❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 24 942
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
И ние от няколко дни сме с късо боди и завивам леко крачетата с муселинова пелена.

За пъпчето може би ще трябва спрейче или пудричка, нека педиатър да даде насока.

# 541
  • София
Днес боцкаха Явор с двете ваксини. Засега добре ги понася. Панадол няма да давам превантивно, и с каката не съм давала. Нея първата ваксина я успа, та забрави да реве от колики цял ден. За него не тая такива надежди, защото е доста по-едър. Качил е 1,660 за втория месец. Сега е 5,800 и 57,5 см.

За пъпчето, Мис Съншайн, според мен просто трябва още да се почиства със спирт, клечка за уши напоена със спирт. Но нека и педиатър го види.

Явор го извеждам навън само с боди потник. Дори и така се опъпчва от жегата. Не знам какво ще правим лятото. Освен вкъщи да го оставя изцяло по памперс,  навън с потник... Климатик нямаме.

# 542
Откакто е жега.. не знам кой ден е било, 2-3 пъти е излизал с дълго боди. В момента го извеждам по късо боди и боси крачета. Мятам на крачетата една бархетна пеленка заради слънцето. Ако е ветровито го завивам с чаршафче, иначе не.
+1🌞
Кои две ваксини...За коклюша и коя.

# 543
Момичета, някоя да има същото или предположения какво се случва. Пъпчето вече падна, уж се беше затворило, но отвътре се появява това. Беше бяло, сега розовее.

Най-добре да го види педиатър

# 544
Момичета, вие носите ли колан за след раждане? Кога се носи .. от 1-2 месец натам ли.. Чудя се дали да не взема един по-бързо да прибера коремчето, че нямам дрехи за носене Joy

# 545
  • София
Мими, тя са две ваксини срещу 7 болести общо. Едната е шествалентна, в която влиза коклюша, едновалентната май е срещу пневмококи.

# 546
Момичета, вие носите ли колан за след раждане? Кога се носи .. от 1-2 месец натам ли.. Чудя се дали да не взема един по-бързо да прибера коремчето, че нямам дрехи за носене Joy

Аз нося откакто съм се прибрала от болницата. Гледам два пъти на ден по половин един час да съм с него.

# 547
Ако изтегля коклюша ще ходим и за другата после така ли 🤔

От късите панталони нищо не ми става само един забравен цялия с ластик без цип и копче един единствен🥴..не ми се купува ново...за един сезон (да се надяваме,че другото лято ще вляза)освен да си нося роклите или нещо евтино от синсей 😁

# 548
  • София
И аз извеждам Гого само по боди потник. И пак ври, милият. А е едва юни месец, тепърва предстоят горещини...

# 549
АГ ми каза да нося, после физиотерапевта и други сестри ми казаха, че не помага кой знае колко. Та аз още не съм взела и не знам дали да взимам.

Май съм сравнително свалила кг от бременността, не съм се мерила, но по дрехите нещата са ок, все пак аз си бях дебеличка и преди 🤣

# 550
Аз съм свалила 11кг., имам още 5 докато стигна кг. преди бременността (а след това още доста, че и аз бях по-пухкава 😁). Иначе аз имам колан, който така и не носих, защото коремът ми се прибра на 100%. Трудно ми е да повярвам, но да, по-малко от месец след секцио, все едно не съм била бременна. Отдавам го на кърменето, чела съм, че то спомага за по-бързото прибиране на корема и май ще се окаже вярно

# 551
Момичета, първият преглед при ортопед на бебчета при детски ортопед ли се прави или просто такъв, който работи и с деца?

# 552
  • София
Мисля, че няма значение, стига да преглежда и бебета.

# 553
Не съм се теглила скоро...но видимо си имам коремче та там е проблем,че не ми стават 😁

# 554
Моето дете днес е спало половин час от сутринта в 6 до сега, хваща се за гърда, изсуква двадесет милилитра и пуска, после помня пак да рита с крака. Предадох се, викам ще дам адаптирано мляко да се наяде и да заспи, обаче и това не даде резултат. Само рита, мрънка и се кокори. Вече почнах да се притеснявам.
Същевременно ми се вижда жълт. Коя от вас каза, че бебчето и е било с дълга жълтеница. Моето уж почти намаше, но не му се и избистрил тена. Утре отиваме на педиатър , вече е на месец без един ден. Направо ви гръмнат бушоните и майка ми дойде, но и тя не може да се справи с него.

Общи условия

Активация на акаунт