❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 24 934
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Дами как махате лепенките след ваксините?

# 556
Mariya26 може да са коликите.Иначе жълтеница да е,не е ли много време да кара 1 месец.

# 557
  • София

Просто я отлепям. Какви са лепенките при теб, че да се чудиш?

# 558

Просто я отлепям. Какви са лепенките при теб, че да се чудиш?

Много здрави, направо се изненадах, но така са залепени, че започва да плаче от болка ако тръгна да ги махам. Ще ги намажа с бебешко олио и после вода, че малко да размекне лепилото

# 559
И мен ме притеснява, че е много време за жълтеница. Просто днес е ден хикс, вече съм на ръба на изтощението.

# 560
Мале Мими, съчувствам ти!
И моята не спи нещо, вчера през нощта сме седяли будни от 12 до 4. Едвам гледах накрая. И аз си мислех, че кърмата не я засища ( аз се цедя и давам в шише, та знам колко яде ), пробвах с АМ, но същата работа. През деня пак беше будна доста дълго, та вече изобщо не знам какво да правя.

Лепенки с бебешко олио знам, че падат по-лесно.

Аз съм на ръба на изтощението, освен че не спя добре и нямам време за нищо, попълвам  документите за работодателя, ходих за акта за раждане, пускам документите за еднократна помощ, документите към застрахователя за възстановяване на суми от раждането. Отделно запазвам часове за прегледи в болницата където родих за мен и малката и обмислям дали да ползвам техния пакет специализирани прегледи и съм луднала. А трябва да ходя и до педиатърката да я запишем официално...
Бих се гръмнала вече ...

# 561
И аз нямам време, тази седмица мм е до късно на работа...и всичко мен чака ...
Но каквото такова...нямам време за чистене изобщо.
Докато обслужа едната другата и тя ме почва 🤷

# 562
Аз всичко си върша сама в нас.Докато бебето спи мия,пускам перални,почиствам,кафе пия,къпя се,цедя се Grinning Това до 14:00 часа и после излизаме на двора на сянка.То като спи нямам проблеми,гледам да си оправя всичко,неискам никой да ми се бърка в домакинството.
Искам да попитам майките,които целят и дават,по колко мл давате.Моето яде по 90 мл и всички ми викат много било.Ми той в болницата от раждането започна с 60 мл АМ.Незнам,аз ли бъркам.Иначе има 9,10 хранения в денонощието

# 563
Аз се цедя и давам по 90мл на всеки 3 часа. На мен в болницата ми казаха всеки ден до 10ти се увеличава с 10мл, след което се увеличава на седмица. Педиатърката ми каза да смятам минус 1 ден и да имам 7 хранения и общо взето никва идея нямам, което няма нищо общо със заръката от болницата. За  12 дни беше качила 500гр някъде. Сега сме решили от 3та седмица да даваме по 100мл.,  а на 25.06 сме на преглед и ще видим как се движим.

# 564
На мен нищо не са ми казали от болницата,нито пък педито.Водя се по детето,когато иска.Но пак има 2,30-3часа интервал,така че горе долу в норма сме.Някои ме питат Е как,не му ли даваш по 30 мл Grinning Направо чак ме шашкат,че са учудени

# 565
Ние сме още с жълтеница, на 45 дни е.
Пуснах кръвни, ходихме на детски гастроентеролог.... Според двама доктори е кърмаческа и можела да продължи месеци. На навършени 2 месеца, ще пусна пак изследвания.
Моето дете днес е спало половин час от сутринта в 6 до сега, хваща се за гърда, изсуква двадесет милилитра и пуска, после помня пак да рита с крака. Предадох се, викам ще дам адаптирано мляко да се наяде и да заспи, обаче и това не даде резултат. Само рита, мрънка и се кокори. Вече почнах да се притеснявам.
Същевременно ми се вижда жълт. Коя от вас каза, че бебчето и е било с дълга жълтеница. Моето уж почти намаше, но не му се и избистрил тена. Утре отиваме на педиатър , вече е на месец без един ден. Направо ви гръмнат бушоните и майка ми дойде, но и тя не може да се справи с него.

# 566
Вие качвате ли снимки на бебетата в фб...имам чувството,че само аз не качвам😃
На каката имам една ръчичка и колажи до трети рд
И два,три колажа от почивки където е отдалепч или в гръб и не се вижда почти.
Ето една пр.с бебе почти на 5м. вече има 15 снимки 🤷

# 567
Аз не.Пращам само по вайбър снимки на близки.

# 568
  • София
И аз като Дени. Само по Вайбър на близки. Но аз и нямам фейсбук. ММ има, но и той не качва.

# 569
Качих си снимка само как съм и хванала ръчичката, без да се вижда друго.

За момента и аз пращам снимки само по вайбър, не знам дали като поотрасне ще качвам. Аз в последните години съм много на принципа "щастието обича тишината" и гледам да си запазвам тези моменти само нас и близки.

Май ми мина и желанието да споделям на всеки какво се случва в живота ми във фейсбук.

Общи условия

Активация на акаунт