раждане?Аз май ще се мажа точно с кокосово масло,че краката ми станаха ужасни.Особено бедрата и дупето

# 389
И аз го гледам моето, че е още малко жълто. Как се взима кръв за изследване на билирубина от вена или от крачето?
Стискам палци да не се разболеете и аз, дано да е нещо временно и да отшуми за един ден.

Общи условия

Активация на акаунт